loader
Distribuitorul de produse alimentare de pe piata romaneasca, DRIM Daniel Distributie FMCG, se alatura Grupului Zabka

Distribuitorul de produse alimentare de pe piata romaneasca, DRIM Daniel Distributie FMCG, se alatura Grupului Zabka

Prioritatea Grupului va fi continuarea dezvoltarii accelerate a noului partener local, beneficiind atat de pozitia puternica pe care DRIM o are pe piata locala, cat si de expertiza in retail-ul de proximitate si puterea financiara a Grupului Zabka

Aniversarea de 25 de ani a grupului Zabka a coincis cu semnarea unui parteneriat cu unul dintre liderii din domeniul distributiei FMCG din Romania - DRIM Daniel Distributie FMCG - prin preluarea unui pachet majoritar de actiuni. Tranzactia va fi finalizata dupa indeplinirea tuturor cerintelor de reglementare.

Cu peste 10,000 de magazine, livrari la domiciliu, solutii digitale si peste 3,000,000 de clienti serviti zilnic, Grupul Zabka este unul dintre liderii retailului de proximitate modern din Europa. Intrarea Grupului Zabka pe piata romaneasca reprezinta rezultatul dezvoltarii unui ecosistem de retail de proximitate, cu potential de extindere in pietele europene, conform strategiei de dezvoltare adoptata de Grup in 2021. Dupa obtinerea aprobarilor pentru tranzactie, prioritatea Grupului va fi continuarea dezvoltarii accelerate a noului partener local, beneficiind atat de pozitia puternica pe care DRIM o are pe piata locala, cat si de expertiza in retail-ul de proximitate si puterea financiara a Grupului Zabka.

Construim un parteneriat cu o firma care se bucura de o uriasa incredere, atat din partea partenerilor de afaceri, cat si din partea clientilor de pe piata romaneasca, si care se dezvolta respectand standardele cu care suntem obisnuiti in Zabka. Valorile comune, respectul si increderea reciproca reprezinta o baza solida pentru parteneriatul nostru strategic si pentru proiectele ambitioase pe care le avem planificate. Am dedicat ultimul sfert de secol unei cresteri dinamice in Polonia, iar astazi ne lansam intr-o noua etapa, care implica lansarea operatiunilor pe o noua piata europeana” - a spus Tomasz Suchanski, CEO al Grupului Zabka.

Dezvoltarea din ultimii ani, perspectivele de crestere ale pietei romanesti si profilul consumatorului roman, similar cu cel polonez, au contribuit in luarea deciziei de extindere a Grupului in Romania. Acest pas hotarator a fost precedat de o analiza atenta a pietei romanesti, inclusiv a preferintelor consumatorilor locali. Prin prezenta operationala in aceasta piata, Grupul Zabka va dobandi experienta si cunostinte ce vor permite luarea unor decizii informate cu privire la investitiile ulterioare in Romania, si alegerea unor domenii aditionale de dezvoltare din portofoliul mai larg al Grupului.

Aceasta este o investitie strategica care ofera intregului Grup o perspectiva unica pentru dezvoltarea ulterioara si accesul la o noua piata printr-un parteneriat cu unul dintre cei mai mari distribuitori locali de produse FMCG. Parteneriatul cu DRIM va contribui, fara indoiala, la cresterea potentialului nostru de a oferi solutii inovatoare clientilor si partenerilor nostri, va permite diversificarea in continuare a operatiunilor noastre si va oferi o crestere suplimentara” - comenteaza Tomasz Blicharski, Vicepresedintele Consiliului de Administratie, Directorul Executiv al Zabka Future/EVP.

Eu si familia mea suntem foarte entuziasmati de parteneriatul cu Grupul Zabką si credem ca este pasul care va impinge organizatia noastra la un nivel superior. Fundamentul pe care se bazeaza acest parteneriat este solid, deoarece impartasim valori asemanatoare, suntem aliniati in privinta oportunitatilor de pe piata romaneasca si avem entuziasmul necesar pentru a fructifica aceste oportunitati. Ceea ce a cantarit foarte mult in decizia noastra de a intra in parteneriat cu Zabka sunt posibilitatile imense disponibile pentru clientii, angajatii si furnizorii nostri” - a afirmat Radu Trandafir, Manager Strategie DRIM Daniel Distributie FMCG.

DRIM Daniel Distributie FMCG este o afacere de familie cu o vasta experienta in domeniu, bucurandu-se de un respect semnificativ in Romania, fiind administrata in prezent de a doua generatie de antreprenori. In decursul celor aproape 30 de ani de activitate, DRIM a construit o infrastructura logistica extinsa si si-a consolidat pozitia de partener solid pentru furnizorii sai si proprietarii magazinelor traditionale. Datorita acestui fapt, DRIM a devenit una dintre cele mai mari retele de distributie a produselor de tipul FMCG de pe piata locala, angajand peste 800 de persoane si aprovizionand circa 12 000 de magazine comerciale traditionale.

Grupul Zabka a fost infiintat la inceputul anului 2021. Este compus din trei unitati principale de biznes: Zabka Polska, Zabka Digital si Zabka Future, sprijinite de catre Conducerea Strategica, care defineste strategia legata de consumatori, personala si financiara. Zabka Polska se concentreaza asupra activitatii de retail si este responsabila in principal de aspectele operationale si comerciale ale activitatii Grupului, inclusiv gestionarea si dezvoltarea retelei moderne de unitati stationare de tipul modern convenience si de reteaua logistica nationala a Grupului. Zabka Future are ca scop crearea de noi afaceri, care sprijina dezvoltarea grupului. In schimb Zabka Digital raspunde de accelerarea construirii celui mai modern ecosistem convenience digital si gasirea sinergiei dintre afacerile digitale deja mature din portofoliul nostru gratie tehnologiei. Actiunile din domeniul responsabilitatii sunt dezvoltate de catre Grup in mod strategic, integrand factorii de mediu, sociali si din domeniul guvernantei corporative. (eng. ESG) cu strategia de biznes. In cadrul strategiei responsabilitatii Grupul Zabka si-a asumat angajamente printre altele in domeniul bunei alimentatii, a serviciilor care faciliteaza o viata sustenabila, dezvoltarea antreprenoriatului, consolidarea culturii organizationale, a guvernantei corporative cat si circularitatea si decarbonizarea. Link catre Raportul de Responsabilitate pentru anul 2022: https://zabkagroup.com/esg/

Autori

foto
DRIM DANIEL DISTRIBUTIE FMCG SRL