loader

DHL a transportat doi ursi panda din China pana in Belgia

- DHL, liderul pietei internationale de curierat expres si logistica, s-a implicat in relocarea a doi panda uriasi, pe o distanta de peste 8000 kilometri din Chengdu, China catre Brugelette, Belgia

Femela, Hao Hao, si masculul, Xing Hui, ambii in varsta de patru ani, au fost “livrati” cu succes cu ajutorul retelei globale DHL catre noul lor camin, adapostul de animale din Brugelette, Belgia.

 

‘Calatoria pandastica’ a lui Hao Hao si Xing Hui a inceput in China de la Conservation & Research Center for the Giant Panda (CCRCGP) din Chengdu, pe 22 februarie, si s-a incheiat a doua zi, prin livrarea lor la gradina zoologica din Pairi Daiza, Belgia. Cele doua VIP-uri – Very Important Pandas – au calatorit din China in Belgia intr-o aeronava DHL dedicata, Boeing 767, acompaniate de doi specialisti zootehnisti, un medic veterinar si o rezerva generoasa de hrana, de 100 kilograme de bambus. Au fost asteptate la aeroportul din Bruxeles de catre autoritatile locale si copii de la scolile din apropiere, inainte sa fie preluate intr-un autovehicul special in calatoria finala catre Pairi Daiza.

 

Ursii vor petrece urmatorii 15 ani la Pairi Daiza, un domeniu de 55-acri, care gazduieste peste 5 000 de animale. Cu ajutorul Universitatii Ghent a fost pregatit un program de reproducere pentru cei doi, pentru prevenirea disparitiei acestei specii.  

 

“DHL a acceptat imediat provocarea de a se implica in transportul celor doi ursi panda-vedeta,  Hao Hao si Xing Hui, din China catre Belgia,“ a declarat Charlie Dobbie, Executive Vice President, Global Network Operations, DHL Express, “In ultimii ani, ne-am implicat in cateva proiecte de conservare a speciilor, inclusiv pentru calatoria a noua gorile din Marea Britanie catre salbaticul Gabon sau transportul a doi tigri rari de Sumatra din Australia catre Statele Unite, pentru programul de reproducere. Transportul in conditii de siguranta a acestor animale frumoase, dar pe cale de disparitie promoveaza angajamentul nostru de a sprijini cauze de conservare ?i de protectia mediului in intreaga lume. Aceasta provocare unica oferita de a planifica  ?i a duce la bun sfarsit astfel de proiecte ne-a dat posibilitatea de a ne pune in valoare experienta ?i capabilitatile."    

 

“Organizarea detaliata a transportului lui Hao Hao ?i Xing Hui ne-a oferit oportunitatea sa cunoastem o echipa DHL extraordinara, de la sprijinul oferit de departamentul operational pana la cele mai inalte niveluri de management.” a declarat Eric Domb, Fondator si Presedinte al Pairi Daiza. “Este un privilegiu deosebit sa beneficiem de sprijinul logistic al DHL in aceasta aventura extraordinara pentru Pairi Daiza. Suntem increzatori ca  Hao Hao si Xing Hui se afla acum pe cele mai bune maini. Suntem deplin recunoscatori DHL pentru implicarea in acest proiect istoric.”.

Autori

foto
DHL INTERNATIONAL ROMANIA SRL