loader
Depozitarul Central va distribui sumele de bani aferente platii pentru titlurile de stat emise in cadrul Programului Fidelis al Ministerului Finantelor

Depozitarul Central va distribui sumele de bani aferente platii pentru titlurile de stat emise in cadrul Programului Fidelis al Ministerului Finantelor

Obligatarii care sunt clienti ai unui Participant la sistemul de compensare-decontare si registru al Depozitarului Central isi pot incasa sumele de bani prin intermediul acestuia

Depozitarul Central informeaza investitorii ca, incepand cu data de 15/07/2022, distribuie sumele de bani aferente rambursarii principalului in valoare de 100 LEI / instrument financiar pentru titlurile de stat adresate persoanelor fizice, emise de Ministerul Finantelor (simbol R2207A). Emitentul va plati detinatorii de titluri de stat sumele de bani aferente, utilizand serviciul national lansat de catre Depozitarul Central.

Detinatorii de titluri de stat care beneficiaza de sumele de bani sunt cei inregistrati in registrul detinatorilor emitentului, la data de 06/07/2022.

Obligatarii care sunt clienti ai unui Participant la sistemul de compensare-decontare si registru al Depozitarului Central isi pot incasa sumele de bani prin intermediul acestuia.

Pentru obligatarii care nu au cont deschis la un participant al sistemului RoClear, plata se efectueaza prin transfer bancar, in baza solicitarilor transmise de acestia.

Incepand cu anul 2015, ca urmare a modificarii cadrului de reglementare aplicabil distribuirii dividendelor si a oricaror alte sume cuvenite detinatorilor de valori mobiliare, distribuirea dividendelor se efectueaza prin intermediul Depozitarului Central si al participantilor la sistemul de compensare-decontare si registru.

Autori

foto
DEPOZITARUL CENTRAL SA