loader
Dentons a asistat Grupul Special de Investitii Credit Suisse AG in finantarea acordata Chimcomplex

Dentons a asistat Grupul Special de Investitii Credit Suisse AG in finantarea acordata Chimcomplex

Echipe Dentons din mai multe jurisdictii au acordat asistenta Grupului Special de Investitii Credit Suisse AG in finantarea de 30 milioane de euro acordata Chimcomplex pentru achizitia unor active detinute de Oltchim.

Valoarea totala a imprumuturilor este de 164 milioane de euro, VTB Bank acordand in paralel o alta finantare in acelasi scop. Ca urmare a achizitiilor efectuate, Chimcomplex devine una dintre cele mai importante companii producatoare de produse chimice din Romania.

Compania de stat Oltchim a intrat in insolventa la inceputul anului 2013, iar vanzarea activelor companiei a avut loc conform planului de reorganizare, in cadrul unui proces complex de privatizare. In ceea ce priveste tranzactia, Dentons a acordat consultanta intr-o serie de aspecte complexe legate de restrictiile impuse vanzarii in procedura insolventei.

Tranzactia transfrontaliera a solicitat cooperarea echipelor din trei jurisdictii – Romania, Marea Britanie si Olanda. Echipa Dentons a fost coordonata de Perry Zizzi, Romania Managing Partner si lider al practicii locale de Banking and Finance. 

Pe langa acordarea imprumutului bancar, echipa Dentons a asistat clientul in anumite chestiuni cu privire la due diligence si structurarea tranzactiei.

Echipa completa Dentons:

Bucharest: Perry Zizzi (Romania Managing Partner), Bogdan Papandopol (Partner), Claudiu Munteanu-Jipescu (Partner), Cristina Daianu (Partner), Magdalena Raducanu (Managing Counsel), Septimiu Stoica (Of Counsel), Oana Ionascu (Senior Associate), Razvan Constantinescu (Associate), Cosmin Vasilescu (Associate).

London: Catherine Astruc (Partner) and Adam Jones (Senior Associate).

Amsterdam: Marcel Janssen (Partner), Jack Schrijver (Senior Associate), Gerard Koster (Associate).

Autori

foto
DENTONS EUROPE - ZIZZI-CARADJA SI ASOCIATII - SPRL