loader
DENT ESTET: 20 de ani de leadership si inovatie in medicina dentara

DENT ESTET: 20 de ani de leadership si inovatie in medicina dentara

Astazi, 24 aprilie, grupul de clinici DENT ESTET aniverseaza 20 de ani de activitate. In acest timp, compania a devenit liderul de piata absolut in medicina dentara din Romania, cel mai mare operator din punctul de vedere al cifrei de afaceri, al numarului de unitati, dar si al echipei.

Misiunea DENT ESTET ramane aceea de a facilita accesul pacientilor romani la majoritatea inovatiilor existente in domeniu si de a practica medicina dentara fara compromisuri, investind constant in tehnologii ale viitorului, echipamente si tehnici avansate de tratament.

In 2019, DENT ESTET a alocat aproape 500.000 de euro pentru digitalizare: achizitionarea unor echipamente noi, precum scannere si camere intraorale sau aparate pentru radiologie, imprimante 3D si softuri, precum si lucrarile de amenajare aferente acestora.    

Numarul de vizite in clinicile DENT ESTET a crescut constant de-a lungul timpului, ajungand in anul 2018 la un numar record de aproape 100.000. Demersurile din zona de educare a pacientilor, astfel incat acestia sa constientizeze importanta investitiei pe termen lung in sanatate, sunt incununate de succes la cei 20 de ani de activitate. Pacientii romani acorda o importanta tot mai mare calitatii actului medical in stomatologie. Din datele DENT ESTET, se observa ca in doar un an a fost inregistrata o migrare accelerata a acestora de la servicii medii catre cele de excelenta, generand o crestere a segmentului premium cu peste 40%.

„20 de ani de activitate intr-un sector al pietei extrem de fragmentat, dintre care mai bine de jumatate din pozitia de lider detasat, demonstreaza ca DENT ESTET practica medicina cu responsabilitate si cu respect pentru calitatea serviciilor oferite pacientilor. Ne bucuram nespus sa observam ca, spre deosebire de acum 10 sau chiar 20 de ani, pacientii din ziua de astazi sunt mult mai informati, mai preocupati de sanatatea lor orala si, mai presus de orice, pun mult mai mult pret pe calitatea serviciilor”, spune dr. Oana Taban, Fondator & CEO al grupului Dent Estet.  

Inca de la infiintare, DENT ESTET a introdus in premiera in Romania conceptul de echipa multidisciplinara, formata din medici supraspecializati si certificati international in toate ramurile medicinei dentare. Un moment important atat pentru evolutia companiei, dar si pentru piata de stomatologie din Europa, a fost in anul 2008, cand DENT ESTET a inaugurat prima clinica din Europa de Est dedicata exclusiv copiilor – DENT ESTET 4 Kids. Medicii si asistentele lucreaza numai cu copii, sunt specializati in stomatologia pediatrica si in comunicarea cu acestia. La ora actuala, cinci clinici din grup sunt destinate exclusiv copiilor si adolescentilor si au tratat pana acum peste 55.000 de pacienti.

Deschisa la inceputul anului 2019, clinica DENT ESTET 4 Kids Sibiu raporteaza deja aproape 800 de pacienti, iar reprezentantii companiei se asteapta ca evolutia sa fie dinamica, cele doua clinici din Sibiu avand deja o contributie importanta la nivelul intregului business.

„Suntem foarte placut impresionati de caldura cu care DENT ESTET a fost primit in comunitatea din Sibiu, dar si de deschiderea pacientilor fata de noile tehnologii si inovatiile pe care le oferim in clinicile noastre de aici. Suntem increzatori ca Sibiul va deveni un reper de bune practici si servicii premium in materie de stomatologie, iar eforturile noastre vor fi indreptate permanent in aceasta directie”, adauga dr. Oana Taban.             

In 2017 a fost inaugurata clinica DENT ESTET Primaverii, cea mai mare clinica dentara digitalizata din Romania si cel mai mare centru Planmeca Digital Academy din tara.

In prezent, grupul DENT ESTET numara 10 clinici, a caror suprafata totala depaseste 3.500 metri patrati si au in total 57 de unituri dentare. Clinicile se afla in Bucuresti (doua pentru copii, una pentru adolescenti si patru pentru adulti), in Timisoara (o clinica pentru copii) si Sibiu (o clinica pentru copii si una pentru adulti).

DENT ESTET va continua si anul acesta investitia in programe educationale si de supraspecializare a medicilor, cursuri si participari la congrese internationale. Din cei aproape 100 de medici care formeaza echipa medicala, majoritatea sunt certificati la nivel international. Acestia urmaresc o abordare personalizata si multidisciplinara a tratamentului pentru fiecare pacient. In plus, la nivelul departamentelor suport, Dent Estet urmareste o organigrama unica pe piata, in care sunt integrate toate departamentele specializate ale unei companii de elita: marketing, financiar & contabilitate, achizitii, resurse umane, administrativ.        

„Investitia in oameni a fost dintotdeauna o prioritate pentru noi si am privit-o mereu ca pe un factor decisiv al dezvoltarii noastre sanatoase pe termen lung. Foarte multi dintre cei peste 320 de specialisti pe care ii numara echipa noastra in prezent ne sunt alaturi de multi ani, inclusiv primii medici cooptati in echipa noastra acum 20 de ani. Abordarea responsabila in ceea ce priveste relatia cu fiecare membru al echipei, sistemele foarte bine puse la punct de integrare a medicilor si asistentelor, investitiile in cursuri de pregatire si specializare, asigurarea unui plan de cariera sunt actiuni pe care le derulam in mod consistent si care ne-au ajutat sa formam si sa dezvoltam o echipa care se distinge prin excelenta”, adauga dr. Oana Taban.             

Din Grupul Dent Estet fac parte DENT ESTET Clinic SA, Green Dental Clinic SRL, Dentist 4 Kids si Aspen Laborator.

 

Autori

foto
DENT ESTET CLINIC SA