loader
Deloitte Romania anunta o noua editie a concursului  Deloitte Technology Fast 50

Deloitte Romania anunta o noua editie a concursului Deloitte Technology Fast 50

Deloitte Romania anunta inceperea inscrierilor pentru cea de-a 18-a editie a competitiei Technology Fast 50 in Europa Centrala

Competitia regionala de anvergura se adreseaza atat companiilor cu experienta, cat si celor recent intrate pe piata, care isi desfasoara activitatea in domeniul tehnologic.

 

Prin intermediul acestei competitii, companiile romanesti isi vor masura fortele alaturi de companii din Albania, Bosnia-Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Republica Ceha, Estonia, Ungaria, Kosovo, Letonia, Lituania, Macedonia, Moldova, Muntenegru, Polonia, Serbia, Slovacia si Slovenia.

 

“Companiile private, inclusiv cele din domeniul tehnologic, reprezinta un factor esential pentru o economie sanatoasa. Am urmarit companiile Fast 50 pe parcursul diverselor lor etape de dezvoltare si succesul lor este un motiv de bucurie”, a spus Alina Mirea, Partener si coordonator local al programului Deloitte Romania. “inca de la primele editii, Fast 50 a construit comunitati care au puterea de a produce un impact vizibil atat in plan local cat si la nivel international”.

 

Marius Hanganu, Managing Partner Tremend, furnizorul de solutii software si consultanta local cel bine plasat in competitia din 2016, a spus: “Credem ca talentele din industria IT  din Romania mai au inca multe de spus in peisajul tehnologic viitor. Un clasament ca Deloitte Technology Fast 50 Central Europe ofera recunoastere inovatiilor locale, a initiativelor antreprenoriale si a proprietatii intelectuale si reprezinta o modalitate prin care se sarbatoresc companiile cu potential de a produce un impact semnificativ in industria tehnologiei de maine”.

 

Hanganu a mai adaugat: ”Pentru Tremend, recunoasterea drept compania cu cea mai rapida crestere in clasamentul celor mai dinamice companii de tehnologie din Romania a venit ca o incununare a peste 11 ani de proiecte inovatoare dezvoltate pentru organizatii din intreaga lume si reprezinta o fereastra catre noi oportunitati de afacere”.

 

 

In 2016, patru companii romanesti au fost prezente in clasamentul Fast 50 si o companie a fost inclusa in clasamentul Big 5.

 

La randul sau, Iulian Iuga, Chief Executive Officer Accesa, a spus: “in calitate de participanti si castigatori (in 2012 si 2016) ai programului, putem spune ca  Deloitte Technology Fast 50 este una dintre cele mai relevante competitii la care sa participam an de an. Programul ne ofera sansa de a ne  identifica pozitia pe o piata atat de dinamica precum cea de IT, dar si de a evalua in ce masura suma inovatiilor noastre are impact la nivel strategic in piata. Principalul beneficiu s-a reflectat asupra brand-ului nostru, care a fost validat cu un surplus de credibilitate. Totodata, premiul a contribuit la cresterea notorietatii brandului Accesa”.

 

Fast 50

Pentru a fi eligibile pentru clasamentul Fast 50, companiile trebuie sa intruneasca urmatoarele conditii:

  • Venituri anuale de cel putin 50.000 euro in fiecare an, intre 2013 si 2016
  • Sa desfasoare activitate in urmatoarele domenii: hardware, software, telecomunicatii, media, biotehnologie, tehnologii curate
  • Sediu intr-o tara din Europa Centrala
  • Sa dezvolte/sa produca tehnologii patentate care contribuie semnificativ la veniturile companiei; sa realizeze produse in unul din domeniile de mai sus; sa faca investitii substantiale in cercetare- dezvoltare. Folosirea tehnologiilor dezvoltate de alte companii nu este eligibila.
  • Sa aiba o structura de actionariat care exclude subsidiare detinute majoritar de entitati strategice

 

Castigatorii sunt selectati din randul candidatilor eligibili, care au inregistrat cresteri ale veniturilor in perioada 2013-2016.

 

Rising Stars

La categoria „Rising Stars”, Deloitte include companii „tinere” cu potential mare, dar sunt prea noi pentru a intruni criteriul operational de minimum patru ani de existenta. Companiile eligibile trebuie sa aiba o vechime de minim trei ani si sa inregistreze venituri de peste 30.000 euro in ultimii trei ani consecutivi (2014–2016). Celelalte criterii de eligibilitate mentionate la categoria Fast 50 raman valabile.

 

Big 5

Categoria „Big 5” include companii dinamice mari, care au avut cresteri spectaculoase pe o perioada de patru ani. Pentru a fi eligibile, companiile trebuie sa intruneasca aceleasi criterii ca pentru Fast 50, cu exceptia venitului anual din 2016, care trebuie sa depaseasca 25 milioane euro.

 

Premiul “Cea mai disruptiva inovatie”

O noutate importanta a programului din acest an o reprezinta Premiul special pentru Cea mai disruptiva inovatie, care recunoaste faptul ca o companie dezvolta un produs unic si inovator sau furnizeaza servicii care au un impact semnificativ pe piata. Castigatorul va fi stabilit de catre un juriu independent.

Inregistrarea online si alte informatii privind criteriile de eligibilitate sunt disponibile pe site-ul regional Technology Fast 50, la adresa www.deloitte.com/fast50ce. Candidatii eligibili vor fi inclusi automat in competitia europeana Deloitte EMEA Technology Fast 500.

 

Inregistrarile se inchid pe 31 iulie 2017. Clasamentul va fi anuntat in octombrie 2017.

Autori

foto
DELOITTE CONSULTANTA SRL