loader
Deloitte este lider in randul consultantilor in M&A din Europa Centrala si de Est, conform Mergermarket

Deloitte este lider in randul consultantilor in M&A din Europa Centrala si de Est, conform Mergermarket

Deloitte s-a clasat pe prima pozitie in randul consultantilor de fuziuni si achizitii (mergers and acquisitions - M&A) din Europa Centrala si de Est dupa numarul tranzactiilor la care a lucrat, conform topului realizat de Mergermarket, liderul in analize si informatii din sectorul M&A.

Clasamentul Global & Regional M&A Report 2018 a fost realizat pe baza informatiilor despre tranzactii declarate cu o valoare de peste 5 milioane de dolari. De asemenea, Deloitte se afla pe primul loc dupa numarul de tranzactii M&A atat la nivel european, cat si global.

Echipele Deloitte de consultanti in fuziuni si achizitii au fost implicate in anul 2018 in 27 de tranzactii M&A in Europa Centrala si de Est, cu patru mai mult fata de 2017, tranzactii a caror valoare totala declarata se ridica la 135 de milioane de dolari. Deloitte a incheiat cu succes 329 de tranzactii la nivel european in 2018 si 468 de tranzactii la nivel global.

„In 2018, consultantii nostri au contribuit la succesul unora dintre cele mai mari tranzactii M&A din tara. Sunt mandra sa coordonez cea mai buna echipa de M&A din Romania, cu sustinerea continua a unor profesionisti de top precum Iulia Bratu, Florin Paunescu, Dragos Cruceru, alaturi de care am contribuit la astfel de realizari care ne inspira”, a spus Ioana Filipescu, Partener Consultanta in Fuziuni si Achizitii, Deloitte Romania.

In 2018, piata de M&A din Romania a atins o valoare estimata de Deloitte Romania intre 3,8 si 4,3 miliarde de euro, incluzand tranzactiile cu valoare nedeclarata. Valoarea medie a tranzactiilor declarate a fost de aproximativ 50 de milioane de euro.

Echipa Deloitte Romania de profesionisti in fuziuni si achizitii a fost principalul consultant in unele dintre cele mai mari tranzactii din 2018 din tara noastra, precum vanzarea Farmexim si Help Net catre Phoenix, cumpararea Fabryo de catre AkzoNobel, vanzarea Animax catre TRG si vanzarea IKB catre BNP Paribas.

Deloitte Romania coordoneaza o practica M&A multidisciplinara, cu o abordare holistica, ce include linii de business precum Consultanta M&A, Servicii Suport Tranzactii, Consultanta Fiscala si Consultanta Juridica. Astfel, echipele de profesionisti Deloitte pot acoperi toate aspectele relevante ale unei tranzactii.

 

Autori

foto
DELOITTE CONSULTANTA SRL