loader
Conferinta Nationala CIO Council Romania – a VII-a editie. The Future of business in the AI economy

Conferinta Nationala CIO Council Romania – a VII-a editie. The Future of business in the AI economy

Conferinta Nationala CIO Council Romania, organizata de catre Asociatia Directorilor de IT si Comunicatii din Romania – “CIO Council” si Revista CARIERE, va avea loc in 26 martie 2019, la Hotel Radisson Blu din Bucuresti.

Ajunsa la a 7-a editie, Conferinta Nationala CIO Council Romania, un eveniment exclusivist dedicat comunitatii de CIOs/Head of IT, ofera participantilor o platforma unica de discutii si schimb de experiente, un forum transparent de identificare si solutionare a problematicilor reale ale CIOs si ale departamentelor IT alaturi de membrii asociatiei si de comunitatea de CIO.

Asociatia Directorilor de IT si Comunicatii din Romania “CIO Council”, propune comunitatii IT si de business dezbaterea subiectului Inteligentei Artificiale si aplicabilitatea lui in mediul de afaceri, in strategiile de protectie cibernetica dar si in sferele educatiei, inovatiei si R&D, in cadrul conferintei anuale a membrilor asociatiei.

„Inteligenta Artificiala, Machine Learning, Computer Vision si alte trenduri IT modifica radical industriile, afacerile si societatea in general, pozitionand din nou rolul CIOs si al departamentelor IT in fruntea procesului global de Transformare Digitala si consolidand rolul strategic al CIO in organizatii Potentialul transformational enorm al Inteligentei Artificiale in procesele de business ale companiilor dar si in societate va fi analizat din toate unghiurile, transparent, in cadrul Conferintei Nationale CIO Council alaturi de experti din industrie”, a declarat Yugo Neumorni, presedinte CIO Council.

Dr. Paul Vixie, Internet pioneer si membru al Internet Hall of Fame datorita contributiei la protocolul DNS (Domain Name System) si dezvoltarea tehnologiilor anti-spam, cel care a proiectat si dezvoltat mai multe extensii si aplicatii ale protocolului DNS, autorul mai multor aplicatii open source pentru Internet precum BIND 8, va fi prezent la Bucuresti alaturi de comunitatea CIOs.

Elly van den Heuvel, secretar al Netherlands Cyber Security Council si dr. John Mc Carthy, reprezentant al British Computer Society Elite vor aduce perspectiva public-privata asupra fenomenului Inteligentei Artificiale in business, in societate si in educatie.

Conferinta Nationala CIO Council va reuni si in acest an peste 200-250 de participanti: CIOs, Head of IT, COOs, CTO, IT professionals alaturi de membri ai comunitatii de afaceri.

Asociatia Directorilor de IT si Comunicatii “CIO Council” reprezinta Romania in cadrul asociatiei pan-europene European CIO Association – EUROCIO incepand din 2017.

EUROCIO este o asociatie non-profit inregistrata in Bruxelles si are in componenta peste 1000 de membrii din 16 tari europene care reprezinta peste 700.000 de angajati din domeniul IT. EuroCIO este unica entitate care reprezinta functia CIO in fata autoritatilor europene.

Asociatia Directorilor de IT si Comunicatii „CIO Council” este o asociatie non profit, voluntara si independenta fata de furnizorii de servicii si solutii IT, care reuneste un grup important de CIOs si fosti CIOs din Romania.

Speakeri confirmati in acest moment:

Dr. Paul Vixie – Internet pioneer, membru al Internet Hall of Fame; Elly van den Heuvel-Davies – Secretar al Netherlands Cyber Security Council; Dr. John Mc Carthy - reprezentant British Computer Society Elite; Mihaela Cristescu – WiFi & Analytics Product Manager, Orange Romania; Aurel Netin - General Manager, Lenovo Romania; Lucian Butnaru – General Manager, Cegeka Romania; Roxana Ionescu - Partner, Head of Data Protection practice, NNDKP; Martin Vaross – Partner, Consulting, Mazars; Gabriel Voicila - Partener, Servicii de Consultanta in Tehnologie, PwC Romania; Moderatori: Mircea Modran – CIO Council Member; Bogdan Tudor, Vice-president CIO Council.

Intreaga Conferinta va fi moderata de catre Yugo Neumorni, Presedinte CIO Council Romania si Director IT&C, Hidroelectrica.

Printre principalele teme de dezbatere se numara:

 • Top 10 tendinte digitale pentru anul 2020. Cum va arata viitorul?
 • Care este rolul CIO-ului in economia bazata pe AI?
 • Consolidarea afacerii prin AI, machine learning, robotica si imprimarea 3D
 • Introducerea Robotizarii automate a proceselor (RPA) pentru optimizarea proceselor de afaceri
 • Viitorul Aplicatiilor de Business Intelligence se bazeaza pe AI si Machine Learning
 • Cum sa implementati un sistem de tip AI pentru apararea securitatii cibernetice in compania dvs.?
 • Provocari in domeniul securitatii cibernetice in lumea AI
 • Confidentialitatea datelor. O schimbare culturala majora.
 • Securitate cibernetica pentru SCADA si sisteme de control industrial
 • Secretul tehnologiei blockchain
 • Forta de munca digitala. Poate AI sa inlocuiasca forta de munca?
 • Atragerea si pastrarea talentelor intr-un ecosistem digital
 • Este gata sistemul educational sa sustina tehnologia inovarii?

Mai multe informatii despre speakeri, agenda si inregistrare puteti gasi pe site-ul evenimentului: www.cioconference.ro.

Autori