loader
Complet Electro Serv (CES), companie din grupul Altex, finalizeaza achizitia companiei Despec, unul dintre cei mai mari distribuitori de produse IT&C din Romania

Complet Electro Serv (CES), companie din grupul Altex, finalizeaza achizitia companiei Despec, unul dintre cei mai mari distribuitori de produse IT&C din Romania

Integrarea Despec in grupul Altex este rezultatul unei tranzactii de peste 2 mlioane euro

Grupul Altex anunta finalizarea achizitiei companiei Despec, unul dintre cei mai mari distribuitori de produse IT&C din tara, in urma unei tranzactii de peste 2 milioane de euro. Prin achizitia realizata, Complet Electro Serv (CES), companie membra Grup Altex si unul dintre principalii producatori si distribuitori de echipamente IT&C, electronice si electrocasnice din tara, preia 79% din partile sociale detinute in Despec Romania, tranzactia fiind aprobata de Consiliul Concurentei in luna martie a anului acesta.

Integrarea Despec este in linie cu viziunea strategica a Grupului Altex din ultimii ani de consolidare a prezentei sale pe piata de distributie de produse IT&C si birotica, de a crea sinergii si valoare adaugata in cadrului Grupului, prin optimizarea resurselor logistice si de transport, dar si prin extinderea gamei de produse si servicii pentru sectorul B2B.

Odata cu achizitia Despec, Grupul Altex isi diversifica portofoliul de furnizori cu branduri internationale precum: Brother, Canon, Hewlett-Packard, Lexmark, Minolta, Optoma, Socomec si Verbatim. Mai mult, gama IT se extinde cu peste peste 2.400 produse din categoria echipamente de birou (imprimante inkjet, imprimante laser, scanere si medii de stocare) si accesorii (cartuse pentru imprimante, tonere etc.), destinate vanzarii catre reselleri, dar si in cele peste 120 de magazine Altex, la cele mai mici preturi din Romania.

Fie ca ne adresam segmentului B2C sau B2B, obiectivele noastre sunt acelea de a democratiza accesul la tehnologie, dar si de a raspunde nevoilor clientilor si schimbarilor din piata, venind constant cu noi alternative de produse si servicii integrate de inalta calitate. Includerea Despec in reteaua noastra este inca un pas strategic pe care il facem pentru a rafina ofertele pentru clienti si pentru a ne consolida pozitia pe piata locala de distributie electro-IT, dupa achizitionarea RTC si realizarea joint-venture-ului cu Promate din ultimii doi ani.”, a declarat Dan Ostahie, CEO Altex Romania

Actionarii Despec, printre care si directorul general Cristian Ciurea, vor ramane in continuare in companie pentru a sustine integrarea optima si cresterea acesteia ca parte a Grupului Altex.

,,Am ales sa facem parte dintr-un grup precum Altex cu obiective similare cu ale noastre si cu o viziune progresista la nivelul pietei romanesti. O astfel de formula ne permite acum sa atragem noi segmente de clienti catre care venim si cu toata experienta noastra de peste 25 de ani in distributia de produse si servicii IT&C.”, a Cristian Ciurea, director general Despec.

Tranzactia a fost asistata din partea Despec de PeliPartners, firma de avocatura cu o experienta de peste 25 de ani in fuziuni si achizitii, iar din partea Grupului Altex de D&B David si Baias, societate de avocatura afiliata a PricewaterhouseCoopers in Romania.

In 2018, tot prin intermediul Complet Electro Serv (CES), Grupul Altex a infiintat un joint-venture pentru a prelua brandul de accesorii IT&C, Promate. Anul acesta, Grupul Altex a achizitionat si RTC Proffice, lider in importul si distributia produselor pentru birou si rechizitelor, diversificandu-si portofoliul cu peste 100 de branduri internationale si cu peste 5.000 de noi produse din gama birotica-papetarie.

Despre Complet Electro Serv (CES)

Complet Electro Serv (CES), companie romaneasca parte a Grupului Altex, si-a consolidat in cei aproape trei decenii de activitate pozitia de principal producator si distribuitor de echipamente IT&C, electronice si electrocasnice din Romania.

Oferta CES este diversificata si adaptata atat pentru segmentul B2C, cat si pentru cel B2B. Produsele dezvoltate, reprezentate prin brand-urile proprii, inglobeaza tehnologii pentru simplificarea vietii cotidiene.

Autori

foto
COMPLET ELECTRO SERV SA