loader
Compania Roserv Oil, parte a Grupului GRAMPET, preia platforma industriala a rafinariei RAFO Onesti, intr-o tranzactie coordonata in insolventa de CITR

Compania Roserv Oil, parte a Grupului GRAMPET, preia platforma industriala a rafinariei RAFO Onesti, intr-o tranzactie coordonata in insolventa de CITR

Roserv Oil este o societate nou-infiintata care se va concentra pe dezvoltarea la nivel national de terminale logistice atat pe partea de containere, dar si depozite pentru produse petroliere

Compania Roserv Oil, parte a Grupului GRAMPET, a achizitionat platforma industriala a rafinariei RAFO Onesti, in cadrul unei proceduri publice de valorificare, coordonata de CITR, liderul pietei de insolventa din Romania. Tranzactia de vanzare a activului a fost finalizata conform strategiei de valorificare aprobate de creditorii RAFO Onesti, in cadrul procedurii de insolventa, cu obiectivul de a dezvolta cel mai mare centru logistic din Moldova.               

Roserv Oil este o societate nou-infiintata care se va concentra pe dezvoltarea la nivel national de terminale logistice atat pe partea de containere, dar si depozite pentru produse petroliere.

In acest context, compania a decis cumpararea activelor platformei RAFO Onesti, aflata in faliment, cu obiectivul de a dezvolta cel mai mare centru logistic pentru containere si produse petroliere care va deservi regiunea Moldovei. Aceasta specializare vine sa completeze obiectivul principal de activitate al Grupului GRAMPET, transportul feroviar de marfa. Odata cu preluarea de catre Roserv Oil, activele RAFO Onesti devin active productive, parte din activitatea comerciala a Grupului GRAMPET.

Odata cu preluarea de catre Roserv Oil, platforma ar putea genera, pe termen lung, cel putin 600 de locuri de munca iar prima faza a proiectului care implica activele tranzactionate va genera peste 200 de locuri de munca. In perioada imediat urmatoare Roserv Oil va demara un proces de evaluare a instalatiilor existente.

Compania si-a propus sa atraga parteneri din randul societatilor specializate in productia de materii prime si sa puna in functiune mai multe instalatii disponibile pe platforma, in acest sens.

In toata perioada de insolventa, plaforma RAFO Onesti a fost pastrata in stare de conservare de catre CITR si a facut obiectul unei intense promovari.

In ultimii 3 ani CITR a propus spre vanzare platforma RAFO derulandu-se peste  10 proceduri de valorificare. Platforma RAFO a fost promovata atat in Romania, cat si international si au existat peste 100 de contacte directe pentru acest activ.

Desi a existat un interes aparent pentru acest activ, din pacate situatia rafinariei care nu functioneaza de peste 10 ani, nu a beneficiat de investitii in modernizarea tehnologiilor utilizate la nivelul concurentilor si la cerintele pietei, capacitatea de productie relativ redusa si costurile de reluare a activitatii ridicate, au facut foarte dificila aceasta procedura de valorificare.

Prin aceasta tranzactie se deblocheaza starea indelungata de inactivitate a platformei si creeaza premisele dezvoltarii unei activitati economice pe platforma RAFO Onesti.

CITR, o companie Impetum Group ce are misiunea de a salva valoarea din businessurile romanesti, a gestionat prin solutiile sale, in cei 20 de ani de experienta in restructurare si insolventa, aproape 1000 de proiecte si administreaza in prezent un patrimoniu evaluat la peste 1 MLD. EUR.

Despre CITR

CITR este liderul pietei de insolventa din Romania inca din 2008. Cu o experienta de 20 de ani pe piata insolventei si aproape 1000 de proiecte gestionate de-al lungul timpului, CITR administreaza anual un patrimoniu de 1 MLD. EUR si distribuie anual peste 300 MIL. EUR creditorilor, in misiunea sa de a salva valoarea din companiile romanesti.

CITR este o companie Impetum Group, primul grup romanesc dedicat misiunii de a maximiza valoarea de business din oricare etapa din viata unei companii, cu scopul de a contribui la imbunatatirea calitativa, la consolidarea mediului economic national si la crearea unui viitor prosper pentru Romania. 

Despre Grupul GRAMPET – Grup Feroviar Roman

Infiintat in urma cu aproape 20 de ani, GRAMPET este prima multinationala fondata in Romania si cel mai mare grup feroviar si operator logistic privat din Europa de Sud-Est. Structura sa de companii acopera in mod strategic intregul lant de solutii si produse de transport feroviar, oferind clientilor sai o experienta integrata la cel mai inalt nivel de competenta: servicii de transport feroviar marfa, constructii, reparatii si modernizarea materialului rulant, productia de piese de schimb, inchiriere de material rulant, transbordarea marfurilor, servicii logistice, precum si solutii inovatoare de IT pentru operatorii feroviari.

Avand drept obiectiv declarat conectarea Oceanului Atlantic, prin Marea Nordului, la Oceanul Pacific, prin Marea Chinei de Sud, Grupul GRAMPET este unul dintre liderii industriei in dezvoltarea coridoarelor de transport ce conecteaza Europa si Asia.

Compania sa fanion - Grup Feroviar Roman (GFR), este cel mai mare operator privat feroviar din Romania. In prezent, peste 20% din trafic este international, GFR oferind clientilor sai solutii logistice complexe. GFR este membra a tuturor organizatiilor internationale reprezentative si are acorduri de colaborare atat cu operatorii feroviari de stat (BDZ Cargo, UZ, CFM, PKP Cargo, ZK, RCH, HZ Cargo, ZBIH), cat si cu operatorii feroviari privati din Bulgaria, Ungaria, Slovacia, Cehia, Polonia, Austria si Germania.

Prin intermediul fabricilor Reva Simeria, Electroputere VFU Pascani, Reloc Craiova si Electroputere VFU Craiova, Grupul GRAMPET acopera o cota importanta din piata reparatorie de material rulant din Romania.

In paralel, grupul desfasoara o activitate intensa de cercetare si dezvoltare de solutii tehnice menite sa ofere clientilor o experienta transparenta si in timp real a serviciilor la care au acces. In 2017, GFR a lansat portalul E-CLIENT GFR, o premiera pentru Romania si sud-estul Europei, care faciliteaza gestionarea relatiei clasice caraus - companie-client, de la postarea unei cereri de oferta pana la facturarea serviciului prestat, trecand prin etape esentiale precum comandarea vagoanelor goale, intocmirea contractelor de transport, accesul neingradit la informatii privind evolutia proceselor, atentionarea inteligenta a decidentilor si transmiterea de rapoarte automate.

Mai multe informatii puteti accesa pe pagina oficiala de internet – https://grampet.ro/

Autori

foto
GRAMPET SA