loader
Colliers International atrage investitori interesati de achizitia fostei unitati de productie Nestle de la Timisoara

Colliers International atrage investitori interesati de achizitia fostei unitati de productie Nestle de la Timisoara

Semnalele din piata sunt incurajatoare si discutiile sunt deschise catre potentiali investitori

Compania de consultanta imobiliara Colliers International a fost desemnata agentul exclusiv de vanzare al fostei fabrici detinute de gigantul elvetian Nestle la Timisoara. Proprietatea, care se desfasoara pe o suprafata de peste 21.000 de metri patrati, se afla in zona industriala si logistica din vestul Timisoarei, la doar 300 de kilometri de Budapesta, si poate acomoda de la productie alimentara sau de componente auto si pana la un centru de distributie pentru firme de curierat.

Locatia fabricii este foarte atractiva atat pentru companii axate pe piata locala, oferind o conexiune la autostrada A1 la doar 20 de kilometri distanta, cat si pentru investitori orientati mai mult catre Europa Centrala si de Vest, care ar avea din aceasta pozitie acces facil la autostrada directa catre Budapesta si catre Viena. Spatiul este modernizat si foarte versatil, oferind astfel multiple oportunitati potentialilor investitori”, spune Laurentiu Duica, Partner & Head of Industrial Agency in cadrul Colliers International Romania.

Fosta fabrica Nestle se afla in unul dintre centrele industriale ale orasului Timisoara, unde sunt prezente alte companii internationale mari, precum Smithfield, Continental Contithech, Kromberg & Schubet si ELBA Lighting International. Aflata in proprietatea Nestle din anul 2000, fabrica dispune de un spatiu de 10.000 de metri patrati de productie si peste 2.000 de metri patrati de birouri, avand toate utilitatile necesare.

Timisoara este un hub regional major si, de aceea, exista interes crescut pentru proprietati care pot sustine o noua linie de productie sau un centru de distributie pentru un investitor regional, reintrand astfel in circuitul economic si contribuind la crearea de noi locuri de munca. Semnalele din piata sunt incurajatoare si discutiile sunt deschise catre potentiali investitori, astfel ca vanzarea ar putea fi incheiata in decurs de cateva luni, mai ales ca proprietatea poate fi ocupata imediat”, completeaza Laurentiu Duica.

Proprietatea ofera in acelasi timp si posibilitatea dezvoltarii unei unitati suplimentare pe teren sau a reabilitarii spatiilor existente, iar autorizatia de construire se poate obtine intr-un termen mult mai scurt, avand in vedere PUZ-ul existent si reglementarile in vigoare.

Despre Colliers International

Colliers International Group Inc. (NASDAQ: CIGI) (TSX: CIGI) este unul dintre liderii globali in domeniul consultantei imobiliare si al managementului investitiilor. Cu operatiuni in 68 de tari, cei 14.000 specialisti intreprinzatori lucreaza impreuna pentru a oferi consultanta si servicii de specialitate pentru a maximiza valoarea proprietatii pentru chiriasi, proprietari si investitori. Timp de peste 20 de ani, echipa noastra experimentata de management, care detine peste 40% din capitalul nostru, a oferit actionarilor cele mai mari randamente anualizate din industrie. In 2018, veniturile corporate au fost de 2,8 miliarde de dolari (3,3 miliarde de dolari inclusiv afiliatii), cu active gestionate de peste 26 miliarde de dolari. Pentru mai multe detalii despre Colliers International puteti accesa Colliers.com sau ne puteti urmari pe Facebook, LinkedIn, Instagram si Twitter(@Colliers_EMEA).

Autori

foto
COLLIERS INTERNATIONAL SRL