loader
Chimia alimenteaza mobilitatea durabila: BASF si-a prezentat gama de produse la expozitia The Battery Show Europe 2024

Chimia alimenteaza mobilitatea durabila: BASF si-a prezentat gama de produse la expozitia The Battery Show Europe 2024

BASF si-a prezentat gama de produse special create pentru a sustine progresul tehnologiei bateriilor si viitoarea mobilitate auto

  • Progrese pentru sistemele de baterii de generatie urmatoare
  • Solutii pentru imbunatatirea protectiei si a performantei
  • Imbunatatirea eficientei si reducerea impactului asupra mediului

Intre 18-20 iunie, BASF si-a prezentat solutiile inovatoare in domeniul bateriilor la expozitia The Battery Show Europe 2024 din Stuttgart, Germania – cel mai mare eveniment din industrie din Europa care reuneste comunitatea bateriilor si a vehiculelor electrice (EV), combinand aspecte comerciale si tehnice din lumea reala. In calitate de furnizor de solutii de top pentru diverse aplicatii de baterii, BASF si-a prezentat gama de produse special create pentru a sustine progresul tehnologiei bateriilor si viitoarea mobilitate auto.

Baterii inovatoare cu materiale pentru baterii BASF si solutii de reciclare

Materialele pentru baterii stau la baza bateriilor litiu-ion, deoarece determina in mod semnificativ performanta acestora. BASF ofera unul dintre cele mai extinse portofolii de materiale catodice active (CAM) cu o pozitie bine stabilita in tehnologii cheie ale domeniului, cum ar fi NCA (nichel-cobalt-oxid de aluminiu), NCM (nichel-cobalt-mangan-oxid) si LCO (litiu-cobalt-oxid). Utilizand platformele de cercetare-dezvoltare de varf si pasiunea pentru inovatie, BASF Battery Materials analizeaza deja viitoarele produse CAM, de la solutii eficiente din punct de vedere al costurilor bogate in mangan, la produsele de inalta performanta cu ultra-nichel, LMO (oxid de litiu mangan) de inalta performanta, precum si CAM dedicat aplicatiilor cu ioni de sodiu. De asemenea, BASF pune la dispozitie aprovizionarea si gestionarea metalelor de baza pentru a asigura un lant de aprovizionare stabil, responsabil si durabil pentru productia de materiale active catodice.

In plus, portofoliul BASF include si solutii complete de reciclare a bateriilor pentru a oferi clientilor sai metale reciclate cu o amprenta de carbon mai mica in comparatie cu metalele virgine, contribuind, astfel, la indeplinirea cerintelor de reglementare. In luna martie, BASF a inceput sa opereze prototipul sau de rafinarie de metale pentru reciclarea bateriilor din Schwarzheide, Germania, pentru a imbunatati si mai mult procesul de recuperare a metalelor valoroase precum litiu, nichel, cobalt, mangan si cupru din bateriile scoase din uz si din resturile de productie a bateriilor. Acesta completeaza uzina existenta a BASF pentru materiale catodice active si uzina de reciclare a bateriilor, care este programata sa inceapa operatiunile in cursul acestui an. Portofoliul se adreseaza diferitelor cerinte ale clientilor, inclusiv oferte in bucla inchisa si solutii digitale end-to-end pentru a crea lanturi valorice regionale de reciclare.

Materializarea ambitiilor de eMobility cu Elastollan® (TPU)

Cererea din ce in ce mai ridicata pentru o infrastructura mai extinsa de incarcare a vehiculelor electrice determina o nevoie de cabluri de incarcare robuste si durabile, disponibile acasa si pe drum. Aceste cabluri trebuie sa reziste la conditii de mediu dure si sa fie suficient de robuste pentru a rezista in timp. Pentru a face fata acestor provocari, TPU Elastollan® de la BASF este potrivit in special pentru invelisurile cablurilor, asigurand o rezistenta puternica la UV, intemperii, ozon si microbi. Pentru ca procesul de incarcare sa fie sigur, cablurile ar trebui sa fie realizate din materiale ignifuge fara halogeni, sa fie flexibile si usor de infasurat. Elastollan® se diferentiaza de alte materiale prin faptul ca este reciclabil.

Protectie si performanta de lunga durata cu tratamentul si acoperirile de suprafata potrivite

Pentru protectie optima si performanta imbunatatita in cazul unei game extinse de platforme si sisteme de baterii, BASF ofera o paleta de solutii de acoperire inovatoare. Aceste solutii, care variaza de la pretratare la e-coat, sunt esentiale pentru obtinerea rezultatelor dorite. O tehnologie remarcabila este tehnologia ecologica cu film subtire Oxsilan® de la Chemetall, care aplica un strat uniform si protector pe suprafetele metalice. Cand este combinata cu tehnologia CathoGuard®, aceasta combinatie unica consolideaza semnificativ protectia impotriva coroziunii, imbunatatind, astfel, durabilitatea si performanta sistemelor de baterii. Portofoliul CathoGuard® de la BASF asigura, de asemenea, protectie completa impotriva coroziunii pentru caroserii si componente multi-metalice, inclusiv protectiile bateriilor, garantand ca toate componentele vitale raman protejate de efectele daunatoare ale coroziunii.

Facand un pas suplimentar catre inovatie, Chemetall dezvolta solutii de tratare a suprafetelor fara crom pentru folia de cupru, care este folosita drept colector de curent pentru anod. Eliminarea cromului hexavalent din procesul de pasivare promoveaza atat un viitor mai sigur, cat si unul mai durabil.

Procesare mai lina cu aditivii potriviti

Aditivii de procesare de inalta performanta permit producatorilor de celule de baterii sa depaseasca provocarile in toate aspectele procesului de fabricare, cum ar fi pregatirea namolului conductor, performanta imbunatatita si asigurarea unei functionari mai bune pe liniile de acoperire. Portofoliul de aditivi de procesare inovatori de la BASF ofera solutii adecvate pentru a depasi cerintele si provocarile actuale si viitoare, permitand o experienta de fabricatie mai lina si mai eficienta.

Depasirea limitelor bateriilor cu litiu-ion

Pentru a obtine baterii mai ecologice si mai eficiente, nevoia de materiale de inalta performanta creste. In ciuda imbunatatirilor din ultimii ani, bateriile litiu-ion inca prezinta posibilitati de imbunatatire tehnica, in special in ceea ce priveste capacitatea de incarcare. Liantii LiCity® au fost conceputi pentru a depasi limitele actuale ale tehnologiei. Liantii pe baza de apa au o stabilitate coloidala ridicata, ceea ce ii face extrem de compatibili cu co-liantii precum CMC. In plus, prezinta o procesabilitate exceptionala si un comportament superior de acoperire, precum si mecanici excelente si performanta electrochimica. Datorita acestor proprietati unice, liantii LiCity® permit o performanta crescuta a celulelor litiu-ion, contribuind la dezvoltarea unor baterii mai ecologice si mai eficiente.

Portofoliu extins pentru industria auto

Vehiculele moderne sunt deja puternic bazate pe produse si solutii chimice. BASF este cel mai mare furnizor mondial de produse chimice pentru industria auto. Compania coopereaza indeaproape cu clienti din intreaga lume prin reteaua sa prezenta in diferite regiuni. Furnizand materiale si solutii functionale, compania permite construirea vehiculelor mai eficient si cu un impact mai redus asupra mediului inconjurator.

Chimia urmeaza, insa, sa joace un rol si mai important in viitor, contribuind semnificativ la rezolvarea viitoarelor provocari de mobilitate. BASF se asteapta ca continutul chimic al masinilor sa continue sa creasca, drept rezultat al progreselor din industria auto in ceea ce priveste sustenabilitatea, electromobilitatea, noile concepte de interior, siguranta si confortul. Valorificand portofoliul sau extins de tehnologii si solutii inovatoare, BASF se straduieste sa sprijine producatorii si furnizorii auto sa creeze urmatoarea generatie de vehicule care sa fie mai sigure, mai eficiente si mai prietenoase cu mediul.

Mai multe informatii despre solutiile BASF pentru industria auto si electromobilitate: www.basf.com/automotive

Despre BASF si industria auto

Industria auto este una dintre industriile cheie pentru BASF. In 2023, vanzarile BASF in domeniul auto au ajuns la un total de 15,4 miliarde de euro, reprezentand aproximativ 22% din vanzarile Grupului BASF. BASF furnizeaza si dezvolta materiale si solutii functionale care permit vehiculelor sa fie construite mai eficient si sa aiba un impact mai redus asupra mediului, indiferent de tehnologia de propulsie pe care o utilizeaza. Gama de produse BASF include, de exemplu, materiale plastice, produse pentru acoperire, catalizatori, fluide auto, precum si materiale pentru baterii. Cu o gama atat de extinsa de produse, BASF este cel mai mare furnizor de produse chimice pentru industria auto din lume. BASF coopereaza indeaproape cu clienti din intreaga lume printr-o retea care cuprinde Europa, Asia-Pacific, America de Nord si de Sud, precum si Africa. Informatii suplimentare despre solutiile BASF pentru industria auto sunt disponibile la automotive.basf.com.

Despre BASF

La BASF, cream chimie pentru un viitor durabil. Combinam succesul economic cu protectia mediului si responsabilitatea sociala. Peste 112.000 de angajati din Grupul BASF contribuie la succesul clientilor nostri in aproape toate sectoarele si aproape in fiecare tara din lume. Portofoliul nostru este organizat in sase segmente: Produse chimice, Materiale, Solutii industriale, Tehnologii de suprafata, Nutritie si ingrijire si Solutii agricole. BASF a generat vanzari de 68,9 miliarde de euro in 2023. Actiunile BASF sunt tranzactionate la bursa din Frankfurt (BAS) si sub forma de certificat de depozit american (BASFY) din SUA. Informatii suplimentare la www.basf.com.