loader
Centrul de inovare digitala Smart eHub, un aliat  in accelerarea  digitizarii firmelor romanesti

Centrul de inovare digitala Smart eHub, un aliat in accelerarea digitizarii firmelor romanesti

Solutia digitizarii firmelor nu este ceva optional ci obligatoriu pentru a rezista pe piata

In data de 9 octombrie 2019, USH Pro Business impreuna cu Smart Alliance si Elinclus, au organizat prin Centrul de Inovare Digitala Smart eHUB, la sediul Bibliotecii Centrale a Universitatii ”Politehnica” din Bucuresti, evenimentul SMARTeMATCH, un eveniment de matchmaking care s-a bucurat de un real succes.

Evenimentul a oferit participantilor oportunitatea de a lua parte la o serie de intalniri prestabilite pe baza profilurilor si a intereselor firmelor. In urma acestora, firmele participante au identificat oportunitati de dezvoltare a afacerilor inclusiv prin  folosirea de servicii de digitizare.

Misiunea Centrului de inovare Digitala Smart eHUB este de a contribui activ la transformarea digitala regionala, prin sustinerea companiilor in dezvoltarea strategiilor de dezvoltare si prin implementarea unor solutii inovatoare concrete. Prin intermediul centrului este facilitata comunicarea dintre furnizorii de solutii digitale si agentii economici care doresc sa implementeze solutii tehnologice, de digitalizare, etc.

Evenimentul SMART eMATCH a fost un succes datorita contributiei membrilor fondatori Smart eHUB. La eveniment au participat si membrii ecosistemului de inovare ai centrului USH Pro Business, fie in calitate de ofertanti de servicii, fie in calitate de potentiali cumparatori. Vom continua sa organizam astfel de evenimente si in urmatorii ani alaturi de alte serivicii de accelerare a transformarii digitale. In Romania va trebui sa alergam mai repede spre digitizare decat in alte tari daca vrem sa recuperam ramanerile in urma. Solutia digitizarii firmelor nu este ceva optional ci obligatoriu pentru a rezista pe piata” a declarat conf. univ. dr. Costin Lianu, Director General USH Pro Business si presedinte  in exercitiu Smart eHUB.

Membrii clusterului Smart Alliance au beneficiat substantial de aceste intalniri, avand posibilitatea sa ofere solutii de digitalizare altor participanti. Prin acest eveniment, Smart Alliance isi consolideaza pozitia de furnizor de servicii de digitalizare la nivel regional si international” a declarat Florian Simionescu, membru fondator al Smart Alliance, Presedinte Integrisoft Solutions.

Sunt entuziasmata de succesul acestui eveniment care a reprezentat o modalitate rapida si usoara de a ne prezenta firmele unor parteneri noi sau a unor piete noi. Ne asteptam la o crestere a ratei de succes a acestui tip de evenimente, intrucat antreprenorii romani inca trebuie sa se familiarizeze cu folosirea pe larg a acestui instrument pentru cresterea afacerilor” a declarat doamna Emanuela Modoran, initiator si Coordonator Executiv al Smart eHUB

Am avut oportunitatea de a prezenta si discuta oportunitatile de dezvoltare ale unor proiecte si parteneriate noi pentru membrii clusterului ELINCLUS. Totodata, faptul ca programul intalnirilor a fost foarte eficient prestabilit, mi-a permis sa particip la cateva cursuri la Universitate si sa ma intorc pentru a participa si la alte intalniri” a declarat dr. ing. Bogdan Mihailescu, Manager ELINCLUS Cluster.

Misiunea centrului de inovare Smart e HUB este de a furniza servicii digitale in special companiilor din sectorul privat, dar si catre sectorul public, fiind capabil sa ofere cea mai buna expertiza si cele mai bune competente in domeniul tehnologiilor necesare transformarii digitale, cum ar fi: servicii de fabricatie electronica, proiectare pentru fabricatie, servicii digitale de externalizare, procesare de date, IoT, IIoT, Industry 4.0, M2M, inteligenta artificiala, robotica, servicii de cloud, smart manufacturing, tehnologii laser, printare 3D, blockchain, GIS, etc.

Smart eHUB se adreseaza problemelor privind digitalizarea regionala prin furnizarea de servicii personalizate IMM-urilor din regiune. Coordonatorii detin cele mai bune competente pentru a oferi solutii de digitalizare catre ecosistemul regional care nu are o perceptie foarte clara asupra beneficiilor aduse de digitalizare. Intr-un context inovativ regional modest fata de restul Europei, Smart eHUB vine ca o solutie eficienta in deschiderea companiilor spre digitalizare.

Autori