loader
Cele mai noi tehnologii, instrumente si aplicatii de inteligenta artificiala si management de date, analizate la Microsoft Tech Day 2021

Cele mai noi tehnologii, instrumente si aplicatii de inteligenta artificiala si management de date, analizate la Microsoft Tech Day 2021

Prin intermediul tehnologiilor cloud pe care le dezvolta, Microsoft sprijina activitatea clientilor si partenerilor sai si ii ajuta pe acestia sa accelereze procesele de transformare digitala pe care le deruleaza

Peste 95% dintre cele mai mari companii de la nivel global utilizeaza tehnologia cloud dezvoltata de Microsoft, iar importanta integrarii solutiilor de acest tip la scara larga devine tot mai evidenta in contextul actual. Prin intermediul tehnologiilor cloud pe care le dezvolta, Microsoft sprijina activitatea clientilor si partenerilor sai si ii ajuta pe acestia sa accelereze procesele de transformare digitala pe care le deruleaza. Totodata, compania isi propune sa sustina activitatea dezvoltatorilor de software cu solutii si instrumente care sa le ofere agilitatea de care au nevoie pentru a putea contura experiente unice pentru utilizatori si un viitor digital, mai bun pentru toata lumea.

Pentru a avea o imagine de ansamblu cat mai clara asupra tendintelor care contureaza, deja, premisele viitorului, Microsoft Romania organizeaza in zilele de 24 si 25 noiembrie, cea de-a cincea editie a celui mai mare eveniment tech al anului – Microsoft Tech Day.

Evenimentul se va desfasura online si, ca de fiecare data, va reuni experti si lideri din industria de hi-tech, iar participantii vor avea ocazia sa exploreze cele mai recente tehnologii si instrumente care stau la baza urmatoarei generatii de aplicatii si solutii de inteligenta artificiala, precum si a solutiilor pentru managementul si analiza de date. De asemenea, acestia vor putea participa la sesiuni de training si networking, alaturi de specialistii si speakerii prezenti la eveniment.

Evenimentul va fi deschis de Bogdan Putinica, General Manager al Microsoft Romania, printr-un discurs de bun-venit adresat participantilor: “Tehnologia este un vector generator de progres, iar unul dintre obiectivele noastre este acela de a sprijini organizatiile de pretutindeni in procesul de digitalizare, cu scopul de a deveni mai performante. Totodata, sustinem activitatea dezvoltatorilor de software prin crearea de solutii si instrumente care sa le ofere agilitate si sa sporeasca inovatia, astfel incat acestia sa-si valorifice intregul potential si sa le poata oferi utilizatorilor experiente unice. Ne dorim ca editia de anul acesta a evenimentului Tech Day sa reprezinte pentru fiecare dintre noi - atat participanti, cat si organizatori - o resursa pentru dezvoltarea urmatoarei generatii de aplicatii si tehnologii de inteligenta artificiala, machine learning si nu doar. Ne propunem sa descoperim alaturi de participanti si de expertii prezenti, oportunitatile aduse de tehnologie si noi modalitati prin care profesionistii in domeniul IT si mai ales dezvoltatorii de software isi pot transforma ideile in inovatii cu un real impact”.

Tot in prima zi a evenimentului, Daniel Rusen, Directorul de Marketing si Operatiuni al companiei, va vorbi despre necesitatea valorificarii oportunitatilor digitale pe care le avem la dispozitie, pentru ca fiecare dintre noi sa isi poata realiza pe deplin potentialul. Participantii vor putea afla, apoi, de la experti noutati privind dezvoltarea de noi aplicatii inteligente in cloud, pe baza solutiilor de inteligenta artificiala si a analizei de date. In calitate de speakeri, se vor alatura atat experti din cadrul Microsoft - precum Alexandra Ciortea (Principal Program Manager R&D Azure Data); Sorin Peste (Cloud Solution Architect, Data & AI); Ciprian Jichici (General Manager, Genisoft - Microsoft Regional Director) - cat si reprezentanti ai unor companii de renume din domeniul tehnologiei - precum Radu Orghidan, Vice-Presedinte, Cognitive Computing in cadrul Endava sau Daniel Balaceanu si Danut Radoaica,  Head of Products respectiv Software Architect & Data Engineer, in cadrul Druid.

Lucian Ungureanu, Cloud Business Group Lead  in cadrul Microsoft Romania, va deschide cea de-a doua parte a evenimentului Microsoft Tech Day 2021, care va fi dedicata dezvoltatorilor de software si axata pe modalitatile in care acestia isi pot imbunatati gradul de eficienta cu ajutorul unei platforme end-to-end gandite de Microsoft in acest sens. 

Agenda zilei de 25 noiembrie se compune din interventii ale unor speakeri precum Dan Marculescu, reprezentant Footprints for Retail; Stefan Iarca, reprezentant XVision; Mihaela Ghidersa, Strongbytes.ai, Microsoft MVP; Alex Mang, CEO Key Ticket Solutions - Microsoft Regional Director; Ion Dinica, Senior Software Engineer in cadrul companiei UiPath si Lucian Daia, CTO Zitec. Acestia le vor impartasi participantilor detalii despre inovatiile din Microsoft Cloud si exemple privind modul in care Microsoft sprijina activitatea dezvoltatorilor de software, aducand in prim-plan colaborarea in cadrul echipelor, productivitatea acestora si inovatiile pe care acestia le genereaza.

Radu Vunvulea, Group Head of Cloud in cadrul Endava si Microsoft Regional Director, se va numara, de asemenea, printre speakerii acestei editii si va vorbi despre importanta securitatii aplicatiilor dezvoltate in cloud: “In 2021, securitatea in cloud este mai importanta ca niciodata si ignorata, in acelasi timp, de fiecare data. Editia de anul acesta a Microsoft Tech Day este dedicata aproape in totalitate dezvoltatorilor de software si ne dorim sa descoperim, in cadrul sesiunilor pe care le vom livra alaturi de acestia, cele mai importante elemente de securitate din Microsoft Azure si sa analizam cele mai noi tendinte din industrie”.

Microsoft Tech Day 2021 are loc intr-un context in care sectorul IT din Romania este in plina expansiune, avand o contributie insemnata la PIB-ul tarii, iar piata locala dispune de cateva atuuri unice, care odata valorificate o pot transforma intr-un hub tehnologic regional. Unul dintre aceste avantaje competitive este reprezentat de comunitatea de dezvoltatori de software existenta aici (a doua, ca numar, din regiune).  Procesele de dezvoltare de software pot determina cresteri insemnate la nivelul organizatiilor, insa industriile locale au nevoie de si mai multi specialisti in IT pentru a genera valoare si noi oportunitati economice si sociale. 

Microsoft Tech Day se adreseaza in special profesionistilor si liderilor din domeniul IT - dezvoltatori de software, administratori de baze de date, analisti sau experti in domeniul de data science. Formularele de inscriere la sesiunile care se vor desfasura pe parcursul celor 2 zile ale evenimentului si agenda completa sunt disponibile aici

Autori

foto
MICROSOFT ROMANIA SRL