loader
CBRE aduce o fabrica de masini de spalat in judetul Hunedoara

CBRE aduce o fabrica de masini de spalat in judetul Hunedoara

Tranzactia sta la baza celei mai importante investitii greenfield din judetul Hunedoara de dupa 1989, in valoare de 110 milioane euro.

CBRE, liderul mondial si national pe piata de consultanta imobiliara, a intermediat vanzarea unui teren de 42 de hectare catre compania BSH Electrocasnice Manufacturing SRL, filiala romana a concernului german BSH Hausgeräte GmbH. Terenul se afla in Simeria si va fi utilizat pentru construirea unei fabrici de masini de spalat. Aceasta va fi prima unitate de pe teritoriul Romaniei a producatorului German si a patra in Europa (pe langa Germania, Spania si Polonia). Investitia de 110 milioane de euro reprezinta cea mai mare plasare de capital din judetul Hunedoara din ultimii 30 de ani, intr-o unitate care fabrica produse finite.

 

In cursul acestei tranzactii, CBRE a actionat ca un consultant integrator, coordonand un proiect extrem de complex:

identificarea celui mai bun amplasament conform nevoilor beneficiarului, consultanta in identificarea proprietarilor terenurilor si in obtinerea documentelor necesare achizitiei, asistenta in comasarea celor 90 de parcele si in negocierile cu cei peste 50 de proprietari care le detineau, precum si supervizarea discutiilor de natura tehnica dintre partile implicate si autoritatile locale. Finalizarea cu succes a vanzarii terenului catre BSH va duce la crearea a mai mult de 700 de locuri de munca, ajutand considerabil la dezvoltarea economica din regiune.

 

“Pentru mine, acest proiect reprezinta o mare reusita si unul dintre cele mai complexe procese pe care le-am coordonat de-a lungul carierei. Am colaborat perfect atat cu BSH, cat si cu autoritatile locale din judetul Hunedoara si din Simeria, care ne-au aratat cat de mult isi doresc materializarea acestei investitii majore. Suntem foarte multumiti ca am ajutat la crearea a peste 700 de locuri de munca pentru comunitatea locala si la dezvoltarea economica a Simeriei, un oras cu un potential important, situat insa intr-o regiune care nu s-a bucurat de foarte multa atentie in ultimul timp”, a declarat Andrei Brinzea, Head of Land Development al CBRE Romania.

 

„Unul dintre motivele datorita carora am reusit sa incheiem cu succes un proiect de o asemenea amploare, in jumatate din durata estimata initial, a fost cooperarea extrem de buna cu autoritatile locale, in special cu Primaria din Simeria, dar si Prefectura, CFR si companiile de utilitati din zona. Oamenii din Simeria sunt un exemplu pentru toate institutiile locale, care, daca ar proceda in acelasi mod, ar putea atrage investitii importante in zonele pe care le administreaza”, a punctat Andrei Brinzea.

Autori

foto
CBRE REAL ESTATE CONSULTANCY SRL