loader
Cat castiga angajatii din sistemul privat de invatamant: intre 4.000 si 5.500 de lei pentru o educatoare si pana la 9.000 de lei pentru un profesor de ciclu gimnazial sau liceal

Cat castiga angajatii din sistemul privat de invatamant: intre 4.000 si 5.500 de lei pentru o educatoare si pana la 9.000 de lei pentru un profesor de ciclu gimnazial sau liceal

Peste 700 de locuri de munca sunt disponibile in acest moment in sectorul de educatie, cei mai multi angajatori cautand, in aceasta perioada, candidati pentru pozitiile de educator, invatator, profesor de limbi straine sau asistent medical.

„In orasele mari, s-a format si o piata competitiva pentru acest domeniu, inclusiv din punct de vedere salarial, in conditiile in care sunt tot mai multe institutii de acest tip, dar nu si suficienti candidati eligibili. Este, totodata, un domeniu in care retentia de personal este esentiala si, pentru asta, angajatorii sunt atenti la pachetele pe care le ofera candidatilor. Spre exemplu, numarul de zile de concediu poate ajunge si la 40 pe an, acesta fiind un beneficiu extra care se adauga altora precum bonuri de masa ori cursuri de formare si certificare profesionala”, spune Roxana Draghici, Head of Sales in cadrul eJobs, cea mai mare platforma de recrutare online din Romania.

Astfel, un educator care lucreaza intr-o gradinita privata din Bucuresti castiga intre 4.000 si 5.000 de lei pe luna, in timp ce un asistent educator are un salariu cuprins intre 3.500 si 4.000 de lei. Un asistent medical pentru o gradinita privata castiga, in medie, 3.500 de lei net in fiecare luna, in timp ce un psiholog poate avea un salariu de 4.000 de lei. Plafoanele salariale variaza in functie de experienta pe care o au candidatii si de certificarile profesionale obtinute. Cele mai mari salarii sunt in Bucuresti, in orasele mai mici nivelul fiind cu aproximativ 25% mai mic decat in Capitala.

In cazul scolilor private, pragurile salariale difera in functie de ciclul de invatamant. Astfel, potrivit Salario, comparatorul salarial marca eJobs, daca salariul unui invatator debutant este de aproximativ 4.000 de lei pe luna, pentru cei care au cel putin 5 ani de experienta depaseste 5.000 de lei. Un profesor din ciclul gimnazial castiga intre 5.000 si 8.000 de lei, in functie de vechime, dar si de specializarea pe care o are. „Desi vorbim despre joburi care se adreseaza atat candidatilor entry level, cat si celor cu experienta, angajatorii au o serie de cerinte destul de specifice, precum studii universitare absolvite sau in curs de absolvire, studii psihopedagogice absolvite, dar si o serie de soft skills necesare atunci cand lucrezi cu copiii, precum empatie, bune abilitati de comunicare cu copiii si cu parintii si rabdare”, detaliaza Roxana Draghici.

In sistemul de invatamant de stat, salariul de baza al unui invatator este de 3.900 de lei net, potrivit grilelor de salarizare de la 1 iunie 2024, iar al unui profesor de 4.000 de lei. La aceste salarii se pot adauga diferite sporuri, precum indemnizatia de dirigentia, gradatia de merit, sporul de doctorat sau spor pentru predare in zone izolate.

In acest moment, pe eJobs.ro sunt disponibile 23.000 de joburi. Aproximativ 700 apartin angajatorilor din domeniul educatie. Peste 70% dintre aplicari pentru acestea vin din partea candidatilor din segmentul entry si mid level, cu varste cuprinse intre 25 si 35 de ani.

Despre eJobs

eJobs este platforma de locuri de munca din Romania care verifica manual toate anunturile si companiile. Pe eJobs ai anunturi cu salarii afisate, joburi din toate domeniile si industriile, locuri de munca remote si in strainatate. In plus, pe platforma noastra gasesti o multime de articole si sfaturi de cariera, dar si un calculator salarial numit Salario unde iti poti compara salariul actual si prin care poti vedea daca esti platit corect. Pentru recrutori si angajatori, eJobs ofera acces la o baza de peste 5 milioane de CV-uri, precum si o multime de solutii de recrutare eficiente. Pe langa anunturi de angajare si cautarea in baza de date, prin eJobs poti avea acces in plus la campanii de recrutare digitalizata sau chiar la solutii super personalizate prin agentia de recrutare Skilld. Mai mult, tot datorita eJobs, expertii in resurse umane au acces la We Are HR, platforma de continut dedicata specialistilor in HR si managerilor.

D

Autori

foto
EJOBS GROUP SRL