loader
Campania de educatie digitala #sigurantaonline a ajuns in scoli

Campania de educatie digitala #sigurantaonline a ajuns in scoli

Platformele online au fost mijloacele cele mai utilizate de institutiile publice pentru a oferi educatie in timp ce scolile au avut activitatea suspendata pe perioada pandemiei

Politia Romana, Directoratul National de Securitate Cibernetica (DNSC), Asociatia Romana a Bancilor (ARB) si  Microsoft au lansat, cu prilejul Lunii Europene a Securitatii Cibernetice (European Cybersecurity Month) 2022, o noua componenta educationala pe site-ul sigurantaonline.ro, una dedicata copiilor.

Alaturi de Ambasada Elvetiei in Romania si Swiss WebAcademy, partenerii din campania #SigurantaOnline pun la dispozitia copiilor, a parintilor si a profesorilor doua brosuri cu benzi desenate, in limba romana, care prezinta  intamplari inspirate din situatii reale din mediul online si ii invata cum sa se protejeze de amenintari. Benzile desenate pot fi descarcate si distribuite catre cei interesati, dar pot fi totodata accesate si citite online, direct de pe site. Cu aceasta ocazie, #SigurantaOnline a lansat un quiz interactiv cu ajutorul caruia copiii isi pot testa abilitatea de a reactiona corect la amenintarile ce ii vizeaza si pot dobandi informatii necesare protectiei pe internet.

Echipa #SigurantaOnline, alaturi de Excelenta Sa Arthur Mattli,  Ambasadorul Elvetiei in Romania, si SwissWebAcademy, au sustinut o serie de workshop-uri in scoli din Bucuresti, pentru aproximativ 200 de elevi care au avut prilejul sa afle de la initiatorii campaniei cele mai importante aspecte privind navigarea in siguranta in mediul online si sa testeze in premiera quiz-ul. Copii au primit la final premii din partea organizatorilor, dar si cele doua brosuri cu benzi desenate, ”Povesti cotidiene digitale” si ”Intamplari de pe net”.

Platformele online au fost mijloacele cele mai utilizate de institutiile publice pentru a oferi educatie in timp ce scolile au avut activitatea suspendata pe perioada pandemiei, 83% dintre tari la nivel global utilizand aceasta metoda, potrivit Unicef.

Campania de educatie digitala a tinerilor este menita sa ofere cele mai bune practici de securitate cibernetica, prin accesarea platformei sigurantaonline.ro, pentru a evita ca acestia sa devina victime ale fraudelor informatice, ale pornografiei infantile sau ale atacurilor de tip malware. Romania se claseaza in topul tarilor europene cu cele mai bune si rapide conexiuni de internet potrivit rapoartelor privind Indicele Economiei si Societatii Digitale (DESI), dar cu un nivel scazut al educatiei digitale.

Autori

foto
ASOCIATIA ROMANA A BANCILOR