loader
Calin Tiplea se alatura echipei de management 5 to go

Calin Tiplea se alatura echipei de management 5 to go

In noul sau rol, Calin Tiplea va coordona operatiunile 5 to go, cu responsabilitate directa in ceea ce priveste managementul echipei de dezvoltare a retelei si coordonarea echipei de import si distributie din cadrul grupului

Incepand din aceasta luna, echipa de management 5 to go se intareste prin prezenta lui Calin Tiplea, ce va ocupa functia de Chief Operating Officer. Cu o experienta de peste 20 de ani in HoReCa, dintre care peste 14 ani in domeniul cafelei, Calin aduce o expertiza valoroasa in contextul dezvoltarii accelerate a 5 to go din ultimii doi ani.

In noul sau rol, Calin Tiplea va coordona operatiunile 5 to go, cu responsabilitate directa in ceea ce priveste managementul echipei de dezvoltare a retelei si coordonarea echipei de import si distributie din cadrul grupului. In calitate de partener strategic, el a fost alaturi de 5 to go inca de la deschiderea primelor cafenele, in 2015.

Succesul 5 to go este posibil datorita oamenilor din comunitatea 5 to go, de la echipa si parteneri, pana la consumatorii care ne aleg produsele. Calin este acel om care a rezonat cu povestea 5 to go inca de la inceput, cand aveam doar doua cafenele deschise si un vis de a deveni cel mai mare lant de cafenele din Romania. Faptul ca el se alatura echipei in aceasta functie este o continuare fireasca a colaborarii noastre. Experienta lui de necontestat in domeniu este extrem de valoroasa si completeaza expertiza echipei pentru sustinerea obiectivelor provocatoare pe care le-am setat: un bilant de 500 unitati nationale 5 to go si prezenta pe trei piete internationale pana la finalul anului 2022. Sosirea lui Calin in aceasta pozitie aduce si dezvoltarea echipei actuale de business development, pentru care ne propunem sa angajam inca 20 de persoane, necesare pentru a sustine ritmul de dezvoltare”, a declarat Radu Savopol, co-fondator 5 to go.

5 to go este un exemplu de succes pentru industria HoReCa, un semnal de optimism pentru aceasta piata atat de competitiva si reglementata. Am apreciat intotdeauna valorile care stau la baza acestui brand si am rezonat inca de la lansare cu viziunea lui Radu si Lucian. Am facut echipa cu ei inca de la inceput, iar acum ma bucur sa contribui si din acest rol la dezvoltarea afacerii care a devenit astazi cel mai mare lant de cafenele din Europa de Est, dar si cea mai accesata franciza din Romania. Sunt bucuros si increzator ca vom bifa toate obiectivele setate”, a completat Calin Tiplea, Chief Operating Officer 5 to go si Executive Manager B&B, importatorul unic al brandului de cafea Bristot.

Experienta lui Calin in lumea cafelei a inceput la Julius Meinl, unde a petrecut aproape 8 ani si a castigat experienta directa de vanzari, iar apoi a continuat la B&B, unic importator la cafelei Bristot, in pozitii strategice de Director National de Vanzari pentru 4 ani si ulterior Director General incepand cu februarie 2019. In relatia cu 5 to go, B&B este inca din 2015 partener strategic, fiind furnizorul pentru intreaga gama de produse pe baza de cafea si nu numai, precum si pentru oferirea de sprijin tehnic sau training.

Lucian Badila, co-fondator 5 to go alaturi de Radu Savopol, va continua sa gestioneze componenta de franciza si activitatea de marketing.

Ritmul de dezvoltare 5 to go a fost unul accelerat in ultimii ani, ajungand la 250 de locatii deschise la nivel national, ceea ce reprezinta o cota de 39.9% in 2020 in ceea ce priveste numarul de unitati din totalul lanturilor de cafenele. Obiectivele grupului sunt de a depasi 300 de locatii in 2021, cu accent pe dezvoltare masiva la nivel regional si consolidare in capitala, si de a ajunge la un total de 1,000 de cafenele in Romania, in urmatorii 5 ani. Dovada a succesului 5 to go sta si  faptul ca ocupa locul 12 in topul celor mai importanti jucatori din industria cafelei in Europa, in 2020.

Brandul se bucura de aprecierea consumatorilor si a specialistilor, avand peste 40 de premii castigate. Recunoasterea internationala a 5 to go a inceput inca de acum 2 ani, prin castigarea argintului in cadrul galei The European Coffee Award la categoria Best Coffee Chain din Europa Centrala si de Est, in competitie directa cu mari lanturi internationale cu traditie. Totodata, la finalul anului 2020 a primit Premiul Special al Juriului IREF pentru ”European Concept Award”. In total, aproape 40 de premii nationale si internationale se afla in palmaresul 5 to go si stau dovada a implicarii, pasiunii si efortului sustinut al intregii echipe.

Despre 5 to go

5 to go a luat nastere in 2015, iar in prezent a depasit pragul de 250 de locatii si este cel mai mare lant de cafenele din Europa de Est, dar si cea mai accesata franciza din Romania. Radu Savopol si Lucian Badila sunt fondatorii 5 to go, cei care au adus pe piata HoReCa din Romania conceptul inovator de pret unic pentru toate produsele comercializate. Sub sloganul „Smile, there’s coffee!”, lantul de cafenele ofera consumatorilor un spatiu cald si prietenos, unde cafeaua este actorul principal. Cafeaua folosita este una cu o aroma intensa, corpolenta, cremoasa, ce se constituie intr-un amestec unic, creat special pentru lantul de cafenele 5 to go. Pentru ca cifra 5 reprezinta elementul de structura a brandului, echipa 5 to go ofera clientilor cinci motive principale sa revina in una dintre cafenelele din grup: gustul, profesionalismul, rapiditatea, diversitatea si stilul de viata.

Autori

foto
5 TO GO CONCEPT SRL