loader
Bosch semneaza un parteneriat strategic cu mediul universitar

Bosch semneaza un parteneriat strategic cu mediul universitar

Studii masterale pentru specialistii viitorului Bosch investeste in educatie

  • Parteneriat strategic cu Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca
  • Program de masterat adaptat cerintelor actuale ale mediului socio-economic
  • Centrul de Inginerie Bosch din Cluj-Napoca acorda o importanta deosebita inovarii continue

 

Cluj-Napoca - Grupul Bosch in Romania a incheiat in data de 14 iulie 2017 un parteneriat cu Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, privind lansarea programului de masterat in domeniul ingineriei electrice, intitulat ”Sisteme si structuri electrice avansate”. Programul masteral va fi lansat in octombrie 2017, la inceputul anului universitar 2017-2018, iar admiterea va avea loc la Facultatea de Inginerie Electrica, din cadrul Universitatii Tehnice din Cluj-Napoca, in perioada 17-20 iulie 2017. In plus, Centrul de Inginerie Bosch din Cluj-Napoca va oferi studentilor merituosi burse de excelenta in functie de performanta. Beneficiarii burselor vor fi selectati in urma unui interviu, care se va desfasura la inceputul fiecarui an de studiu.

 

Centrul de Inginerie Bosch din Cluj-Napoca este parte din Grupul Bosch, lider global in furnizarea de tehnologii si servicii, ce numara in prezent aproximativ 390.000 de angajati in intreaga lume, care au generat vanzari de peste 73.1 miliarde de euro in 2016. Bosch este prezent pe piata din Romania de peste 20 de ani si are mai mult de  4.800 de angajati in patru entitati.

 

Parteneriatul semnat de Centrul de Inginerie Bosch si Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca prevede lansarea unui program de masterat, cu un curriculum regandit impreuna cu specialistii Bosch din Cluj, pentru a corela oferta educationala la cerintele actuale ale mediului socio-economic regional si national, cu aplicatii intr-un domeniu in plina dezvoltare in Romania, si anume, industria auto. 

 

”Bosch investeste in viitor. Iar pentru noi viitorul inseamna studentii, viitorii nostri angajati”, spune Dennis Raabe, managerul Centrului de Inginerie Bosch din Cluj, evidentiind importanta acestei colaborari. ”Nicio companie nu poate creste fara specialisti bine pregatiti. Noi sustinem mediul academic si investim in comunitatile locale. Parteneriatul intre Centrul de Inginerie Bosch si Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, reprezinta pentru noi unul dintre cei mai importanti pasi spre o colaborare echilibrata si benefica, atat pentru viitorul companiei noastre, cat si pentru comunitatea locala”, a continuat Raabe.

 

Centrul de Inginerie Bosch din Cluj-Napoca acorda o importanta deosebita inovarii continue si lucreaza la proiecte de tehnologie de ultima ora. Avand o colaborare stransa cu alte centre de cercetare si dezvoltare din reteaua globala Bosch, dar si cu fabrica locala din Jucu, cei peste 170 de ingineri din Cluj dezvolta produse cu competente inalte in software, hardware, ingineria fiabilitatii si mecanica. Tehnologia pentru conducerea autonoma, Internetul lucrurilor, industria conectata (numita si Industria 4.0) si vehiculele electrice sunt doar cateva exemple din portofoliul de inginerie Bosch din Cluj-Napoca.

 

"Semnarea acordului de colaborare cu compania Bosch reprezinta un moment important in consolidarea parteneriatului dintre universitatea noastra si mediul socio-economic local”, a spus Prof. Univ. Dr. Ing. Daniela Popescu, Prorector responsabil de managementul universitar si relatia cu mediul socio-economic. “Programul de studii masterale, reorganizat in colaborare cu Centrul de Inginerie Bosch din Cluj si fabrica Bosch din Jucu, deschide noi oportunitati de pregatire a studentilor nostri”, a adaugat Prof. Dr. Popescu.

 

In cadrul programului, studentii vor avea posibilitatea sa-si dezvolte aptitudini si competente profesionale de inalta calitate, care vor spori capacitatea lor de insertie profesionala. Astfel, prin activitatea de cercetare aferenta fiecarui semestru, corelata cu teme de interes si derulata in cadrul Centrului de Inginerie Bosch din Cluj-Napoca si in fabrica din Jucu, masteranzii isi vor dezvolta competente specifice de inginerie, precum lucrul pe proiect si munca in echipa. Stundetii vor intra in contact cu viata reala din industrie si vor lucra efectiv la proiecte aplicative. in plus, studentii vor avea posibilitatea de a-si elabora lucrarile de disertatie cercetand in laboratoarele echipate cu tehnologie de ultima ora, beneficiind de mentoratul expertilor din cadrul Centrului de Inginerie Bosch.  De asemenea, cei interesati  vor avea posibilitatea sa se angajeze pe timp de vara, printr-un program special conceput pentru studenti si astfel sa acumuleze experienta inainte de finalizarea studiilor. 

Autori

foto
BOSCH SERVICE SOLUTIONS SRL