loader
Biroul de Asistenta in tranzactii al EY castiga doua premii Mergermarket M&A

Biroul de Asistenta in tranzactii al EY castiga doua premii Mergermarket M&A

Biroul de Asistenta in tranzactii din cadrul EY (TAS) a fost desemnat „Consultantul Financiar al anului in Europa Centrala si de Est pentru M&A” in 2016, pentru a doua oara in ultimii trei ani.

Biroul de Asistenta in tranzactii din cadrul EY (TAS) a fost desemnat „Consultantul Financiar al Anului in Europa Centrala si de Est” de catre Mergermarket, o firma independenta de furnizare date si informatii legate de fuziuni si achizitii, in cadrul unei ceremonii care a avut loc la Londra. Aceasta distinctie a fost castigata anterior de EY in 2014. Premiile Mergermarket M&A reprezinta cele mai ravnite recompense din cadrul industriei de profil din Europa.

 

Biroul de Asistenta in tranzactii din cadrul EY (TAS) a primit titlul de „Consultantul financiar al anului pentru due diligence in Europa”, pentru a sasea oara in ultimii sapte ani. Acest premiu a mai fost castigat anterior de EY in anii 2015, 2014, 2013, 2012 si 2010.

 

EY TAS este recunoscut pentru dezvoltarea de relatii de incredere cu executivi din intreaga lume prin furnizarea permanenta de servicii de excelenta – in linie cu strategia EY de a construi o lume mai eficienta, responsabila si colaborativa. Pe parcursul anului luat in calcul, EY TAS s-a clasat detasat pe primul loc din punct de vedere al numarului de tranzactii si pe locul doi din punct de vedere al valorii tranzactiilor.

 

Florin Vasilica, Liderul TAS in Romania, declara: „Aceste premii reprezinta o recunoastere a calitatii serviciilor de consultanta pe care le oferim zilnic clientilor nostri. Structura noastra unica din zona EMEIA – ca parte a unui business integrat de la nivel global – ne permite sa asiguram o continuitate a serviciilor si consultanta strategica dincolo de orice granite teritoriale. Suntem mandri ca ne mentinem in situatia de a fi alegerea preferata de clienti, in consultanta, pe zona M&A in Europa.”

 

Anul trecut, EY Romania a fost consultant pentru unele dintre cele mai importante tranzactii din regiune, printre care achizitia portofoliul din Europa de Est al producatorului de bere SABMiller (valoarea totala a tranzactiei a fost de 7,3 miliarde de euro) si achizitia retelei de magazine Profi (553 milioane de euro). De asemenea, EY a fost consultant in achizitia Albalact si Covalact de catre grupul francez Lactalis, in achizitia Deutek Bucuresti de catre grupul american PPG, in cea a spitalului Ponderas de catre Regina Maria. Tot in 2016, EY Romania a asigurat consultanta familiei Istrate in atragerea Food Union in actionariatul Alpin 57 Lux.

 

„Daca in prima jumatate a anului 2016, piata romaneasca de M&A a atins o valoare de 1,1 miliarde de dolari, in a doua jumatate, numarul aproape s-a dublat. Ne asteptam ca tendinta de crestere sa se pastreze si in 2017”, adauga Florin Vasilica.

 

EY TAS este reprezentata in 22 de tari din Europa Centrala si de Sud-Est (CSE), cumuland un numar de 550 de profesionisti. In ultimii sase ani, numarul de profesionisti calificati EY in zona de M&A, din regiunea CSE, a crescut de la 20 la 69. Premiul acordat de Mergermarket recunoaste pozitia de lider pe care EY o detine in Europa si activitatea remarcabila din 2016 a EY TAS in CSE.
 

Autori

foto
ERNST & YOUNG SRL