loader

BearingPoint a castigat Central Banking Award 2016 la categoria „Furnizorul de Tehnologie al Anului”

Platforma de colectare a datelor, pentru raportare reglementata ABACUS/Regulator – apreciata ca tehnologie de ultima generatie

Firma de consultanta de management si tehnologie BearingPoint a castigat prestigiosul premiu Central Banking Award 2016 la categoria „Furnizorul de Tehnologie al Anului”. Juriul a apreciat ABACUS/Regulator, o platforma analitica de raportare reglementata si de colectare de date, de ultima generatie, pentru banci centrale si autoritati de supraveghere. Premiul va fi inmanat oficial in cadrul Central Banking Awards ce va avea loc in Londra pe 3 martie 2016. Pentru BearingPoint, un furnizor de software standard de solutii de reglementare, acest premiu reprezinta un moment important intr-o serie recenta de distinctii primite pentru produsele sale inovatoare RegTech.

 

Christopher Jeffery, presedinte al Central Banking Awards Committee si redactor sef al Central Banking, afirma: „tehnologia BearingPoint ajuta bancile centrale sa gestioneze volumele foarte mari de date generate de noi mandate de reglementare si de stabilitate financiara. In definitiv, acest lucru ar trebui sa ajute bancile centrale sa foloseasca datele pentru a lua decizii informate intr-un mod precis si eficient”.

 

Dr. Robert Wagner, Global Leader Financial Services la BearingPoint, spune: “BearingPoint ia foarte in serios rolul bancilor centrale, acestea fiind organisme de supraveghere si reglementare si garanti ai stabilitatii financiare, dar si clienti ai produselor si serviciilor noastre. Bancile centrale au, de obicei, de a face cu volume foarte mari de date, de diferite tipuri. Aceste tipuri de date pot proveni din piete, pot fi colectate de catre entitati supervizate in scop statistic, prudential sau de stabilitate, si pot fi furnizate de catre diversi furnizori de informatii sau obtinute prin cercetare si analiza interna. Evident, gestiunea volumelor mari de date presupune abordarea corecta in ceea ce priveste strategia de informare, capacitatile de management al informatiei precum si tehnologia in sine. Pentru BearingPoint, lantul de valoare adaugata in reglementare se intinde de-a lungul a ceea ce mai multe banci centrale ar numi infrastructura pietei. Cu solutia noastra Abacus, implementam cu succes cadre de reglementare, lucrand indeaproape cu clientii nostri, bancile centrale.”

 

ABACUS/Regulator, un produs BearingPoint lider de piata al suitei de solutii Abacus, este un produs software standard pentru de colectarea si analiza de date de raportare reglementata pentru banci centrale si autoritati de supraveghere. ABACUS/Regulator faciliteaza raportarea catre Autoritatea Bancara Europeana (EBA), Banca Centrala Europeana (ECB) si Autoritatea Europeana de Asigurari si Pensii Ocupationale (EIOPA). Dincolo de cadrele de raportare pan-europene, solutia ofera si generarea de rapoarte personalizate. ABACUS/Regulator faciliteaza managementul eficient al datelor de raportare in cadrul procesului de supraveghere operationala – de la introducerea de date, vizualizarea si validarea corectiilor, analiza, export si trimiterea datelor la alte organisme interesate. ABACUS/Regulator beneficiaza si de un procesor XBRL de inalta performanta.

 

Despre suita de solutii Abacus

Cu suita de solutii Abacus, BearingPoint ofera bancilor, companiilor de asigurari, bancilor centrale si autoritatilor de reglementare solutii inovatoare RegTech de-a lungul intregului lant de valoare adaugata in reglementare. Clientii nostri, aproximativ 1800 de companii din peste 20 de tari europene, au incredere in produsele BearingPoint din suita de solutii Abacus. Printre acestia se numara institutii financiare renumite, o mare parte din cele mai importante 120 de banci europene aflate sub supravegherea SSM, companii de asigurari de top si autoritati de supraveghere. BearingPoint ofera o experienta de neegalat si un produs unic in ceea ce priveste reglementarea, de la consultanta la servicii end-to-end, de la software specializat in reglementare, pana la training permanent.

 

Pentru mai multe informatii va rugam sa vizitati: www.abacus-solution-suite.com 

Autori

foto
BEARINGPOINT SRL