loader
BASF si Nornickel isi unesc fortele pentru a aproviziona piata materialelor pentru baterii

BASF si Nornickel isi unesc fortele pentru a aproviziona piata materialelor pentru baterii

BASF anunta prima locatie din Europa pentru productia de materiale pentru baterii

BASF a ales orasul Harjavalta din Finlanda ca prima locatie pentru productia de materiale pentru baterii, care sa deserveasca piata europeana a autovehiculelor. Fabrica va fi construita in vecinatatea combinatului producator de nichel si cobalt detinut de Norilsk Nickel (Nornickel).

Aceasta investitie face parte din planul de investitii in etape al companiei BASF, in valoare de 400 de milioane de euro – anuntat anul trecut – si se bazeaza pe productia initiala de materiale pentru baterii, care a inceput in Harjavalta in 2018. Startul  proiectului este prevazut pentru finalul anului 2020, urmand ca materialele pentru baterii BASF sa permita alimentarea a aproximativ 300.000 de vehicule electrice pe an. Noua fabrica din Harjavalta va utiliza surse locale de energie regenerabila, precum apa, vantul si biomasa.

In plus, BASF si Nornickel au semnat un acord pe termen lung, pentru furnizarea de nichel si cobalt ca materii prime, din combinatul pentru metale Nornickel. Acest parteneriat va stabili o sursa locala si sigura de materii prime pentru productia de baterii din Europa.

Investitia in noua fabrica din Finlanda intareste sprijinul acordat de BASF agendei Comisiei Europene pentru un lant de furnizare european, destinat productiei de baterii. De asemenea, BASF evalueaza si alte locatii din Europa in care sa construiasca noi fabrici de productie a materialelor pentru baterii.

"Odata cu investitia din Harjavalta, BASF va fi prezent in toate regiunile majore, cu productie locala si o proximitate sporita oferita clientilor, sustinand, in continuare, piata de vehicule electrice aflata intr-o continua crestere ", a declarat Kenneth Lane, Presedintele diviziei de Catalizatori din cadrul BASF. "Impreuna cu Nornickel, cream o platforma puternica, in masura sa alinieze eforturile liderilor din industriile furnizoare de materii prime, precum si din tehnologia si productia materialelor pentru baterii."

"Localizarea noii fabrici BASF in apropierea combinatului metalurgic Nornickel, din Harjavalta, va permite un acces facil la o sursa locala de nichel si cobalt", a declarat Jeffrey Lou, Vicepresedinte senior, Materiale pentru baterii, in cadrul BASF. "Materialele noastre catodice, cu continut ridicat de nichel, sunt esentiale pentru a putea oferi clientilor nostri o densitate energetica si o autonomie sporite, pentru vehicule. Cu ajutorul acestei facilitati de productie de talie mondiala, BASF va putea sa raspunda strategiilor europene de crestere a mobilitatii electrice ale producatorilor de piese originale (OEM) si furnizorilor de celule pentru baterii, cu o aprovizionare sigura si o colaborare stransa."

Serghei Batekhin, Vicepresedinte senior, Vanzari, Achizitii si Inovatie in cadrul Nornickel, a confirmat: "Suntem incantati sa extindem colaborarea cu BASF, unul dintre partenerii nostri strategici pe termen lung. Acordul este un element important al strategiei mai ample a companiei Nornickel de a-si extinde prezenta pe piata globala a materialelor pentru baterii si de a stabili o colaborare pe termen lung cu liderii producatorilor de materiale active catodice."

Pentru a afla mai multe despre materialele BASF pentru baterii si despre angajamentul BASF privind mobilitatea electrica, va rugam sa vizitati website-ul: https://catalysts.basf.com/products-and-industries/battery-materials.

Puteti gasi materiale video si fotografii suplimentare privind cercetarea BASF pe tema materialelor pentru baterii si fabricile de productie in cadrul serviciului TV si al albumului foto (va rugam sa alegeti "battery" ca termen de cautare).

 

Autori

foto
BASF COATINGS SERVICES SRL