loader
Azi comunitatea de golf din Romania este mai mare si mai matura

"Azi comunitatea de golf din Romania este mai mare si mai matura"

PRO-AM Golf for everyone vine cu o structura de premiere unica, propunandu-si sa atraga maximum 22 jucatori profesionisti si 88 amatori.

In toiul pregatirilor pentru organizarea primei editii a competitiei ‚PRO-AM Golf for everyone’, organizata intre 8-10 Iunie’18 la Clubul de Golf Paul Tomita din Pianu de Jos, Asociatia Golferilor Profesionisti din Romania se bucura de suportul si recomandarea pasionatilor de golf.

„Golful in Romania a inceput cu descoperirea la Pianu de Jos, din intamplare, a unui om, care spunea ca a jucat de 8 ori la cupa mondiala de golf profesionist. L-am intrebat daca este o gluma si, invitandu-ne in casa lui din satul Pianu de Jos jud Alba, ne-am convins ca este adevarat, ca in fata noastra acest octogenar era o adevarata comoara si ca am putea descoperi prin el o lume inaccesibila pana atunci romanilor: lumea jucatorilor de golf sau lumea golfului, noi pana atunci intrand in contact cu acest sport doar prin intermediul Eurosport - care la acea vreme transmitea majoritatea competitiilor de golf din Europa Live. Acest batran trebuia exploatat! Dar cum sa facem? Nu aveam nici teren, nici crose, nici mingi, nimic. Ne-am hotarat sa luam lectii de golf pe un islaz la marginea satului. Daca a vazut acest interes, batranul Tomita, bun pedagog, spune dupa vreo zece lectii, vazand ca progresez rapid: 'Daca vei manui foarte bine aceasta crosa chiar ai putea vedea intreaga lume datorita ei!' Asa a aprins batranul Paul Tomita prima faclie care mai tarziu a inceput sa lumineze golful romanesc! Ce a urmat, a fost o adevarata minune. La Pianu de Jos pe o pasune de oi am proiectat primul teren de golf 100% natural, printre stejari seculari, pe un deal, fara a avea infrastructura specifica unui teren de golf modern. Principiul care a stat la baza a fost: 'Rugati-va lui Dumnezeu sa ne dea ploaie, iar noi vom tunde mereu!' Ce nu am stiut atunci era faptul ca natura va face restul; unde nu am tuns, au crescut balarii, care au adus animale, care - la randul lor - au carat seminte de toate felurile; pe unele le-au pierdut, acestea au cazut in pamant bun si au incoltit, din ele crescand copaci! Noi am facut putin, restul Natura sau Dumnezeu. Acum terenul de la Pianu este o adevarata capodopera, poate cu putina cosmetizare unul dintre cele mai frumoase terenuri dintre toate cate exista! Dupa aceea tot mai multi romani au descoperit ca a-ti petrece viata sau timpul liber jucand golf inseamna nu numai sa faci sport, este un stil de viata, natura, bucurie, sanatate, intoarcerea la lumea in care ai fost creat!” spun campionii Romaniei la golf Viorel si Laurentiu Coman.


„Golful este pasiunea mea de aproape 20 ani. Cam de cand a fost lansat Golf Club Paul Tomita si de cand a fost deschis terenul de golf de la Pianu de Jos. Am crescut impreuna, alaturi de noi si noi generatii de jucatori. Azi comunitatea de golf din Romania este mai mare si mai matura. Dar Pianul de Jos a fost scoala si referinta pentru multi dintre noi, fosti membrii ai Clubului.” declara domnul Misu Negritoiu, Senior Advisor EY Romania, fost presedinte ASF si fost sef al ING Bank Romania.


PRO-AM Golf for everyone vine cu o structura de premiere unica, propunandu-si sa atraga maximum 22 jucatori profesionisti si 88 amatori (acestia jucand in flight-uri de 1 profesionist + 4 amatori). Pe 8 Iunie echipele se vor forma si antrena, pe 9 Iunie va fi ziua competitiei (cu multe alte activari conexe pentru jucatori si spectatori), ceremonia de premiere si cina festiva iar pe 10 iunie profesionistii vor juca amical cu amatorii, vor sustine workshop-uri si vor juriza o competitie pentru juniori.


Evenimentul este organizat cu sprijinul Alpin57Lux, partenerii media fiind Agerpres, Cariere, Centrul De Informare si Promovare Turistica Alba Iulia, Cronica Romana, DCNews, Doingbusiness.ro, GolfinRomania.ro, National TV, National24Plus, NationalFM, Manager Express, New Edition News, Radar de Media, Radio Romania, Rol.ro, Romania Libera, Transilvania Business, Turnul Sfatului, Urbea Mea.


Mai multe detalii despre eveniment si inscrierea in competitie pe pagina Facebook si www.professional-golf-romania.ro
 

Autori

foto
ASOCIATIA GOLFERILOR PROFESIONISTI