loader

Auchan a cumparat hipermarketurile Real din Europa Centrala si de Est

Grupul Auchan a anuntat vineri ca a cumparat de la Metro Group hipermarketurile Real din Europa Centrala si de Est, printre care si pe cele din Romania, pentru 1,1 miliarde de euro.

Astfel, grupul francez va prelua activitatile operationale si activele imobiliare corespondente ale filialelor Metro Group din Polonia, Romania,Rusia si Ucraina.


'Aceasta operatiune mai necesita obtinerea aprobarii din partea autoritatilor competente ale concurentei din fiecare tara vizata si va fi finalizata, sub aceasta rezerva, in 2013. Pe viitor, hipermarketurile Real din Europa Centrala si de Est vor functiona sub marca Auchan', se arata intr-un comunicat al Auchan transmis agentiei de presa.


Vanzarea hipermarketurilor Real Europa de Est catre Grupul Auchan vizeaza 91 de hipermarketuri Real in Polonia, Rusia, Romania si Ucraina, precum si 13 galerii comerciale in Rusia si Romania.


In Romania, Auchan a preluat 20 de hipermarketuri Real, dar magazinele deschise in Arad, Constanta, Oradea si Suceava au ramas in cadrul lantului german, necorespunzand cu cerintele cumparatorului.  Astfel, Auchan va opera 30 de hipermarketuri in Romania, in conditiile in care inainte de semnarea tranzactiei, lantul francez opera 10 unitati Auchan in Romania.  De asemenea, francezii de la Auchan au anuntat deschiderea unei noi unitati in cadrul proiectului Auchan City in Giulesti, cu o investitie de 20 de milioane de euro.