loader
Asociatia E-Civis, cu sprijinul Microsoft, a lansat RoboHub pentru copiii din familiile dezavantajate din Bucuresti

Asociatia E-Civis, cu sprijinul Microsoft, a lansat RoboHub pentru copiii din familiile dezavantajate din Bucuresti

Asociatia E-Civis, cu sprijinul Microsoft, a lansat RoboHub, un spatiu dedicat cursurilor de robotica si programare care isi propune sa deschida drumul spre tehnologie si spre o gandire analitica copiilor din familiile dezavantajate din Bucuresti si zonele adiacente.

In cadrul RoboHub (situat pe Str. Mihai Eminescu 19-21) vor avea loc in fiecare week-end, incepand din data de 29 septembrie, diferite cursuri, de la programare cu cei mai mici roboti programabili, Minecraft Education si MakeCode, pana la cele cu Arduino si Raspberry Pi. Cursurile vor fi gratuite pentru copiii care primesc bursa sociala si subventionate pentru copiii care provin din familii cu un venit maxim de 4000 RON. Inscrierile se pot face online, pe site-ul organizatiei: www.e-civis.eu sau la telefon 0721 678 764. Locurile se vor ocupa in ordinea inscrierilor, existand o lista de asteptare daca se depaseste numarul maxim de copii in fiecare grupa.

Fiecare tip de curs va avea maxim 20 de participanti si o durata de 1 luna, permitand astfel unui numar cat mai mare de copii sa ia contact direct cu unele dintre cele mai indragite discipline, robotica si programarea, si oferindu-le totodata sansa de a testa platforme de programare si hardware diferite. Din 29 septembrie vor incepe cursurile de Introducere in programarea robotilor si Programarea cu MakeCode si Micro:Bit, iar la sfarsitul lunii octombrie vor mai fi introduse inca 4 tipuri diferite. 

“Am ales robotii ca mijloc de invatare din mai multe motive, identificate inclusiv in lucrari academice: atelierele cu roboti sunt activitati practice, care presupun o gandire critica si creativa. Dincolo de acest lucru, ii ajuta pe copii sa reflecte si asupra naturii umane prin analizarea modului complex in care un robot trebuie programat pentru a efectua actiuni, cum ar fi pasitul sau comunicarea prin cuvinte.

De asemenea, investitia Microsoft a deschis calea unei colaborari sustenabile in domeniul educatiei digitale pentru copiii din Bucuresti si judetele invecinate prin atragerea unor parteneri importanti precum Institutul de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pamantului sau Facultatea de Matematica si Informatica din cadrul Universitatii Bucuresti.”, a declarat Ana-Maria Stancu, initiator si Presedinte E-Civis.

RoboHub este parte a programului “Alt Viitor” derulat de Microsoft pentru a sustine dezvoltarea de competente digitale, prin activitati de programare, pentru peste 11.000 de elevi. In plus, prin evenimentele de popularizare si resursele online si offline dezvoltate in cadrul fiecaruia dintre cele patru proiecte, va creste nivelul de constientizare in ceea ce priveste noile tehnologii in randul a peste 160.000 de copii, asigurandu-se totodata formari de specialitate pentru mai bine de 4.000 de profesori din intreaga tara, concentrandu-se in special pe zone defavorizate.

E-Civis este o asociatie activa in Romania din 2009, membra la nivel local si european a Digital Skills and Jobs Coalition, dar si a Retelei Europene de Robotica, avand o experienta semnificativa in promovarea valorilor democratice prin intermediul tehnologiei. Prin proiectul Everyone Digital, dezvoltat in cadrul programului Alt Viitor, E-Civis isi propune sa asigure accesul egal la tehnologie pentru toti copiii si tinerii, concentrandu-se pe zone sarace din sudul tarii si din Moldova, dar adresandu-se si copiilor din Bucuresti ale caror familii nu isi permit un curs de robotica sau programare.

 

 

Autori