loader
Aquila inregistreaza un profit net de 64 milioane lei la finalul trimestrului trei, in crestere cu 47% fata de aceeasi perioada din 2021

Aquila inregistreaza un profit net de 64 milioane lei la finalul trimestrului trei, in crestere cu 47% fata de aceeasi perioada din 2021

Veniturile companiei au inregistrat o crestere consistenta in trimestrul al treilea al anului si au atins 1,543 miliarde de lei, cu un avans de aproximativ 164 milioane de lei fata de perioada ianuarie-septembrie din 2021

Aquila, liderul de solutii integrate de distributie, logistica si transport din FMCG, a inregistrat un profit net de 64 milioane de lei la 30 septembrie 2022, in crestere cu 47% (20 milioane lei) fata de rezultatul inregistrat in trimestrul al treilea al anului trecut. Achizitia companiei Trigor, din prima jumatate a anului 2021, a contribuit cu 2,6 milioane de lei la profitabilitatea Aquila, conform rezultatelor financiare consolidate.

Veniturile companiei au inregistrat o crestere consistenta in trimestrul al treilea al anului si au atins 1,543 miliarde de lei, cu un avans de aproximativ 164 milioane de lei fata de perioada ianuarie-septembrie din 2021. Principalele motoare ale evolutiei sunt reprezentate de cresterea veniturilor din activitatea de distributie si de achizitia Trigor, ce a avut un impact de 36 milioane de lei, in acelasi interval.

Continuam evolutia pozitiva, cu un nou trimestru de crestere si marje imbunatatite, desi  activam, in continuare, intr-un context imprevizibil al pietei, cu influente macroeconomice si geopolitice care aduc accente de instabilitate. Veniturile din distributie au avut un avans de 12% in primele noua luni, determinat in principal de cresterea organica a acestei linii de business. Canalele Horeca si GasStation au inregistrat cresteri substantiale, de 32%, respectiv 14%, iar consolidarea Trigor a contribuit cu un plus de 3%. Veniturile din servicii complementare de logistica si de transport au crescut cu 3%, respectiv 16%, odata cu alinierea tarifelor la contextul pietei”, declara Catalin Vasile, CEO Aquila.

Marja bruta din vanzarea marfurilor a crescut cu aproximativ 59 milioane de lei, cu un avans de doua puncte procentuale, in comparatie cu rezultatul din septembrie 2021.

Versiunea integrala a Raportului privind rezultatele financiare aferente celui de-al treilea trimestru al anului 2022 ale Aquila Part Prod Com SA este disponibila pe site-ul companiei, la https://www.aquila.ro/relatii-cu-investitorii, sectiunea Rapoarte si Prezentari, si pe site-ul Bursei de Valori Bucuresti, incepand cu 15.11.2022.

Despre Aquila

Fondata in 1994 si cu o echipa de aproximativ 3.000 de angajati, Aquila este unul din liderii pietei de distributie de bunuri de larg consum din Romania, operand cu succes si in Republica Moldova. Aquila ofera partenerilor sai solutii integrate de distributie si logistica, prin vanzarea de produse si servicii complementare. Veniturile grupului au crescut cu 13%, ajungand la 1.930 milioane lei, la finalul anului 2021. Aquila a inregistrat un profit net de 71 milioane de lei la 31 decembrie 2021, in crestere cu 30% fata de 2020. Mai multe informatii sunt disponibile la www.aquila.ro.