loader
Andre Vivan da Silva, General Manager GSK Romania, a fost promovat in functia de Vicepresedinte si Cluster Area Director pentru GSK Europa de Sud Est

Andre Vivan da Silva, General Manager GSK Romania, a fost promovat in functia de Vicepresedinte si Cluster Area Director pentru GSK Europa de Sud Est

Andre Vivan da Silva a preluat rolul de Vicepresedinte & Cluster Area Director Europa de Sud Est incepand cu 1 ianuarie 2018, la un an dupa ce a fost numit General Manager al GSK Romania.

El va continua sa activeze din sediul companiei aflat in Bucuresti, Romania.
Regiunea Europei de Sud Est include diviziile farmaceutice ale GSK din Romania, Bulgaria, Serbia, Muntenegru, Cipru, Malta & Gibraltar, Croatia, Albania, Kosovo, Macedonia si Bosnia-Hertegovina.

 


Andre Vivan da Silva a fost numit Vicepresedinte si GSK Cluster Area Director pentru Europa de Sud Est, incepand cu 1 ianuarie 2018. Regiunea Europei de Sud Est a fost formata in august 2016 si include diviziile farmaceutice ale GSK din Romania, Bulgaria, Serbia, Muntenegru, Cipru, Malta & Gibraltar, Croatia, Albania, Kosovo, Macedonia si Bosnia – Hertegovina.

 

Andre are o experienta vasta si o imagine de ansamblu asupra industriei farmaceutice la nivel global, dar si a modelului de business al GSK. In calitate de General Manager al GSK Romania, din septembrie 2016, Andre s-a concentrat pe cresterea prezentei deja puternice a GSK pe piata locala, pe implementarea de solutii inovatoare si schimbari in modelul de business. Mai mult decat atat, abilitatile lui Andre de lider, implicarea sa proactiva si contributia sa la dezvoltarea politicilor publice in sistemul de sanatate au fost recunoscute de asociatiile de afaceri cum ar fi Consiliul Investitorilor Externi, in cadrul caruia a fost ales ca membru al Consiliului de Administratie, ocupandu-se totodata si de coordonarea Grupului de Lucru pe Sanatate al Consiliului, din septembrie 2018.

 

Datorita calitatilor sale de lider, impreuna cu performanta sa puternica in Romania, cea mai mare piata din aceasta regiune, numirea lui Andre este o evolutie naturala. In noul sau mandat Andre va fi responsabil de continuarea furnizarii indicatorilor de performanta globali ai Grupului, de stimularea inovarii in tarile din regiune si de consolidare a pozitiei GSK ca o companie de incredere.

 

Andre va conduce activitatile din aceasta regiune din Romania, unde este stabilit impreuna cu familia sa. El va continua sa coordoneze echipa GSK Romania pana cand va fi anuntat un succesor. Noul Director General al GSK Romania va fi comunicat in curand.

 

“De cand m-am alaturat echipei din Romania, mi-au atras atentia recunostinta si bunatatea oamenilor. Fiind parte din povestea acestei regiuni, in calitate de General Manager pentru Romania, am inteles complexitatea acestei zone, oportunitatile pe care le avem in fata noastra si provocarile pe care trebuie sa le depasim. Sunt incantat sa preiau noua pozitie, deoarece aceasta reprezinta un pas important inainte si o mare sansa de a continua activitatea si initiativele dezvoltate in Europa de Sud-Est. Romania a fost o experienta minunata pentru mine si astept cu nerabdare sa preiau provocarile pe care aceasta regiune le ofera”, Andre Vivan da Silva, VP & GSK Cluster Area Director South East Europe.

 

Inainte de rolul sau de General Manager al GSK Romania, Andre a fost Vicepresedinte al Primary Care si Commercial Operations din Italia incepand cu 2014 si a contribuit la cresterea competitivitatii pe segmentul Primary Care din Italia.


Andre s-a alaturat echipei GSK in 2009, ca Specialty Business Unit Director, in Brazilia. In 2012, a fost numit Head of Academy, Commercial Excellence EMA, conducand divizia regionala de Operational Planning, Sales si Launch Excellence iar in 2013 a fost numit Head of Business Planning, China. Inainte de a se alatura GSK, Andre a ocupat diferite functii executive in departamentele comerciale din industria farmaceutica, precum Schering Plough, Organon, Lundbeck si Eli Lilly.

 

Andre Vivan are un master in Administrarea Afacerilor Internationale la Universitatea Bournemouth UK.

Andre a preluat rolul de la Sally Storey, care a fost numita Vicepresedinte si General Manager in cadrul Gulf Cooperation Council, incepand cu data de 1 ianuarie 2018.


 

Autori

foto
GLAXOSMITHKLINE (GSK) SRL