loader

Allianz-Tiriac Asigurari – Venituri totale din activitatea de asigurari generale si de viata de 241,5 milioane de lei

Allianz-Tiriac Asigurari a incheiat primul trimestru (T1) al anului 2013 cu venituri totale din activitatea de asigurari generale si de viata de 241,5 milioane de lei, in crestere cu 5 procente comparativ cu subscrierile de 230 milioane de lei realizate in aceeasi perioada din anul anterior.

Profitul operational aferent activitatilor companiei in primele 3 luni din 2013 s-a situat la 6,4 milioane de lei, nivel superior ce indica imbunatatirea rezultatelor subscrierii pe principalele clase de asigurari generale.

 

Remi Vrignaud, directorul general al Allianz-Tiriac Asigurari: „Startul in anul financiar 2013 este promitator. Veniturile trimestriale sunt usor peste nivelul prognozat, aceasta evolutie fiind sustinuta de ambele segmente de afaceri: asigurari generale, respectiv de viata si sanatate. Concomitent, imbunatatirea ratei daunei pe segmentul asigurarilor generale a avut o influenta pozitiva asupra profitabilitatii trimestriale.

 

 

Chiar daca, fata de aceeasi perioada a anului trecut, rezultatul operational indica o diminuare cu 1,5 milioane de lei, profitul inregistrat de Allianz-Tiriac in primele trei luni din 2013 se situeaza la unul dintre cele mai ridicate niveluri trimestriale din ultimii ani. Rezultatul operational din T1 2012 a fost influentat pozitiv de inregistrarea unui venit extraordinar. Reamintim ca, in conformitate cu Standardele Internationale de Contabilitate (IFRS), Allianz-Tiriac a obtinut un profit operational de 6,5 milioane de lei, aferent activitatilor derulate pe intreg parcursul anului 2012.

 

 

Eficienta crescuta pentru activitatea de asigurari generale

 

In primele trei luni din 2013, valoarea primelor brute subscrise din activitatea de asigurari generale a fost de 213,2 milioane de lei, indicand o crestere cu 3,3% fata de nivelul  de 206,5 milioane de lei inregistrat in acelasi interval din 2012. Toate clasele importante de asigurari – Casco, RCA, bunuri si proprietati – au contribuit la sustinerea tendintei de crestere a veniturilor.

 

 

Vanzarile de polite Casco au evidentiat o crestere a subscrierilor pana la valoarea de 96,2 milioane de lei in T1 2013, cu aproape doua procente mai mult fata de nivelul de 94,5 milioane de lei inregistrat in primele 3 luni ale anului anterior. Evolutia reflecta stabilizarea volumului de afaceri generat de societatile de leasing partenere, dupa o perioada indelungata in care contractia abrupta a acestui segment de finantare s-a proiectat si la nivelul volumului de afaceri Casco ale Allianz-Tiriac. Subscrierile Casco continua sa detina cea mai importanta pondere inportofoliul de asigurari generale al companiei, generand aproximativ 45% din primele brute aferente primului trimestru din 2013.

 

 

In ceea ce priveste activitatea de asigurari de raspundere civila auto (RCA), in perioada ianuarie-martie a.c. Allianz-Tiriac a contabilizat venituri din prime de 55,1 milioane de lei, in crestere cu 7,4 procente comparativ cu valoarea subscrierilor din T1 2012, de 51,3 milioane de lei.

 

 

La nivelul portofoliului property, veniturile trimestriale au inregistrat o crestere usoara, de 1,6%, pana la valoarea de 44,4 milioane de lei. Aproximativ o treime din aceasta suma este reprezentata de primele brute subscrise pentru asigurarea locuintelor, restul reprezentand asigurari comerciale de cladiri, bunuri si daune la proprietati.   

 

 

Sub aspectul profitabilitatii, merita evidentiata evolutia pozitiva a rezultatelor pe segmentul asigurarilor auto. Portofoliul agregat de asigurari Casco si RCA a consemnat o imbunatatire a ratei daunei cu aproximativ 9 puncte procentuale, pana la nivelul de 75%. Cresterea calitatii subscrierii, inclusiv prin aplicarea mult mai riguroasa a sistemului bonus-malus a sustinut imbunatatirea performantelor pe acest segment de asigurari. In plus, o influenta pozitiva relevanta asupra profitabilitatii a avut-o si cresterea ratei de incasare a regreselor administrative la nivelul portofoliului Casco, in contextul in care Allianz-Tiriac se plaseaza in topul celor mai mari asiguratori de avarii si furt auto din Romania. Regresele administrative reprezinta sumele pe care Allianz-Tiriac, in calitate de asigurator Casco, le are de recuperat de la alti asiguratori emitenti de polite RCA, in conditiile in care tertul pagubit ca urmare a producerii unui accident auto opteaza pentru activarea politei Casco in vederea obtinerii despagubirilor de reparatii, acordand Allianz-Tiriac dreptul de a recupera de la asiguratorul RCA al soferului vinovat sumele reprezentand indemnizatii acordate pentru reparatii.

 

Afaceri de asigurari de viata in crestere accelerata

 

Allianz-Tiriac a inregistrat o dinamica foarte buna a volumului afacerilor de asigurari de viata. Cu vanzari de 28,3 milioane de lei in primul trimestru din 2013, acest segment a consemnat o rata de crestere de aproape 20 de procente fata de valoarea de 23,7 milioane de lei inregistrata in aceeasi perioada din anul anterior. In special subscrierile de contracte cu prime unice pentru produsele cu componenta investitionala (de tip unit-linked) s-au majorat, foarte probabil si ca urmare a evolutiei pozitive a randamentelor unora dintre tipurile de plasamente utilizate de oferta diversificata de programe investitionale a Allianz-Tiriac.

 

Vanzarile de polite cu componenta investitionala (unit-linked) au generat 59% din veniturile de asigurari de viata ale companiei, restul de 41% reprezentand vanzari de polite traditionale.

 

O contributie importanta la realizarile noastre a avut-o si continua sa o aiba faptul ca, indiferent de obiectivele de performanta ale Allianz-Tiriac, promovarea celor mai evoluate standarde de calitate in privinta produselor si serviciilor oferite ramane o constanta, o prioritate. Sub acest aspect, suntem mandri de faptul ca in primul trimestru am lansat serviciul integrat de notificare a daunelor si programare la constatare pe platforma on-line. Este un serviciu extrem de apreciat de clienti, care ne-a facut mult mai accesibili, mai simplu de abordat, mai eficienti in procesul de solutionare a daunelor, adica atunci cand clientul are mai multa nevoie de disponibilitatea asiguratorului”, a concluzionat Remi Vrignaud, CEO al Allianz-Tiriac.

Autori

foto
ALLIANZ - TIRIAC ASIGURARI SA