loader

Endava a deschis un nou sediu in Pitesti, unde va angaja 100 de oameni in urmatorii trei ani

Endava, una dintre companiile de servicii IT cu cea mai rapida crestere din Europa, a deschis cel de-al patrulea centru de dezvoltare din Romania, in Pitesti, unde planifica sa angajeze 100 de specialisti IT in urmatorii trei ani.

Aproximativ 40% dintre angajatii din acest centru vor fi recrutati prin intermediul programului Endava dedicat absolventilor IT.

 

Compania a ales sa deschida un nou sediu in Pitesti datorita potentialului de dezvoltare al acestui oras, mai ales daca sunt luate in considerare progresul recent si planurile de investitii in infrastructura, precum si potentialul universitatii din Pitesti, care are o oferta bogata in ceea ce priveste studiile tehnice. Apropierea fata de Bucuresti, fapt ce asigura o comunicare rapida si usoara intre cele doua centre, a reprezentat un alt factor important in alegerea orasului Pitesti pentru o noua locatie Endava.

 

„Deschiderea unui nou sediu in Pitesti face parte din strategia noastra de crestere organica, consolidand pozitia pe piata din Romania. Noul sediu va beneficia de o stransa colaborare cu cel din Bucuresti si ne asteptam ca acest lucru sa contribuie la o dezvoltare rapida”, a declarat John Cotterell, CEO Endava.

 

Investitiile realizate de Endava in primele 12 luni de la inaugurarea sediului din Pitesti vor depasi 125.000 euro, iar pentru al doilea an de activitate, compania estimeaza investitii similare.

 

Sediul Endava din Pitesti este situat in centrul orasului, intr-o cladire de birouri moderna, aflata in apropierea unui centru comercial, ocupand doua etaje cu un spatiu total de 600 m².

 

50 de specialisti IT pana la finalul anului 2015

 

„Planificam sa recrutam aproximativ 50 de persoane pana la finalul anului 2015 si ne dorim sa construim in Pitesti o echipa solida de cel putin 100 de persoane in urmatorii trei ani”, a spus Radu Grosu, Delivery Director in cadrul centrului Endava din Bucuresti, responsabil cu deschiderea noului sediu.

 

Printre pozitiile pentru care se fac recrutari in prezent se numara Senior .Net Developer, Automation Tester, Software Tester, Security Test Engineer si Java Developer.

 

Ca parte din strategia de recrutare a Endava utilizata in toate locatiile companiei, in 2015, compania va organiza evenimente de tipul Open Day si programe pentru absolventi in Pitesti. De fapt, reprezentantii Endava estimeaza ca aproximativ 40% dintre angajarile din noul centru, in urmatorii trei ani, vor fi realizate prin intermediul programelor pentru absolventi IT.

 

In ceea ce priveste proiectele in care vor fi implicati noii angajatii Endava din Pitesti, acestea vor fi similare celor din Bucuresti, respectiv proiecte de dezvoltare software pentru companii din domeniul financiar, iar principalele tehnologii utilizate vor fi Java si .Net.

 

„Pentru mine, cele cinci luni de cand sunt membru al echipei Endava reprezinta cel mai mare pas de dezvoltare profesionala pe care l-am facut. Este un avantaj enorm sa dezvolti pentru cei mai importanti operatori de plati electronice din lume, deoarece, pentru a atinge nivelele de calitate si performanta cerute in proiect, este nevoie sa ai o pregatire foarte buna. Simt ca valoarea mea profesionala creste prin acumularea de cunostinte noi si experienta, iar mentalitatea si starea de spirit care se promoveaza aici la Endava te ajuta si te indeamna sa devii mai bun din toate punctele de vedere”, spune Vlad Oprisa, Development Consultant in echipa Endava din Pitesti, care numara deja 10 persoane.

 

In ultimii doi ani, Endava a inregistrat o crestere cu peste 80% a numarului de angajati in Romania si continua sa fie foarte activa in recrutarea de specialisti IT pentru celelalte trei centre de dezvoltare si suport pe plan local, in Bucuresti, Cluj-Napoca si Iasi, unde compania numara peste 1.200 de angajati.

Autori

foto
DOINGBUSINESS.RO SRL