loader
ALD Automotive finalizeaza cu succes achizitia LeasePlan si anunta schimbari in cadrul managementului local

ALD Automotive finalizeaza cu succes achizitia LeasePlan si anunta schimbari in cadrul managementului local

Aceasta achizitie reprezinta o schimbare majora, ce situeaza noul grup in pozitia de lider global in mobilitate sustenabila, cu o flota totala de 3,3 milioane de vehicule administrate la nivel mondial

ALD Automotive anunta finalizarea cu succes a achizitiei a 100% din LeasePlan, unul dintre liderii globali specializati in managementul flotei si in solutii de mobilitate, de la consortiul condus de TDR CAPITAL.

Aceasta achizitie reprezinta o schimbare majora, ce situeaza noul grup in pozitia de lider global in mobilitate sustenabila, cu o flota totala de 3,3(1)  milioane de vehicule administrate la nivel mondial. Cu forte unite, ALD Automotive si LeasePlan au in plan sa conduca procesul de tranzitie catre o economie cu emisii scazute de carbon si sa modeleze transformarea digitala a industriei. Noua entitate se va baza pe avantajul de marime si pe competentele complementare pentru a-si consolida avantajele competitive si pentru a asigura o crestere sustinuta.

In Romania, ca urmare a finalizarii achizitiei, ALD Automotive si LeasePlan vor incepe procesul de integrare pentru a deveni o singura companie, sub rezerva aprobarii autoritatilor de reglementare.

Pentru a conduce in Romania dezvoltarea strategica a entitatii combinate, Tim Albertsen, Chief Executive Officer al ALD Automotive | LeasePlan, l-a numit pe Shane Dowling, anterior General Manager al ALD Automotive in Romania, Country Managing Director. Bogdan Apahidean, Managing Director al LeasePlan in Romania, a decis sa dea curs altor oportunitati profesionale in afara companiei. Aceasta numire conditionata intra in vigoare imediat.

Shane este unul dintre talentele cheie care au fost selectate atat din cadrul ALD Automotive, cat si din LeasePlan, fiind bine pozitionat pentru a implementa planul complex de integrare al entitatii combinate si pentru a genera cresterea strategica vizata in lunile si in anii urmatori.

(1)Exclusiv entitatile detinute in vederea vanzarii

Biografie

Shane Dowling, Country Managing Director 

Shane Dowling (1970, nationalitate irlandeza) a fost numit Director General al ALD Romania in 2019, fiind la al doilea mandat al sau. De asemenea, din 2016, este Director Regional Europa Sud-Est, coordonand  ALD Automotive in Romania, Grecia, Turcia si Bulgaria. Shane s-a alaturat grupului ALD Automotive in septembrie 2006, in calitate de International Sales Manager, fiind apoi promovat in functia de Head of International Sales in 2010. La inceputul lui 2011, Shane s-a mutat in Romania pentru a ocupa pozitia de General Manager al ALD Automotive. In 2016, aditional rolului sau de Director Regional, a preluat functia de CEO al ALD Automotive Turcia. Lucreaza in industria automotive de peste 25 de ani, iar anterior intrarii in grupul ALD, in 2006, a ocupat pozitii de conducere in Irlanda, in calitate de General Manager al Johnson and Perrott Fleet Services, precum si Sales and Marketing Executive la Mitsubishi Motors Irlanda.

Despre ALD Automotive | LeasePlan

ALD Automotive | LeasePlan este un jucator global de top in domeniul mobilitatii sustenabile, oferind servicii de leasing complete, modele de abonament flexibile, servicii de administrare a flotei si solutii de multi-mobilitate, unei baze de clienti formate din companii mari, IMM-uri, persoane fizice autorizate si persoane fizice. Datorita acoperirii extinse, cu prezenta directa in 44 de tari, ALD Automotive | LeasePlan isi valorifica pozitia unica de lider pentru a conduce procesul de tranzitie catre o economie cu emisii scazute de carbon si de transformare digitala a industriei, prin solutii de mobilitate inovatoare si servicii bazate pe tehnologie, sustinand astfel adoptarea mobilitatii sustenabile pe scara larga.

Cu 15.700 angajati in intreaga lume, ALD Automotive | LeasePlan administreaza o flota de 3,3 milioane de vehicule (la sfarsitul lunii martie 2023).

Compania este listata la Compartimentul A al Euronext Paris (ISIN: FR0013258662; Ticker: ALD). Societe Generale este actionarul majoritar al ALD Automotive | LeasePlan.

Pentru mai multe detalii, accesati www.aldautomotive.com.

Autori

foto
ALD AUTOMOTIVE SRL
foto
LEASEPLAN ROMANIA SRL