loader
Alaturi de opt ONG-uri partenere, mobilPay Wallet sustine campania GivingTuesday, miscare globala ce incurajeaza implicarea sociala

Alaturi de opt ONG-uri partenere, mobilPay Wallet sustine campania GivingTuesday, miscare globala ce incurajeaza implicarea sociala

Lansata in 2012, GivingTuesday este o initiativa ce pune in valoare generozitatea oamenilor si puterea de comunicare a social media

MobilPay Wallet, singurul portofel digital din Romania cu care se pot face plati diverse in toate mediile de comert, online si offline, se alatura campaniei GivingTuesday, miscare globala ce incurajeaza implicarea sociala si faptele bune si indeamna toti utilizatorii aplicatiei sa sustina o cauza de schimbare in bine acolo unde este nevoie si unde pot contribui. Anul acesta, campania GivingTuesday se sarbatoreste la nivel international pe data de 3 decembrie.

Lansata in 2012, GivingTuesday a devenit o initiativa internationala adoptata de peste 150 de tari, ce pune in valoare generozitatea oamenilor si puterea de comunicare a social media, creand o miscare ce aduce impreuna ONG-uri, institutii publice, companii si oameni de bine pentru a incuraja implicarea in comunitate. Din 2017, campania GivingTuesday are loc si in Romania.

De la jumatatea lunii iulie a acestui an, utilizatorii mobilPay Wallet au posibilitatea sa doneze direct din aplicatie in momentul finalizarii oricarei plati  pentru servicii de utilitati publice, plata intretinerii, bilete de transport, reincarcarea cartelei PrePay sau plata prin Scan&Pay la mii de comercianti online si offline. Prin selectarea optiunii Continua cu o donatie, utilizatorii pot dona mai simplu si mai rapid catre cele opt organizatii non-guvernamentale partenere.

 Astfel, romanii pot dona in prezent prin intermediul aplicatiei catre Fundatia HOSPICE Casa Sperantei, care ofera ingrijire paliativa copiilor si adultilor care sufera de o boala incurabila sau catre fundatia Hope and Homes for Children Romania, care prin actiunile sale ajuta copiii sa treaca de la ingrijirea in orfelinate la sisteme bazate pe conceptul de familie. De asemenea, acestia pot dona catre organizatia Teach for Romania, care ofera acces la educatie copiilor aflati in dificultate, din comunitatile dezavantajate.

O alta organizatie partenera mobilPay Wallet este Habitat for Humanity Romania care are misiunea de a eradica locuirea precara, ajutand oamenii aflati in nevoie sa isi imbunatateasca conditiile de locuit sau sa fie mai bine pregatiti in fata unor posibile dezastre naturale. Utilizatorii pot dona si catre Fundatia Inovatii Sociale Regina Maria care asigura servicii medicale si medicamente gratuite pentru bolnavii fara venituri si fara asigurare medicala precum si accesul la educatie pentru copiii din familii defavorizate.

Cei care vor sa se implice direct in protejarea naturii si animalelor o pot face sustinand cauzele organizatiei WWF-Romania pentru protejarea ecosistemelor naturale ale Romaniei; initiativa Greenpeace Romania de a milita pentru salvarea padurilor virgine din Romania impotriva taierilor ilegale sau demersurile asociatiei Animal Life pentru ingrijirea animalelor fara stapan.

Utilizatorii au posibilitatea de a seta suma pentru donatie, avand la dispozitie trei sume fixe, in functie de organizatia catre care aleg sa doneze. Tot din aplicatie, utilizatorii pot alege o data anume din luna daca doresc sa fie notificati pentru a reinnoi donatia, putand face plata printr-un singur click, fara a mai introduce toate datele cardului. Fiecare donatie facuta de un utilizator in favoarea uneia sau a mai multor ONG-uri se salveaza pe ecranul principal al aplicatiei pentru donatii viitoare si mai rapide.

Din datele centralizate de companie, valoarea medie a donatiilor este de circa 15 lei, iar 30% dintre utilizatorii mobilPay Wallet care au ales sa contribuie pana in prezent sunt donatori recurenti. Pentru anul urmator, mobilPay Wallet isi propune sa intareasca parteneriatele pe care le are cu ONG-urile partenere si sa incurajeze utilizatorii sa se implice in sustinerea cauzelor promovate, prin campanii dedicate.

Despre mobilPay Wallet, primul portofel digital din Romania

Lansata in 2013, mobilPay Wallet este cea mai premiata solutie de plata din Romania si primul produs fintech romanesc premiat si consacrat in Silicon Valley. Este o aplicatie complet gratuita pentru utilizatori, prin care platile se fac instant din aplicatie sau prin scanarea codului QR afisat la casele de marcat sau pe pagina de plata a magazinelor online.

Fiecare plata este securizata, iar utilizatorii mobilPay Wallet achita inteligent, in mii de locuri, online sau offline: la casele de marcat Carrefour Hipermarket si Carrefour Market, Carrefour Express Pronto, Supeco, Selgros si Cora, facturi de telefonie, internet si TV, facturi de utilitati la zeci de furnizori de servicii de energie, apa-canal, salubritate sau intretinere la bloc, reincarcarea de cartele preplatite, transport public in diferite orase ale tarii sau transport taxi cu Speed Taxi. De asemenea, consumatorii pot achita produse si servicii la peste 6.000 de comercianti online, totul printr-o simpla scanare de QR in pagina de plata a comerciantilor.

 In 2017, aplicatia a primit inclusiv distinctia „Cel mai bun produs fintech”, in cadrul Global Startup Awards, etapa locala, dupa ce a fost numita, gradual: „Premiera anului in offline” in cadrul Galei No Cash in 2015, premiera anului la categoria „Solutii de plata nebancare” in cadrul Galei Nocash 2014, si a obtinut, tot in 2014, primul loc la Mobile Awards Romania, la categoria Payment.

 Lansata anul trecut, in luna iunie, versiunea 2.0 a aplicatiei mobilPay Wallet poate fi descarcata gratuit, din App Store sau Google Play, pe telefoanele smart cu sisteme de operare iOS si Android si ofera un design al interfetei mult mai intuitiv, o sectiune noua pentru adaugarea programelor de loialitate si servicii noi plata oferite intr-o maniera usor de utilizat.

Despre #GivingTuesdayRO - o zi pentru a darui

#GivingTuesdayRO - o zi pentru a darui face parte dintr-o miscare internationala care doreste sa instituie la nivel global o zi a generozitatii si implicarii sociale. GivingTuesday pune in valoare generozitatea oamenilor si puterea de comunicare a retelelor sociale, aducand impreuna ONG-uri, institutii publice, companii si oameni de bine pentru a se implica in comunitate. Din 2017, GivingTuesday se sarbatoreste si in Romania. Mai multe informatii pe givingtuesday.ro.

Autori