loader

AFI Europe a incheiat cu succes un contract de finantare de 32 milioane de euro

AFI Europe a semnat un contract de finantare in valoare de 32 milioane de euro cu Banca Comerciala Romana (BCR), membra a Erste Group, pentru cladirile de birouri AFI Park 2 si AFI Park 3 din AFI Park din Bucuresti

Finantarea include un credit pentru investitii de 17 milioane de euro pentru cladirea de birouri AFI Park 2 si un credit pentru dezvoltare de 15 milioane de euro pentru AFI Park 3.


“Apreciem cooperarea de lunga durata si continua cu Erste Group in Romania si in ECE, increderea pe care o are in AFI Europe si abilitatea bancii de a asigura o astfel de finantare avand in vedere provocarile din piata. Obtinerea acestei finantari va permite AFI Europe sa recupereze intregul capital investit in AFI Park 2, care a fost finantat prin fonduri proprii ale AFI Europe, si sa finalizeze AFI Park 3, a carei inaugurare este programata sa aiba loc pana la finele acestui an”, a comentat David Hay, CEO AFI Europe Romania.

 

 “In calitate de lider al sistemului bancar din Romania, BCR este direct interesata de finantarea si dezvoltarea economiei. De aceea, ne bucuram ca am gasit partenerii potriviti si proiectul potrivit, care ne-au permis sa utilizam expertiza noastra in real estate. Mai mult, avem un parteneriat extins la nivelul Erste Group Immorent cu AFI si apreciem calitatea proiectelor pe care le livreaza si abordarea profesionala a industriei”, a declarat Ana Dumitrache, Head of Real Estate Department, BCR.


AFI Europe a finalizat recent inchirierea primelor sale trei cladiri de birouri din proiectul AFI Park, prin semnarea unui contract de pre-inchiriere pentru 6.000 mp in AFI Park 3 cu TELUS International Europe.


In luna aprilie a acestui an, AFI Europe a inceput constructia AFI Park 4&5, a patra faza a proiectului premiat de cladiri de birouri, a carei finalizare este programata pentru octombrie 2015.


AFI Park 4&5 este construita ca o singura cladire deservita de doua holuri de intrare. Cladirea va avea o suprafata totala inchiriabila (GLA) de 32.000 mp pe 12 niveluri de birouri deservite de 2 niveluri de parcare subterana si parterul pentru furnizarea de spatii comerciale. Cladirea va oferi un spatiu pe etaj de 3.000 mp.


“AFI Park este recunoscuta ca noul hub IT in Bucuresti si ca o locatie importanta dorita de companiile multinationale. Succesul primelor trei cladiri ne-a dat increderea pentru a incepe constructia AFI Park 4&5. Prin respectarea calendarului promis chiriasilor, demonstram responsabilitate si continuitatea performantei in fata bancilor si a chiriasilor nostri”, a spus David Hay, CEO AFI Europe Romania.


Ramanand fidela angajamentului autentic de a respecta mediul prin cresterea eficientei energetice, toate cladirile AFI Park sunt in curs de a primi certificarea LEED Gold pentru cladiri verzi. AFI Park 1 este prima cladire de birouri din Romania care a obtinut certificarea LEED Gold Core & Shell.


AFI Park va consta in 5 cladiri de birouri Clasa A, cu o suprafata totala inchiriabila (GLA) de peste 65.000 mp. Alaturi de AFI Palace Cotroceni, situata in vecinatatea sa, reprezinta cel mai mare complex de spatii de retail si de business din Romania si unul dintre cele mai mari din regiunea ECE.
  

Autori

foto
DOINGBUSINESS.RO SRL