loader

Adunarea Generala a Actionarilor aproba rezultatele financiare de la 31 decembrie 2015 si confirma mandatele membrilor Consiliului de Administratie

In cadrul Adunarii Generale a Actionarilor Winmarkt, cea mai extinsa retea de centre comerciale din Romania, achizitionata in martie 2008 de Immobiliare Grande Distribuzione (IGD), companie italiana listata la Bursa din Milano, au fost aprobate rezultatele financiare de la 31.12.2015 si reinnoite mandatele membrilor consiliului de administratie.

Situatia Financiara

 

Key Figures:


• Venituri nete din chirii: 8,7 mil. euro (+4,5% comparativ cu 2014, +6,3% like for like)


• EBITDA: 5,9 mil. euro (+4% comparativ cu 2014)


• Profitul Net al Grupului: 1,1 mil euro


• FFO: 5,4 mil euro (+5,9% comparativ cu 2014)


• Gradul de ocupare: 94,4% (in crestere fata de 86,1% in 2014)


• Trafic: 30,5 mil. vizitatori (+2,2% comparativ cu 2014)


“In 2015 am inregistrat rezultate satisfacatoare, atat din punct de vedere operational cat si economic. Asteptarile noastre privind cresterea performantelor au fost confirmate inca din primul trimestru al anului 2015, crestere sustinuta si de trendurile macroeconomice pozitive si trendurile pietei (PIB +3,6%, consumul +5%), ceea ce ne-a permis sa atingem obiective importante, confirmand valoarea strategiei noastre de consolidare a business-ului pe termen mediu” a declarat Carlo Barban, Chief Executive Officer.


“Privind catre viitor si luand in considerare perspectivele pozitive ale pietei locale in 2016 (PIB +4%, consumul +6%), dar si interesul manifestat de retailerii internationali si nationali pentru Winmarkt, am asteptari pozitive pentru dezvoltarea si cresterea portofoliului nostru”, a adaugat Carlo Barban.


Performantele Operative

 

Centrele comerciale Winmarkt au avut rezultate bune pe tot parcursul anului 2015: gradul de ocupare a crescut de la 86.1% la 94.4%, mai mult de 8 puncte in doar 12 luni, iar traficul a depasit 30 de milioane de vizitatori.

 

“Pe parcursul anului 2015 am reusit sa identificam retaileri care sa definitiveze un mix echilibrat de domenii de activitate, pe masura ce am atins un grad de ocupare de 100% in majoritatrea centrelor noastre comerciale, fiind intotdeauna concentrati pe cererea locala, pentru fiecare oras in parte. Pentru etajele superioare am initiat decizia strategica de a introduce spatii de birouri, Winmarkt Galati fiind primul centru comercial in care am inchiriat 1.500 mp pentru compania CGS. Per ansamblu, 2015 a fost un an bun pentru Winmarkt, in care am semnat 181 de contracte noi si am reinnoit alte 285” , afirma Marius Ionescu, Commercial Manager.

 

De asemenea, activitatea de investitii a continuat intensiv in 2015, finalizandu-se proiecte in valoare de peste 4 milioane de euro, care au vizat in special integrarea brandurilor internationale, imbunatatirea mixului de chiriasi si a ofertei de retail (deschiderea celui de-al 5-lea magazin H&M din reteaua Winmarkt, la Tulcea, si 6 noi magazine PEPCO), precum si modernizarea fatadei si a zonei perimetrale ale centrului comercial din Ploiesti.

 

Mandatul Consiliului de Administratie

 

Luand in considecare finalul mandatelor, AGA a reinnoit oficial Consiliul de Administratie, dupa cum urmeaza:


• Daniele Cabuli (COO IGD): Presedintele Consiliului de Administratie Win Magazin


• Carlo Barban: CEO Win Magazin si Managing Director Winmarkt Management


• Roberto Zoia (Asset Management & Development Director IGD): Director Win Magazin.
 

Autori

foto
WINMARKT MANAGEMENT SRL