loader

A treia editie Career Leader, noi perspective profesionale pentru tineri

Saptamana trecuta peste 60 de tineri talentati au avut ocazia sa acumuleze experienta profesionala de calitate participand la cea de a treia editie Career Leader, proiect al organizatiei Akcees.

Pe parcursul evenimentului acestia au aflat informatii despre oportunitatile de cariera existente in diferite domenii, au participat la sesiuni de training sustinute de profesionisti si au avut ocazia sa lucreze in echipa in cadrul unor workshop-uri interactive. La final, castigatorii au fost rasplatiti cu premii oferite de companiile prezente la eveniment.

 

Cariere in IT. Cea de a treia editie Career Leader a debutat luni, 15 aprilie, cu ziua dedicata tehnologiei. Reprezentantii Microsoft Romania au vorbit despre oportunitatile de dezvoltare profesionala in IT, iar Alexandru Bogdan Bohaltea (inginer Microsoft Romania) le-a prezentat acestora ce presupune activitatea de suport tehnic, care este modul in care inginerii rezolva problemele clientilor si cum pot avea succes.

 

Consultanti pentru o zi! Am continuat marti, 16 aprilie, iar finalistii selectionati pentru a participa la eveniment au inteles ce presupune o cariera in domeniu si au fost consultanti pentru o zi sub atenta indrumare a Florentinei Postelnicu (Manager Contrast Management Consulting si Trainer Controller Institut). De aceasta data Florentina a jucat rolul clientului si a sustinut echipele participante in concurs sa identifice cauzele reale ale problemelor clientului si sa gaseasca solutii fezabile pentru acestea.

 

„A fost mai mult decat ma asteptam! Am invatat ce inseamna consultanta, am aflat lucruri interesante si am cunoscut oameni extraordinari! Voi reveni cu siguranta si la urmatoarele evenimente”, a declarat unul dintre participanti.

 

Expertiza in domeniul financiar bancar. Ultima zi Career Leader a fost dedicata domeniului financiar – bancar. Participantii au aflat de la Diana Falan (Communication Analyst BRD Groupe Société Générale) cum pot sa isi dezvolte o cariera de succes in domeniu si au rezolvat apoi un studiu de caz interactiv. In cadrul workshop-ului tinerii au fost pusi in situatia de a realiza un raport financiar pentru un potential client si de a lua o decizie cu privire la acordarea creditului solicitat. Pe parcursul exercitiului, pasii le-au fost ghidati de Cristiana Burtoiu, Analist Credite, si Denisa Ibric, Consilier Credite BRD Groupe Société Générale.

 

 

La final, eforturile participantilor au fost rasplatite cu premii si invitatii la alte sesiuni de training si evenimente. In plus, toti cei 60 de tineri prezenti au avut ocazia de a depasi paradoxul lipsei de experienta lucrand alaturi de profesionisti din unele dintre cele mai importante companii din Romania. Evenimentul in imagini este prezentat pe pagina de Facebook a organizatiei http://facebook.com/akcees.

 

„Ne bucuram ca prin intermediul Career Leader reusim sa ajutam tinerii sa depaseasca problemele pe care le confrunta din cauza lipsei de experienta, sa inteleaga daca li se potriveste sau nu un anumit domeniu si sa faca un prim pas pentru cariera pe care si-o doresc! Feedback-ul primit ne onoreaza si ne motiveaza sa mergem mai departe cu noi editii ale evenimentului, editii la care suntem convinsi ca ne vom bucura de acelasi succes inregistrat pana acum”, a declarat Giorgiana Ene, Project Manager Career Leader.

 

Cea de a patra editie Career Leader va avea loc la finalul lunii octombrie si va aduce mai multe domenii, companii si participanti, alaturi de o echipa de organizare entuziasta si determinata sa contribuie semnificativ la dezvoltarea profesionala a tinerilor.

 

Un eveniment recomandat de IQ Ads Kadett.

 

Career Leader este un eveniment organizat cu sprijinul Contrast Management Consulting, Controller Institut, Microsoft Romania, BRD Groupe Société Générale si Romanian American Foundation.

 

Sustinem si ne sustin: Senatul Studentilor ASE Bucuresti, Liga Studentilor Romani din Strainatate (LSRS), Edmundo, Clubul Liderii Mileniului Trei, Business Club, AIESEC Romania, Advice, Voluntari pentru Idei si Proiecte (VIP), Business Organization for Students (BOS), Asociatia Studentilor in Contabilitate si Informatica de Gestiune (ASCIG), Asociatia Studentilor din Universitatea Bucuresti (ASUB), Inspire Business, Buzz!Camp, VWI Estiem, Incubator 107, Softbinator, Junior Achievement.