loader

6 carti pe care Bill Gates ti le recomanda pentru vacanta de vara

Si miliardarii simt uneori nevoia sa se relaxeze citind o carte buna.

Daca sunteti curiosi ce se afla pe noptiera celui mai bogat om din lume, puteti afla acum, chiar de la el! Fondatorul Microsoft Bill Gates a dezvaluit lista lui anuala de carti de citit in timpul verii, toate sub 400 de pagini, pentru o lectura usoara, dar interesanta! 


Cu promisiunea ca anul acesta temele alese sunt mai simple si mai variate, colectia contine titluri care cu siguranta va vor starni interesul pe care le veti gasi la Librex!


Iata mai jos lista cartilor recomandate pentru vara 2015:

 

  • Hyperbole and a half, de Allie Brosh - Editura Vintage, (384 pagini - disponibila in limba engleza)

Este o carte bazata pe blogul scriitoarei in care aceasta foloseste tehnica retrospectiei si ilustreaza desene comice pentru a reanima momente amuzante din copilaria ei.


Scrisa la persoana I, vocea narativa este suprinzator de sincera in timp ce vorbeste despre ganduri pe care multi dintre noi am fi prea timizi pentru a le exprima.


Are un umor inteligent si sincer, motiv pentru care constituie o alegere ideala pentru o dupa-amiaza de relaxare.

 

  • Magia realitatii, de Richard Dawkins - Editura Humanitas (272 pagini - disponibila in limba romana)

Richard Dawkins este un biolog de dezvoltare evolutionista de la Universitatea Oxford care are un talent in a face stiinta placuta si distractiva.


Cartea sa, Magia Realitatii, raspunde la intrebari precum “cum s-a format universul” sau “ce cauzeaza cutremurele” pe intelesul tuturor, folosind ilustratii si schite.


Bill Gates il considera pe Dawkins unul dintre cei mai talentati scriitori de material stiintific.

 

  • What if?, de Randall Munroe - Editura Houghton Mifflin Harcourt (320 pagini - disponibila in limba engleza)

Inspirata dupa blogul sau, XKCD, What If, de Randall Munroe contine o colectie de “raspunsuri stiintifice la intrebari absurde”.

 

Premisa este simpla: oamenii pun intrebari legate de fizica, biologie, chimie, iar autorul incearca sa le ofere un raspuns rezonabil in parametri stiintei. intalnim intrebari precum “de la ce inaltime trebuie sa dai drumul unei bucati de carne astfel incat sa fie gatita pana cand atinge pamantul?” sau “Cand vor fi mai multe profile ale oamenilor decedati decat ale celor in viata pe Facebook?”


Raspunsurile autorului, desi amuzante, sunt precise din punct de vedere stiintific.
Distractiva si informativa, cartea este lectura perfecta pentru persoanele preocupate de intrebari abstracte.

 

  • On Immunity, de Eula Biss - Graywolf Press, (216 pagini - disponibila in limba engleza)

O carte cu caracter social in care autoarea, academic de profesie, analizeaza ce se ascunde in spatele fobiei de a fi vaccinat.


Este un studiul concentrat pe refuzul adultilor de a-si vaccina copii in ciuda faptului ca majoritatea studiilor proclama vaccinele ca si miracole ale medicinei moderne.


Este o lectura interesanta si informativa care dezabate atat pareri pro cat si contra, incurajand cititorul sa isi foloseasca propria judecata in luarea unei decizii.

 

  • How to lie with statistics, de Darrell Huff, (128 pagini - disponibila in limba engleza)

Scurta si usor de citit, “How to lie with statistics” se adreseaza celor interesati de stiinta statisticilor. Cartea a fost publicata in 1954, dar este la fel de relevanta astazi ca si atunci.


Este un material informativ care dezbate problema exagerarii numerelor cu scopul de a induce in eroare consumatorul. Aceasta carte fost recomandata de Bill Gates si cu alte ocazii, deci se pare ca este un must read de vara!

 

  • Should we eat, de Vaclav Smil - Wiley Blackwell (276 pagini - disponibila in limba engleza)

Unul dintre autorii preferati ai lui Bill Gates, Vaclav Smil este o autoritate in randul academicilor preocupati de ecologie si protectia mediului. “Should we eat?” isi doreste sa atraga atentia asupra problemelor naturale cu care ne confruntam din cauza consumului exagerat de carne.


Vaclav Smil analizeaza rolul carnii in nutritia evolutiei omului si pune intrebari importante despre cat de eficienta este industria alimentatiei la nivel global.


Daca vrei o carte interesanta care sa dea nastere unor dezbateri serioase, dar interesante, nu trebuie sa-ti scape “Should we eat?”.


“Fiecare dintre aceste carti m-a facut sa ma gandesc, sa rad sau, in anumite cazuri, ambele.” adauga Bill Gates in final.


Voi ce carte veti citi din selectia lui Bill Gates?

Toate cartile disponibile la comanda la targul online de carte Librex.ro

Autori

foto
LIBREX MEDIA INTERNATIONAL SRL