loader

4.000 de Mega Copaci plantati de Enel si MaiMultVerde in Parcul Natural Comana

Peste 100 de voluntari ai Enel Romania si ai Asociatiei MaiMultVerde au plantat 4.000 de copaci in Parcul Natural Comana, in cea de-a doua etapa a proiectul Enel „Mega Copacul”

Anul trecut compania s-a angajat, in parteneriat cu Asociatia MaiMultVerde, sa planteze un copac pentru fiecare 10 MWh de Energie Verde consumata de catre clientii sai, companii.

 

Lansat in 2012 de Enel Energie si Enel Energie Muntenia, produsul Energie Verde ofera companiilor din Romania oportunitatea de a achizitiona electricitate provenita exclusiv din surse regenerabile si de a sprijini astfel reducerea emisiilor de carbon. Un proces certificat independent confera clientilor care opteaza pentru Energie Verde garantia ca au acces la energie produsa din surse regenerabile.

 

Pachetul Energie Verde poate fi achizitionat de orice companie care a optat pentru piata libera de energie electrica, fiind deja ales de un numar de companii. Mega Image este una dintre ele, fiind primul client din domeniul retail-ului alimentar care a ales sa consume Energie Verde, inca de la inceputul lui 2012.Vega Hotel din statiunea Mamaia a optat recent pentru pachetul Energie Verde, fiind primul hotel din Romania care foloseste acest tip de energie.

 

Parcul Natural Comana este o arie protejata de interes national situata in judetul Giurgiu, aproape de Bucuresti, si foarte frecventata de turisti. Cu o suprafata de 24.963 ha, parcul reprezinta o zona speciala de conservare cu regim de protectie pentru specii de flora si fauna, fiind declarat Sit Ramsar.

 

Proiectul Enel „Mega Copacul” a fost lansat in noiembrie 2012, cand 700 de copaci au fost plantati de voluntarii Enel si ai Asociatiei MaiMultVerde, in baza consumului de Energie Verde inregistrat pana la acea data. Toate activitatile au fost realizate cu sprijinul Ocolului Silvic Comana.

Autori

foto
ENEL ENERGIE SA