loader

20 de ani de METRO Cash & Carry Romania

Anul acesta, METRO Cash & Carry Romania sarbatoreste 20 ani de la deschiderea oficiala a primului magazin in Romania. Inceputa in 1996, odata cu deschiderea primului magazin, povestea METRO in Romania se desfasoara prin prezenta celor 30 magazine, cei 190.000 metri patrati dedicati vanzarii, cei apprx. 800.000 clienti profesionisti, precum si prin sustinerea permanenta acordata comertului din Romania.

METRO Cash & Carry este primul comerciant care a intrat pe piata locala din Romania, in octombrie 1996, introducand sistemul de vanzare cash&carry, singura forma de comert en-gros de pe piata. In anii care au urmat, METRO Cash & Carry Romania si-a consolidat pozitia de lider prin expansiunea retelei la 30 de magazine, prin lansarea unor tendinte cu rol crucial in modelarea dezvoltarii industriei comertului cu ridicata si care au influentat major piata locala de comert: gama larga si disponibilitatea ridicata a produselor, precum si dezvoltarea rapida a unui sistem logistic si de gestionare a marfurilor de inalta performanta.

 

Pentru noi, cei 20 de ani ai METRO Cash & Carry in Romania reprezinta atat un motiv de sarbatoare, cat si o ambitie pentru viitor. Ne-am propus sa pastram rezultatele bune obtinute pana acum si sa ramanem partenerul de incredere al clientilor nostri profesionisti, precum si al antreprenorilor romani. Mai mult, folosim aceasta ocazie pentru a le multumi clientilor, angajatilor, furnizorilor si partenerilor nostri si pentru a ne consolida relatiile, succesul inregistrat in cei 20 de ani datorandu-li-se acestora.”, a declarat Roland Ruffing, CEO METRO Romania.

 

Astfel, ne aratam devotamentul si sustinerea pentru afacerile independente, pentru spiritul antreprenorial si ne demonstram capacitatea de a ne reinventa in permanenta in functie de nevoile si de dorintele clientilor nostri. Le punem permanent la dispozitie clientilor, angajatilor, furnizorilor si tuturor partenerilor si sustinatorilor nostri, oferte imbatabile, un sortiment variat de produse si servicii, asistenta pentru afaceri si o recunoastere binemeritata.

 

20 de ani de inovatii METRO Cash & Carry in Romania.

 

In acesti 20 de ani, am stabilit permanent tendinte privind industria comertului cu ridicata, pentru sprijinirea afacerilor independente. Spiritul antreprenorial, pasiunea pentru afaceri, precum si oferirea unor servicii de inalta calitate sunt toate trasaturi pe care le avem in comun cu clientii nostri. Aceste valori sunt cele care paveaza calea pentru povestile noastre comune de succes. De asemenea, atuurile noastre si expertiza solida ne ajuta in calatoria noastra spre a ne indeplini ambitiile de a fi campionul afacerilor independente.

 

Inca de la inceput, activitatea METRO in Romania a insemnat mai mult decat sistemul de vanzare cash&carry, de aceea compania a dezvoltat o oportunitate unica pentru toti partenerii sai de afaceri de a se cunoaste si de a interactiona in cadrul unui singur eveniment. Astfel, in 2006, METRO Cash & Carry Romania a organizat prima editie METRO Expo, un eveniment dedicat exclusiv clientilor, partenerilor precum si solutiilor si produselor disponibile doar in reteaua METRO. Pe parcursul celor 4 editii organizate pana in prezent (2006, 2008, 2012, 2015) au fost implicati peste 1.200 parteneri de afaceri, aproximativ 1.500 angajati METRO si cei 150.000 vizitatori.

 

De asemenea, METRO a sustinut dezvoltarea afacerilor locale din domeniul HoReCa prin lansarea primului program de pregatire si formare continua in cadrul Academiei de Gastronomie METRO, cat si prin competitii dedicate personalului specializat. Lansata in 2008, sub numele de Centrul de Competenta in Gastronomie, Academia de Gastronomie METRO a reusit sa pregateasca peste 7.500 de cursanti, provenind de la peste 1.500 clienti profesionisti METRO, prin intermediul celor 100 tipuri de cursuri disponibile.

 

Mai mult, toti clientii profesionisti ai companiei, din domeniul comertului, beneficiaza in mod direct de sustinerea si expertiza companiei din acest punct de vedere. Astfel, in 2012, a fost lansat in Romania primul program de sustinere a micilor intreprinzatori din comertul traditional, LaDoiPasi, prin care METRO Romania ofera partenerilor sai consultanta specializata si asistenta pe toata perioada desfasurarii parteneriatului. Reteaua LaDoiPasi cuprinde acum apprx. 430 magazine, disponibile in toate cele 40 judete ale Romaniei.

 

Pornind de la cererea in continua crestere pentru produsele proaspete, cultivate local, precum si de la nevoile stringente ale agricultorilor, METRO Cash & Carry Romania a initiat si lansat in 2012, programul „De-ale noastre”, platforma de sustinere a producatorilor locali, unica pe piata din Romania, prin care compania le ofera agricultorilor implicati in program consultanta specializata pe tot parcursul procesului de productie, solutii de colectare si un loc stabil pentru desfacerea marfii, in magazinele retelei sale.


Punctele mentionate sunt doar cateva exemple, dar ele demonstreaza ca METRO a stabilit permanent noi tendinte in industrie sustinand afacerile independente.


Dupa 20 de ani, METRO Cash & Carry Romania ramane fidel politicii sale de sustinere a clientilor profesionisti si va continua sa fie un partener de incredere al micilor antreprenori si al afacerilor independente. In plus, compania va continua sa implementeze pe plan local initiative si inovatii dezvoltate la nivel international, pastrandu-si constant atentia pentru activitatea business-urilor independente din Romania, fie ca vorbim despre startup-uri, despre afaceri aflate in proces de dezvoltare sau business-uri mature, cu nevoie de consolidare.

 

20 de ani METRO Cash & Carry Romania in cifre:

• 30 magazine, dintre care 25 in formatul METRO Cash & Carry si 5 in formatul METRO Punct
• Prezenta in 23 de orase din Romania
• Aprox. 190.000 metri patrati dedicati vanzarii
• Apprx. 800.000 clienti profesionisti
• Peste 7.500 de cursanti ai Academiei de Gastronomie METRO
• 430 magazine LaDoiPasi in toate cele 40 judete ale Romaniei
• 6 branduri proprii
 

 

 

 

 

Autori

foto
METRO CASH & CARRY ROMANIA SRL