loader

13 premii, 10 categorii, peste 40 de companii nominalizate la cea de-a 8-a editie a Business Review Investment Awards

Peste 200 de reprezentanti ai comunitatii de afaceri au participat luni, 4 martie la cea de-a 8-a editie a Premiilor saptamanalului de afaceri Business Review, ce recunoaste cele mai importante realizari ale mediului de afaceri din anul 2012. Evenimentul a marcat, de asemenea, 15 de ani de excelenta jurnalistica pe piata publicatiilor de business din Romania.

Traian Halalai, presedinte Eximbank si presedintele Juriului BR Awards 2013, a subliniat ca premiile Business Review Investment Awards au fost sustinute de un mecanism solid de jurizare, care a inclus sesiuni de lucru si definirea clara a criteriilor de eligibilitate pentru companiile participante. In cadrul premiilor de anul acesta au fost nominalizate peste 40 de companii ce isi desfasoara activitatea in Romania si au fost acordate 13 premii in zece categorii distincte.

 

“Multumesc Business Review in numele meu si al colegilor din juriu pentru efortul de a atrage in aceasta competitie companii de top din Romania, idei de calitate si viziuni moderne asupra modelelor de business. Sunt convins ca toate companiile care au intrat in cursa se pot inscrie cu succes  in plutonul ce poate face tranzitia catre o dezvoltare economica bazata pe inovatie. Iar acest lucru face ca jurizarea sa reprezinte o provocare pentru noi.”a declarat Traian Halalai,

 

„Toate premiile s-au oferit pe baza de merit. Sunt convins ca toate companiile din competitie dovedesc ca perioada de criza poate fi depasita prin inovatie si performanta,”a adaugat Halalai. . 

 

In categoria Sustainable Business Practices, marele premiu a fost castigat de Metro Cash & Carry pentru programul de sprijinire a producatorilor locali de legume De-ale Noastre si pentru lansarea francizei de magazine de proximitate La doi Pasi.

 

Premiul in categoria Online strategy for business development a plecat catre retailer-ul online eMAG pentru contributia adusa cresterii pietei de online.

 

Compania a lansat noi categorii de produse si a lansat o platforma de e-commerce in Bulgaria – eMAG.bg. Retailerul a investit 1 milion de euro intr-un nou showroom in Brasov si alti 400,000 euro in echipament pentru depozitare.

 

Centrul de cercetare si dezvoltare al Renault Technologie Roumanie (RTR) a luat acasa premiul in categoria Innovation in technology pentru lansarea noii generatii de  modele Logan, Sandero si Sandero Stepway. Cea mai mare parte a proiectarii a fost realizata de catre inginerii romani si masinile au fost testate exclusiv in Romania.

 

Banca Transilvaniaa fost desemnata castigatoare in categoria Best SMEs Supporter pentru lansarea produsului financiar Contul primul an gratuit adresat start-up-urilor, prin intermediul caruia antreprenorii beneficiaza de comision zero pentru o serie de operatiuni bancare.

 

“Ne-am asumat un angajament solid fata de sectorul IMM-urilor. In trei luni si jumatate, 5.000 de start-up-uri au beneficiat deja de acest proiect.” a spus Andrei Dudoiu,  Director Executiv, Banca Transilvania.

 

 

Best Business Initiative, noua categorie introdusa in acest an, si-a desemnat castigatorul - Romanian Business Leaders (RBL) pentru conferinta Agenda Romania si lansarea raportului the Good Governance Barometer Quarterly,care analizeaza performanta insitutionala din sectorul public. RBL are in componenta sa lideri activi in sectorul privat.

 

Iulian Stanciu, CEO al eMAGa fost declarat Antreprenorul anului (Entrepreneur of the year), pentru vanzarea a 70% a eMAG companiei Sud Africane Naspers. De asemenea, a devenit actionar unic al retailer-ului IT&C Flanco si al companiei de distributie Network One Distribution.

 

“Datorita tranzactiei incheiate anul trecut cu Naspers, am reusit sa punem lucurile in perspectiva pe termen mediu si lung, un adevarat lux pentru companiile romanesti.”  a declarat Stanciu.

 

Premiul in categoria Best Employment Initiative a fost obtinut de catre cele patru mari companii de audit - Deloitte, Ernst & Young, KPMG, PwC pentru programele de recrutare si training pe care le desfasoara anual si care pun acent pe calitate.

 

Mariana Gheorghe, CEOal companiei de petrol ?i gaze OMV Petrom, a fost declarata cel mai bun lider de afaceri al anului – Best Business Leader of the Year (premiu sustinut de Pachiu & Associates). Sub mandatul sau, profiturile companiei au atins cote maxime. Mariana Gheorghe se afla la conducerea companiei de mai bine de de sase ani.

 

eMAGa primit premiul in categoria Deal of the Year, dupa ce multinationala sud-africana Naspers a achizitionat anul trecut 70% din retailer-ul online in cadrul unei tranzactii in valoare de 83 milioane de dolari, conform estimarilor de pe piata.

 

Premiul Excellence in Business, sustinut de Accenture, a fost acordat Dacia Group Romania, operator al unei fabrici locale auto si de sasiuri. Grupul a  raportat o cifra de afaceri de 2,9 miliarde de euro in 2011.

 

“Dacia Group in Romania inseamna peste 2 miliarde de euro investitii si rezultatul efortului comun a peste 80.000 de angajati.” a afirmat Cristian Nevzoreanu, Director afaceri publice  la Renault.

 

Business Review multumeste partenerilor BR Annual Investment Awards: Accenture, Pachiu&Asociates si Vodafone.

 

 

Pentru a vizualiza lista completa a nominalizatilor, precum si poze din cadrul Galei, accesati www.business-review.ro/br-events.

 

 

###