loader

1.500 de persoane au alergat pentru a sustine sportivii paralimpici romani la Jocurile Paralimpice de la Rio

DHL Express Romania cu sprijinul Ministerului Tineretului si Sportului si al Directiei pentru Sport a Judetului Brasov a organizat a saptea editie a evenimentului caritabil Maratonul DHL Stafeta Carpatilor pe traseul Predeal – Paraul Rece – Rasnov – Poiana Brasov, adunand peste 2000 de persoane (alergatori si suporteri) pe platoul de la Stana Turistica din Poiana Brasov.

Sumele stranse la zi, in valoare de 12 000 de euro (din taxele de participare), la care se adauga si alte donatii, vor fi directionate catre Comitetul National Paralimpic, pentru a-i sustine pe sportivii paralimpici romani la Jocurile Paralimpice de la Rio din 2016. 

 

In urma unei tombole anuntate la inceputul campaniei de comunicare a maratonului, s-a desemnat si castigatorul excursiei la Rio de Janeiro (premiu oferit de organizatori) care se va bucura atat de culorile unei destinatii binecuvantate de natura, cat si de faptul ca va fi alaturi de sportivii paralimpici la Jocurile Paralimpice de la Rio.

 

Fata de editia anterioara, evenimentul a inregistrat o crestere semnificativa a numarului de participanti care s-au inscris la probele de Maraton, Semimaraton si Crosul Copiilor.

 

Cu toate ca spotivii paralimpici au avut un traseu special, Ionut Grosu, jucator de basket in cadrul clubului “Temerarii” din Arad si sportiv al lotului national, s-a ambitionat si a finalizat traseul de maraton, ajungand la linia de final, acolo unde s-au incheiat toate probele de concurs.

 

Si anul acesta participantii au avut energie la finalul maratonului, dansand la concertul sustinut de Smiley - artistul a fost invitat pentru al doilea an consecutiv pe platoul de la Stana Turistica.

 

Editia 2016 a maratonului a beneficiat de sprijinul sportivilor Andreea Raducan, Monica Rosu, Constantina Dita, fostului rugbist George Balta, dar si al persoanelor publice: Carmen Bruma, Sonia Argint Ionescu, Ileana Badiu si Serban Damian.

 

“Ma bucur sa constat ca acest eveniment creste de la an la an si se bucura de un numar tot mai mare de alergatori si de sustinatori. Le multumim tuturor celor care au ales sa se implice si sa sustina cauza, alergand pe un traseu frumos, dar dificil. Traseele pentru semimaraton si stafeta au fost noi anul acesta, cu nivel de dificultate crescuta. Cu toate acestea mai multi alergatori entuziasti au acceptat provocarea. Felicitari tuturor concurentilor care au alergat pentru ca sportivii paralimpici <> anul acesta la Rio”, a declarat Daniel Kearvell – Managing Director DHL Express Romania.

 

„Romania va participa la Jocurile Paralimpice de la Rio cu cea mai numeroasa echipa din istoria sa, acoperind pentru prima data 6 sporturi. Acest lucru nu ar fi fost posibil fara sprijinul Ministerului Tineretului si Sportului si DHL care a fost sponsorul nostru in 2015 si in 2016. Speram ca in timpul Jocurilor Paralimpice de la Rio sa reusim sa demonstram si sa confirmam increderea DHL in sportivii nostri, sa reprezentam Romania cu cinste si onoare. Multumim DHL pentru sprijin si increderea acordata sportivilor care au ajuns pe o culme a carierei lor prin multa munca si dedicatie in sportul ales si care acum vor reprezenta tara noastra in Brazilia”, a declarat Sally Wood Lamont – Presedinte Comitetul National Paralimpic.

 

“Sunt bucuroasa si onorata ca am facut parte din acest proiect pentru a doua oara. Le multumesc tuturor celor care s-au alaturat cauzei noastre, ajutorarea sportivilor paralimpici sa ajunga la Jocurile Olimpice de la Rio. A fost o atmosfera extraordinara, un traseu foarte frumos, dar si solicitant. Le sunt recunoscatoare minunatilor sportivi paralimpici pentru lectia de viata foarte importanta pe care ne-o predau si anume: nu conteaza de cate ori cazi, ci de cate ori te ridici si mergi mai departe”, a spus Carmen Bruma – Ambasador Maratonul DHL Stafeta Carpatilor.

 

Rezulatele concursului, galeria foto si alte detalii puteti gasi pe site-ul www.maratondhl.ro

Multumim partenerilor nostri: Ministerul Tineretului si Sportului, Directia de Sport a Judetului Brasov, Comitetul Olimpic si Sportiv Roman, Camera de Comert si Industrie Brasov, Ro Club Maraton, Aqua Carpatica, MedLife, Tymbark, 3M, World Class, Smile Experts, Easy Plast, Generali, Buff, Terapie prin Miscare, Bucharest Running Club, Weissman, Europa FM, Bachmann, Ford Romania, COMPA, Optiplaza, TUBORG, Polach, Smile Experts, Titan Machinery, Reascurier, Semimaraton Iasi, Bucharest Marathon Raiffeisen Bank, Bucharest Running Club, Ultimate Mudness.

Autori

foto
DHL INTERNATIONAL ROMANIA SRL