loader
Microsoft lanseaza programul global de Antreprenoriat Social

Microsoft lanseaza programul global de Antreprenoriat Social

Aceasta initiativa este creata pentru a ajuta startup-urile sociale sa isi construiasca si sa-si extinda afacerea

Microsoft lanseaza un nou program global de Antreprenoriat Social, pentru a oferi startup-urilor acces la tehnologie, educatie, clienti si granturi. Intreprinderile sociale care vor face parte din programul global de Antreprenoriat Social vor beneficia de acces la tehnologii cloud gratuite oferite de Microsoft si pana la 120.000 de dolari in credite Azure, impreuna cu asistenta tehnica si orientare din partea unor specialisti.

Aceasta initiativa globala este creata pentru a ajuta startup-urile sociale sa isi construiasca si sa-si extinda afacerea pentru a contribui la bunastarea societatii. Programul este disponibil in 140 de tari si va cauta in mod activ sa sprijine fondatorii subreprezentati prin perspective si contexte diverse. Criteriile calificarii pentru program includ un sistem care masoara impactul asupra unei provocari sociale sau ecologice importante, un produs sau serviciu stabilit care va beneficia de accesul la clientii enterprise si un angajament fata de utilizarea etica si responsabila a inteligentei artificiale.

Startup-urile din cadrul programului vor primi sprijinul unui manager specializat, pentru a invata cum sa comercializeze si sa vanda solutii, dar si sa obtina contacte din partea marilor organizatii comerciale si organizatii neguvernamentale care sunt clienti potentiali. Start-up-urile a caror activitate se axeaza pe sustenabilitate, accesibilitate, abilitati si capacitati de angajare vor fi si ele eligibile pentru a accesa aceste granturi. De asemenea, intreprinderile sociale care se alatura programului global de Antreprenoriat Social vor face parte dintr-o comunitate globala de inovatori care impartasesc aceeasi viziune si se reunesc pentru a discuta idei, a stimula conexiuni si a sarbatori succesul.

Pentru desfasurarea acestui program, Microsoft lucreaza cu organizatii precum MIT Solve pentru a identifica si recruta acei antreprenori sociali talentati, care urmaresc solutii inovatoare bazate pe tehnologie, si care pot avea un impact transformational. Solve, o initiativa a Institutului de Tehnologie din Massachusetts, cu misiunea de a rezolva provocarile mondiale, este o piata pentru inovarea impactului social, cu reputatie la nivel global care sprijina in prezent peste 130 de echipe de antreprenori sociali din 36 de tari, dintre care mai mult de jumatate sunt conduse de femei.

Un raport din 2016 al Global Entrepreneur Monitor a constatat ca o treime din startup-urile din intreaga lume erau concentrate pe binele social mai degraba decat pe succesul comercial. Astazi, antreprenoriatul social este mult mai mult decat un trend, transformandu-se intr-o miscare globala, pe masura ce tot mai multi antreprenori gasesc modalitati de a utiliza AI pentru noi abordari inovatoare in solutionarea problemelor cu care se confrunta lumea.

Fie ca vorbim de salvarea de vieti, protejarea mediului marin sau concentrarea talentului expertilor din domeniul invatarii automate asupra problemelor locale din Africa, fiecare start-up marcheaza un pas important catre solutionarea unora dintre principalele provocari ale lumii. Startup-uri sociale precum OmniVis, Seabin Project si Zindi sunt exemple ale uneia dintre cele mai importante tendinte din ultimul deceniu care demonstreaza ca o afacere poate accelera progresul, in beneficiul oamenilor si a planetei.

Startup-urile care creeaza noi afaceri, construite in jurul tehnologiilor puternice si concepute pentru a transforma lumea intr-un loc mai bun, contribuie la aceasta misiune de a solutiona problemele societatii. Un sistem bazat pe smartphone prin care poate fi detectata holera, dezvoltat de OmniVis, este deja testat in studii de teren din Bangladesh si din alte zone. Peste 800 de dispozitive de eliminare a gunoiului implementate de Proiectul Seabin au colectat peste jumatate de milion de tone de gunoi marin, majoritatea fiind din material plastic. Si peste 10.000 de specialisti in domeniul datelor s-au inscris in platforma web Zindi, care a gazduit zeci de competitii ce au oferit solutii valoroase de inteligenta artificiala (AI) pentru companii, organizatii non-profit si organizatii guvernamentale din Africa si din intreaga lume.

Acesta este doar inceputul. In intreaga lume, inovatorii si antreprenorii gasesc noi modalitati de a valorifica tehnologia pentru a stimula intreprinderile sociale orientate catre obiective, care masoara succesul nu doar prin profitul pe care il genereaza, ci si prin binele pe care il fac. Angajamentul acestor antreprenori sociali, care isi concentreaza pasiunea catre schimbari pozitive prin imbunatatirea sanatatii oamenilor si a mediului, promovand echitatea sociala si economica si nu numai, devin modele de inspiratie si pentru companii precum Microsoft.

Colaborarea dintre startup-uri si investitori, intreprinderi, guverne, organizatii non-profit si comunitati poate duce la crearea unei lumi sustenabile, accesibile si echitabile.

Formularul de inscriere, dar si mai multe detalii despre programul global al Microsoft de Antreprenoriat Social, se regasesc la link-ul urmator: https://startups.microsoft.com/en-us/social-entrepreneurship/

Authors

foto
MICROSOFT ROMANIA SRL