Q: In calitate de CEO, care sunt principalele provocari pe care le percepeti acum in industria voucherelor/ticketelor?
Elena Pap: Industria de vouchere din Romania este foarte solida, dinamica, cu proiectii bune pentru anii urmatori. Increderea noastra in aceasta cale aflata in plina dezvoltare se bazeaza pe tendinta economica pozitiva a tarii, pe cadrul legislativ favorabil si pe dezvoltarea pietei catre inovare si digitalizare, care fac solutiile noastre mai atractive si mai usor de utilizat. Dar industria ar putea intampina dificultati in viitor, in special cele care provin din viziunea de reglementare a institutiilor publice. Cu toate acestea, avem un dialog de incredere cu factorii de decizie si credem ca cei 20 de ani de sistem voucher aplicat si-au demonstrat contributia la dezvoltarea pietei muncii din Romania.
Q: Care au fost cele mai benefice efecte ale voucherelor de vacanta in 2018? Va rugam sa oferiti detalii despre beneficiile orizontale generate in diferite industrii prin abordarea voucherelor / ticketelor in anul 2018.
Elena Pap: Datele disponibile privind numarul si valoarea tichetelor de vacanta emise in Romania indica o crestere record a volumului de emisiuni in prima jumatate a anului 2018. Aproape 700.000 de angajati s-au bucurat sau vor beneficia de tichete de vacanta eliberate pana in octombrie 2018. Nu avem cifre detaliate care sa arate cat de mult a crescut fiecare industrie implicata. Putem presupune doar ca sectoare precum turismul si HORECA au inregistrat cresteri semnificative.
Puteti citi interviul integral, in limba engleza, aici.