loader
Sa fii sau sa nu fii un vizionar folosind transformarea digitala? Sa fii!

Sa fii sau sa nu fii un vizionar folosind transformarea digitala? Sa fii!

Interviu MCR: Violeta Luca, Retail Director, METRO Cash & Carry

I: In primul rand, va rog sa ne spuneti cum ati perceput schimbarea carierei dvs. in 2017 si care este lectia principala pe care ati invatat-o din cariera dvs. executiva, lectie comuna pentru industrii precum comertul cu amanuntul, comertul electronic si IT?

 

Violeta Luca: As incepe sa raspund spunand ca mi-a fost dor de retail, deoarece sunt cu adevarat pasionata de asta. Una dintre cele mai mari oportunitati pentru mine a fost aceea de a descoperi si de a invata despre industria alimentara, in timp ce intelegeam complexitatea afacerii METRO, pornind de la cultura organizationala, nevoile clientilor - B2B si B2C, alegerile strategice si prioritatile de executie. Desi METRO este mai mare in comparatie cu comerciantul anterior de care m-am ocupat, acomodarea a fost rapida deoarece principiile afacerii se aplica in fiecare industrie si am avut norocul sa am o echipa puternica in jurul meu. Gandindu-ma la lectiile principale invatate de-a lungul carierei mele, as aminti una despre vulnerabilitate. Lidership-ul implica sa te plimbi pe o funie subtire intre vulnerabilitate si convingere. Cel mai probabil, niciunul dintre noi nu va putea fi pe deplin sigur ca suntem 100% pe drumul cel bun, totusi suntem meniti sa inspiram incredere in ceilalti.

 

Recunoscand ca vulnerabilitatea este o componenta a tuturor rolurilor si ca ea creeaza un potential de schimbare pozitiva, incepem sa scapam tot mai mult de aceasta teama. Pentru lideri si manageri, provocarea si oportunitatea provin din recunoasterea umila ca nimeni nu este invincibil, provin din a da membrilor echipei siguranta ca deciziile sunt luate intr-un mod echilibrat, gandit. Provine din a arata ca, in cele din urma, abordarea cea mai strategica este aceea cu cea mai puternica baza si potential de castig. 

 

Puteti citi interviul integral, in limba engleza, aici.

Autori

foto
METRO CASH & CARRY ROMANIA SRL