loader
Reformele sunt apreciate, dar mai raman inca multe de facut

Reformele sunt apreciate, dar mai raman inca multe de facut

Romania ar trebui sa depuna eforturi pentru atragerea investitorilor, urmarind agenda ambitioasa a reformei pe care si-a propus-o, iar pietele o vor rasplati pentru succesele sale.

1. Este 2014 anul in care ,uitam' despre criza economica si incepem un nou ciclu de crestere economica? Care este parerea dumneavoastra personala despre evolutia economiei romanesti in 2014 si mai departe? 

 

Ciclul de crestere economica a inceput deja in 2011 si, de atunci, Romania s-a bucurat de o crestere pozitiva in fiecare an. De asemenea, cresterea a accelerat in 2013, semn ca reformele promovate in ultimii ani, atat la nivel macro, cat si la nivel structural, genereaza rezultate vizibile. Intrucat increderea in economie in zona Euro si in restul UE se imbunatateste, exista premise bune sa credem ca aceasta va genera o crestere a economiei romanesti, integrata profund in UE. Situatia economica va fi favorabila in 2014. Cresterea in sectorul non-agricol va accelera, stimulata de revenirea cererii interne si a exporturilor. Pe termen mediu, avansarea agendei reformelor structurale in desfasurare - modernizarea administratiei publice, reforme energetice, in transport, mediul de afaceri, precum si reinnoirea focusului pe imbunatatirea colectarii veniturilor bugetare si bugetarea rezultatelor, incluzand o mai buna prioritizare a investitiilor poublice - ar trebui sa accentueze potentialul de crestere economica al Romaniei pana la 4-5% pe an, sau chiar mai mult.

 

Pentru versiunea completa a articolului, va rugam accesati varianta in limba engleza, aici.