loader
Daca liderul continua sa evolueze, atunci echipa are spatiu sa creasca

Daca liderul continua sa evolueze, atunci echipa are spatiu sa creasca

Interviu cu Sorin Popa, Presedinte, John Maxwell Team Romania

Q: Va rugam sa impartasiti cu noi ce inseamna leadership-ul in era Revolutiei Industriale 4.0.

Sorin Popa: Leadershipul a fost intotdeauna despre obtinerea de rezultate.

Lucrul care sa schimbat de-a lungul anilor este modul in care liderii obtin rezultatele pe care le doresc. De obicei, liderul a decis calea de urmat, a avut autoritatea, a semnat salariile si toti urmau sa-si urmeze conducerea daca doreau sa ramana parte din echipa respectiva. In prezent, lucrurile sunt putin diferite. Din ce in ce mai multi oameni se trezesc la faptul ca liderii nu cunosc intotdeauna calea cea mai buna, iar conducerea este mai mult decat un drept de intai nascut. Liderii trebuie sa continue sa creasca si sa demonstreze ca merita sa conduca sau altfel vor fi contestati.

Lumea din ziua de azi ofera atat de multe optiuni, incat daca cineva simte ca lucrurile nu se misca in directia dorita, ele sunt libere sa-si dovedeasca abilitatile de lider, sa-si asume rolul de conducere si sa ajunga impreuna cu echipa la nivelul urmator.

Si daca in companie conducerea este mai mult despre ierarhia functiilor decat despre obtinerea rezultatelor, atunci oricine poate decide sa plece si sa gaseasca un loc mai bun pentru dezvoltarea lor.

 

Puteti citi interviul integral, in limba engleza, aici.

 

Autori

foto
JOHN MAXWELL TEAM ROMANIA