loader
Vanzarile de purificatoare de aer s-au dublat in ianuarie fata de aceeasi luna din 2019

Vanzarile de purificatoare de aer s-au dublat in ianuarie fata de aceeasi luna din 2019

Piata globala a aparatelor de purificare a aerului este estimata sa ajunga la 29 de miliarde de dolari pana in anul 2021

Calitatea aerului, nivelul ridicat de poluare atmosferica si avertizarile specialistilor au dus la dublarea vanzarilor echipamentelor de purificare a aerului in luna ianuarie 2020. Comparatia este facuta potrivit datelor Daikin Romania cu aceeasi perioada a anului anterior.

Rezultatele acestea se inscriu intr-un trend manifestat la nivel mondial. Ne bucura sa vedem ca si romanii se informeaza tot mai mult despre solutiile care ii pot ajuta sa respire un aer curat. Piata se extinde, iar consumatorii se documenteaza tot mai mult despre caracteristicile tehnice ale produselor. Daikin dispune de tehnologii cu o eficienta ridicata, cum este tehnologia Flash Streamer, care îndeparteaza si descompune virusurile, mucegaiul, praful, bacteriile, polenul. Astfel, sistemul de filtrare cu 6 straturi ajuta la obtinerea unui aer curat, optimizand nivelurile de confort si reducand riscurile asupra sanatatii”, a declarat Alexandru Rusu, Residential Manager Daikin Romania

Piata globala a aparatelor de purificare a aerului este estimata sa ajunga la 29 de miliarde de dolari pana in anul 2021, cu o crestere anuala pe segmentul rezidential de peste 6% pana in anul 2023. 

Conform unui studiu realizat de catre agentia Clootrack in Romania, cele mai importante criterii pe care romanii le au in vedere inainte de a alege un purificator de aer sunt: imbunatatirea aerului din incapere, eficienta purificatorului, durata de viata a filtrelor, multitudinea de functionalitati si posibilitatea de control de la distanta.

Solutiile Daikin sunt concepute pentru incaperi de pana la 46 m². Cele doua modele de purificatoare, Ururu, cu umidificare si MC70L, fara functia de umidificare, au o mobilitate maxima, fiind foarte usoare. Ambele produse au capacitatea de a detecta automat, de a opri si descompune microparticulele fine de poluare din aer PM care au intre 0.3 µm si 10 µm, cu o precizie de peste 97%.

Atunci cand aerul se usuca, asa cum se intampla pe durata sezonului rece, purificatorul Daikin Ururu umidifica interiorul locuintei si elimina efectele aerului uscat. Pielea uscata, iritarea ochilor, uscarea mucoasei nazale si a gatului, proliferarea bacteriilor si a virusurilor, mancarimi sau alergii sunt doar cateva dintre efectele pe care aerul uscat le poate avea asupra corpului uman.

In plus, aparatul detecteaza singur nivelul de poluare, miros sau umiditate si isi adapteaza automat viteza ventilatorului pentru un confort optim. Ambele modele dispun de functie de protectie pentru copii, programator de oprire si de patru viteze ale ventilatorului. Functionarea lor este foarte silentioasa, asigurand astfel un somn linistit pentru întreaga familie.

Daikin Romania a initiat un program prin care ofera gratuit un pachet de filtre de schimb corespunzator modelului de purificator comandat, in perioada 5 februarie – 31 martie 2020.

Prin grija permanenta pentru calitatea aerului, Daikin Romania contribuie la indeplinirea promisiunii brandului la nivel global de a aduce compania la zero emisii de carbon pana in anul 2050. Organizatia depune in continuare eforturi in a dezvolta produse cu un impact minim asupra mediului inconjurator si contribuie la imbunatatirea calitatii aerului exterior din Romania prin plantarea a zeci de mii de puieti in ultimii ani.

Despre Daikin

Cu o experienta de 95 de ani in proiectarea si fabricarea de tehnologii de incalzire si racire, Daikin este lider de piata in tehnologia pompelor de caldura, fiind renumit pentru abordarea sa inovatoare in ceea ce priveste dezvoltarea de produse, precum si pentru calitatea de neegalat si versatilitatea solutiilor sale integrate.  

In Europa, compania are aproximativ 7.600 de angajati si mai multe fabrici de productie cu sediul in Belgia, Cehia, Germania, Italia, Turcia, Marea Britanie, Spania si Austria. Daikin este pe piata din Romania din 1994, avand in prezent 43 de angajati si o retea complexa de distribuitori, axati pe solutii comerciale, industriale si rezidentiale. 

www.daikin.ro

Autori

foto
DAIKIN AIRCONDITIONING CENTRAL EUROPE - ROMANIA SRL