loader
Un studiu comandat de Plantronics releva ca unii oameni pierd pana la sase ore zilnic in intalniri

Un studiu comandat de Plantronics releva ca unii oameni pierd pana la sase ore zilnic in intalniri

Un studiu global comandat recent de Plantronics asupra modului in care oamenii interactioneaza releva ca aproape sase din zece angajati in birouri ajung sa petreaca intre cinci si zece ore pe saptamana in intalniri.

Potrivit studiului, 56% dintre respondenti au indicat 5-10 ore de intalniri pe saptamana, iar 37% au mentionat 11-30 de ore pe saptamana in mod obisnuit, ceea ce pentru unii inseamna o medie uluitoare de pana la sase ore zilnic de intalniri.

 

Aceste statistici sustin zicala „imi petrec viata in intalniri”, o realitate ce afecteaza multi dintre cei ce lucreaza in birouri. Si atunci cand au loc, aceste intalniri sunt marcate de tot felul de factori care bruiaza conversatia si/sau atentia. Respondentii la studiu au indicat o durata medie de 3-8 minute ca fiind pierduta din cauza problemelor sau a incompatibilitatilor tehnice: nu se conecteaza Wi-Fi-ul, parola e expirata, nu porneste proiectorul, nu se deschid unele fisiere si lista poate continua.

 

In plus, cum traim intr-o lume caracterizata prin zgomote din abundenta, de multe ori aceste zgomote acopera sau perturbeaza conversatia. Studiul Plantronics releva ca 56% dintre respondenti au auzit alte conversatii in fundal – iar 12% din respondenti au spus ca erau certuri serioase. 29% si-au amintit de sunetul sirenei ambulantei, 26% au fost stanjeniti de muzica, 24% au spus ca au auzit caini latrand si multe alte situatii similare. Cladirile de birouri nu sunt construite ermetic, asa ca toate zgomotele ambientale ne afecteaza.

 

Plantronics comanda studii in mod regulat pentru a identifica nevoile celor ce lucreaza in birouri, iar aceste informatii ajuta la definirea, dezvoltarea si livrarea de sisteme audio si de comunicatii inovative, precum seria Voyager 5200 UC, sau Plantronics EncorePro, Plantronics BLACKWIRE C725 si Plantronics 8200 UC.

 

Plantronics este lider mondial in comunicarea audio pentru consumatori rezidentiali si companii, si este prezent in Romania de la sfarsitul anilor 1990 prin intermediul unui parteneriat de durata cu distribuitorul local ABN Systems International, www.abnsystems.ro.

 

Plantronics este marca inregistrata a Plantronics, Inc., inregistrata in Statele Unite si alte tari. Toate celelalte marci inregistrate sunt proprietatea detinatorilor lor.

Autori

foto
PLANTRONICS ROMANIA