loader

Tendintele F&A in 2015: asteptari mari, dupa un debut optimist

Activitatea din domeniul Achizitiilor si Fuziunilor din Romania (F&A) promite sa recupereze anul acesta, luand in considerare faptul ca prima jumatate a anului a fost foarte intensa, datorata procesului de consolidare a afacerilor si de intrare pe piata a unor noi jucatori.

In aceeasi linie cu situatia economica generala, piata F&A a inregistrat o crestere sustenabila in acest an, avand in vedere si increderea si interesul crescute din partea investitorilor, incluzand chiar si fondurile de investitii. 

 

Cu afaceri deja incheiate inca din 2014, piata romaneasca este acum vazuta in regiune pe cat se poate de stabila si predictibila. 

 

Instrainarea de catre Lafarge a activelor romanesti catre CRH, achizitia ADM a unui terminal portuar din Constanta, si preluarea Pehart de catre Abris sunt cele mai importante tranzactii nationale ale primei jumatati din acest an.  Piata medicala este si ea foarte active, cu procese de vanzare penru mari jucatori, preluarea Labormed de catre CVC Capital Partners fiind deja anuntata.

 

De asemenea, se estimeaza ca si tranzactiile imobiliare vor creste atat in volum, cat si ca valoare, avand in vedere faptul ca oportunitatile imobiliare din Romania sunt din nou interesante pentru investitori. 

 

Pentru versiunea completa a articolului, va rugam accesati varianta in limba engleza, aici.

Autori

foto
PRICEWATERHOUSECOOPERS SERVICII SRL