loader
Studiu Huawei si IPSOS: europenii doresc sa-si imbunatateasca stilul de viata, 5 din 10 considerand ca dispozitivele inteligente ii pot ajuta

Studiu Huawei si IPSOS: europenii doresc sa-si imbunatateasca stilul de viata, 5 din 10 considerand ca dispozitivele inteligente ii pot ajuta

In ultimele luni, calitatea vietii in 10 tari europene a scazut

Consumer BG impreuna cu IPSOS au realizat un studiu care arata ca ultimul an si jumatate a avut un impact major asupra vietii oamenilor. Studiul a fost realizat in 10  tari europene, inclusiv in Romania, in luna iulie a anului 2021. Astfel, studiul arata ca pentru 43% dintre europeni nivelul stresului a crescut si 35% dintre acestia recunosc ca au luat in greutate. In acelasi timp, studiul evidentiaza faptul ca marea majoritate dintre respondenti intentioneaza sa isi imbunatateasca stilul de viata si 55% cred ca dispozitivele tehnologice ii pot ajuta sa faca acest lucru.

Potrivit studiului IPSOS realizat pentru Huawei, ultimele luni au avut un impact mare asupra nivelului de stres al popoarelor din Europa. Marea majoritate a respondentilor declara ca a devenit mai greu sa separe viata privata de cea profesionala si sa mentina un echilibru sanatos intre acestea. In consecinta, studiul evidentiaza ca nivelul stresului s-a agravat in medie pentru 43% dintre oameni, iar natiunile care au suferit cel mai mult au fost turcii (54%), grecii (52%) si sarbii (50%).

Cu toate acestea, respondentii doresc sa-si imbunatateasca calitatea vietii - 55% cred ca dispozitivele inteligente si noile aplicatii ii pot ajuta in acest mod. Turcii (65%), grecii (64%) si romanii (64%) sunt cei mai increzatori in noile tehnologii. In general, 48% dintre europenii participanti la studiu cred ca noile aplicatii si dispozitivele inteligente pot fi de ajutor in reducerea stresului, iar 33% dintre ei cred ca un smartwatch sau o bratara inteligenta poate ajuta la atingerea obiectivelor, inclusiv cele legate de sanatatea mentala. Aproximativ 21%, si chiar 31% in Turcia, dintre acestia sunt interesati sa utilizeze un dispozitiv cu o functionalitate care monitorizeaza nivelul de stres. Smartwatch-urile Huawei nu numai ca pot face asta, dar ofera, de asemenea, memento-uri despre exercitiile regulate de respiratie, care pot ajuta utilizatorii sa se relaxeze si sa se concentreze mai bine. Mai mult decat atat, cu funtia HUAWEI TruSleepTM 2.0 pot fi diagnosticate 6 tipuri comune de probleme de somn si se pot obtine recomandari pentru o calitate mai buna a somnului.

Pe drumul cel bun datorita tehnologiilor potrivite

Cercetarile indica faptul ca in ultimele cateva luni multi oameni au devenit mai putin activi, ceea ce a avut un impact asupra formei lor fizice. De asemenea, studiul arata ca pe langa faptul ca au castigat cateva kilograme in plus si si-au pierdut puterea, si sanatatea lor generala s-a deteriorat. Impactul asupra acestei laturi a vietii este vizibil in principal in Turcia (46%), dar si in Croatia, unde 41% dintre respondenti se simt mai rau la nivel psihic.

Pentru fiecare tara care a luat parte la studiul IPSOS s-a inregistrat cate o problema. In medie, 35% dintre respondenti recunosc ca au luat in greutate, dar Serbia a fost cea care a preluat conducerea in aceasta comparatie cu 8,3 kg greutate suplimentara in medie per persoana , fiind urmati de turci care ajung la 8,2 kg greutate corporala adaugata. In acest caz, un smartwatch cu toate caracteristicile inteligente necesare, ar putea fi o solutie pentru a-i ajuta pe acestia sa se indrepte catre o conditie fizica si mentala imbunatatita. Ceasul aminteste utilizatorilor sa faca miscare zilnic si ii motiveaza in acest sens. HUAWEI WATCH si HUAWEI WATCH GT ofera peste 100 de moduri de antrenament pentru a-i ajuta sa gaseasca modul de a face sport care li se potriveste cel mai bine.

Studiul arata ca bunastarea fizica nu consta numai in a fi in forma, dar si in mentinerea unei stari bune de sanatate in general. Mai mult de jumatate dintre respondenti intentioneaza sa viziteze un medic pentru a verifica starea lor de sanatate si pentru a efectua unele teste de rutina. Noua serie de smartwatch-uri HUAWEI WATCH 3 permite utilizatorilor sa monitorizeze saturatia oxigenului din sange, frecventa cardiaca, temperatura pielii, calitatea somnului si ciclul menstrual, pentru a controla mai usor starea de sanatate. WATCH 3 reaminteste utilizatorilor sa fie mai activi, astfel incat procesul de imbunatatire a formei fizice sa devina mai usor de parcurs.

Corp sanatos, minte sanatoasa si dispozitive inteligente pentru un stil de viata mai activ

Potrivit studiului, sanatatea mentala este la fel de importanta ca forma fizica. In medie, 33% dintre persoane se simt mai rau din punct de vedere mental decat inainte de pandemie, situatia cea mai grava fiind in Turcia, unde 46% dintre respondenti declara ca sanatatea lor mentala a fost grav afectata, urmatoarele tari fiind Grecia cu 40% si Polonia cu 35%. La polul opus, tara cel mai putin afectata la nivel mental este Romania cu rezultatul de 24%. Noile tehnologii pot ajuta utilizatorii sa aiba grija de sanatatea lor in acest sens in fiecare zi, deoarece smartwatch-ul aminteste acestora sa faca exercitii de respiratie, monitorizeaza in mod inteligent ciclul de somn si nivelul stresului in organism.

Mereu conectati prin cele mai noi tehnologii

Un alt aspect al vietii de zi cu zi care a fost afectat in ultimele luni este calitatea relatiilor interumane. Aproape 1 din 3 respondenti din toate tarile participante la studiu considera ca relatiile lor au fost afectate, dar situatia cea mai grava pare a fi in Turcia, unde 44% dintre oameni considerand ca relatiile cu alte persoane s-au deteriorat, urmata de Grecia (33%) si Croatia (32%). Cetatenii Bulgariei, Poloniei si Republicii Cehe sufera mai putin din acest punct de vedere, doar 27%, respectiv 26%, dintre respondenti fiind de acord cu aceasta declaratie.

Cele mai noi tehnologii, ajuta utilizatorii sa ramana in contact cu cei dragi, chiar daca traiesc la departate unii de altii. Cu un smartwatch de ultima generatie acestia nu mai au nevoie de un telefon, daca acesta este echipat cu tehnologie e-SIM, cum este HUAWEI WATCH 3, care poate functiona ca un dispozitiv de comunicare de sine statator. De asemenea, utilizatorii pot raspunde la un apel telefonic sau pot citi un mesaj direct de pe WATCH 3. Toate aceste caracteristici sunt facute pentru a facilita viata de zi cu zi.

O schimbare pozitiva

Conform studiului, calitatea generala a vietii nu este in cea mai buna forma in cadrul tarilor participate, in medie s-a deteriorat cu 33%. Fiecare tara a fost afectata in mod diferit, insa este evident ca in toate dintre acestea sanatatea fizica si mentala a fost afectata. Cu toate acestea, studiul indica faptul ca oamenii sunt dornici sa isi imbunatateasca stilul de viata, iar noile tehnologii cum ar fi smartwatch-urile sunt aici pentru a-i ajuta sa se simta mai bine din punct de vedere fizic si mental.

Mai multe dispozitive din categoria smartwatch pot fi gasite in aceasta perioada la preturi avantajoase in cadrul campaniei Back To School pe www.huaweistore.ro.

Campania aduce discount-uri de pana la 50% si oferte de tip bundle pentru dispozitivele wearables si audio din portofoliul Huawei, pana pe data de 26 septembrie. In prim plan se afla oferta de tip bundle HUAWEI WATCH 3 Series si HUAWEI FreeLace, dar si reducerile de 500 lei la HUAWEI WATCH GT 2 Pro, astfel incat persoanele care vor sa isi imbunatateasca stilul de viata au parte de cele mai bune preturi.

Despre Huawei Consumer Business Group

Produsele si serviciile Huawei sunt disponibile in peste 170 de tari, deservind mai mult de o treime din populatia lumii. Compania are 14 centre de cercetare si dezvoltare in tari precum Statele Unite, Germania, Suedia, Rusia, India si China. HUAWEI Consumer BG este una dintre cele 3 filiale ale companiei si include smartphone-uri, computere si tablete, dispozitive portabile si servicii cloud etc. Cu peste 33 de ani de experienta in domeniul telecomunicatiilor, HUAWEI ofera tehnologii inovatoare consumatorilor de pretutindeni.

Pentru mai multe informatii, vizitati: http://huaweistore.ro 

Pentru noutati despre Huawei Consumer BG, urmati-ne pe:

Facebook: https://www.facebook.com/huaweimobilero/

Instagram: https://www.instagram.com/huaweimobilero/

Community: Comunitatea Huawei

Autori

foto
HUAWEI CONSUMER BUSINESS GROUP