loader

Studiu: Global IPO, rezultate in 2012 si perspective pentru 2013

Dupa inceputul lent din 2012, un ritm mai sustinut in al doilea trimestru al anului care tocmai s-a incheiat dar in acelasi timp caracterizat de o volatilitate macroeconomica si semnificative schimbari in conducerea politica in multe parti ale lumii, toate acestea au cantarit in activitatea globala de oferte publice intiale (IPO) la nivel global de-alungul anului.

Pana in prezent, valoareacapitalului atras la nivel global a scazut cu 30% si este estimat la 118.5 miliarde USD. Numarul tranzactiilor a scazut de asemenea cu 37 la suta ( 768 de operatiuni IPO), comparativ cu intreg anul 2011, cand la nivel global au fost inregistrate 1,225 tranzactii IPO in valoare de 170 miliarde USD. Oricum, coform studiului  “Year-end Global IPO update” publicat de Ernst&Young, pana la finalul lui decembrie 2012, erau estimate 50 de companii sa lanseze operatiuni IPO , in valoare de 6 miliarde USD.


Regasiti cifrele sintetizate ale studiului in varianta pdf atasata precum varianta integrala in limba engleza a studiului aici

Autori

foto
ERNST & YOUNG SRL