loader
Studiu Amadeus – Solutiile IT de ultima generatie si externalizarea aduc beneficii tangibile

Studiu Amadeus – Solutiile IT de ultima generatie si externalizarea aduc beneficii tangibile

Amadeus a anuntat recent rezultatele studiului „Business travel organization and management in the CEE large and medium enterprises”.

Studiul a acoperit cateva tari central si est-europene: Republica Ceha, Polonia, Ungaria, Letonia, Lituania si Romania, fapt care a permis aprofundarea analizei prin compararea tendintelor romanesti de calatorii de afaceri cu cele ale altor tari din regiune.

 

Cu toate ca nu sunt inca extrem de raspandite pe piata locala, exista un interes major pentru implementarea de solutii IT pentru gestionarea calatoriilor de afaceri. Potrivit studiului, 76% dintre companiile autohtone doresc sa implementeze astfel de solutii (media in tarile analizate in studiu este de 49%). Principalele beneficii care sunt asteptate de companii de la solutiile IT dedicate sunt: asigurarea conformitatii angajatilor cu politicile de calatorie, reducerea timpului de planificare a calatoriilor si transparenta proceselor.

 

Robert Komartin - Regional Manager, Romania & Hungary, General Manager, Amadeus Romania: “Dupa analizarea rezultatelor studiului se poate vedea limpede ca la nivel operational exista multe zone in care companiile vad nevoia de schimbare. Aceasta schimbare tinteste formalizarea si optimizarea procesului de gestionare a calatoriilor de afaceri. Este o schimbare pozitiva majora in abordarea gestionarii acestei zone – deoarece se dovedeste ca in companiile unde astfel de schimbari au fost introduse (a fost definita o politica de calatorii si au fost implementate instrumente IT dedicate) satisfactia legata de organizarea si gestiunea calatoriilor de afaceri este la cel mai inalt nivel.”

 

Dintre companiile din Romania interesate de solutii care tin de organizarea si gestionarea calatoriilor de afaceri (76%), mai mult de doua cincimi ar fi interesate de disponibilitatea tuturor serviciilor intr-un singur loc (42%), posibilitatea de comparare oferte de la diversi furnizori, precum si simplitatea si transparenta procesului de organizare a calatoriei de afaceri (37% in ambele cazuri).

 

De asemenea, un numar impresionant de companii din Romania (90%) sunt orientate spre cooperarea cu o agentie de turism. Dupa cum se poate vedea si din graficul de mai jos, cele mai importante beneficii pentru companii sunt: suportul 24 x 7 (24 de ore x 7 zile pe saptamana), ajustarea la nevoile companiilor si existenta unei persoane de contact.

 

 

Studiul complet poate fi descarcat de la adresa http://www.amadeusbusinesstravel.com/ro

Autori

foto
AMADEUS MARKETING ROMANIA SRL